G4Media.ro

Profit.ro: Oracle și Microsoft dau semnalul muncii de acasă. Oracle vrea să…

Profit.ro: Oracle și Microsoft dau semnalul muncii de acasă. Oracle vrea să își reducă substanțial spațiul închiriat în România. Proprietarii de birouri sunt în corzi

Producătorii de software Oracle și Microsoft, corporații care au puterea să determine tendințe în piață, și-au anunțat angajații că pot continua să lucreze de acasă, în contextul pandemiei. O restrângere a spațiului necesar pentru birouri poate urma acestei decizii, iar investitorii imobiliari se așteaptă ca semnalul să fie preluat și de alte companii, scrie profit.ro.

Oracle vrea să renunțe la birourile din Sky Tower, unde are închiriate 9 etaje, iar Microsoft își amenajează deja noile birouri, mai scrie publicația citată.

Oracle România, care este și unul dintre cei mai mari chiriași pe piața de birouri, intenționează să renunțe la spațiile închiriate în Sky Tower, deși contractul pentru cei 10.400 de metri pătrați a fost reînnoit în 2016 și urmează să expire abia în 2024, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piața imobiliară. O reziliere a acestui contract înseamnă reducerea cu circa 19% a spațiului contractat de Oracle în București.

Cei aproximativ 4.500 de angajați ai Oracle în România mai lucrează în Oregon Park, unde corporația are închiriat cel mai mare spațiu – 20.000 de metri pătrați închiriați din 2015 și încă 5.000 de metri pătrați adăugați în 2018 – și în Floreasca Park, unde are încă 20.000 de metri pătrați, din 2012. Toate cele trei sedii sunt învecinate.

Citește articolul integral pe profit.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Foarte bine, sa scapam de cladirile de birouri care sufoca orasul.

  2. Uite asa va scadea poluarea.

  3. Sper ca noul guvern sa legifereze acest lucru intr-un mod decent pt partile implicate. Nu e normal ca doar patronatele si corporatiile sa profite de acest context. Daca tu ca patron de corporatie iti reduci costurile cu inchirierea de birouri si o faci cu mii sau zeci de mii de euro lunar, atunci tine de decenta sa imparti o mica parte din acel xastig vu angajatii pe care ii trimiti sa lucreze de acasa. La ce ma refer? Nu atat la decontarea unei parti din cheltuieli gen curent, apa, caldura, internet, ci la sustinerea costului chiriei pt o camera in plus folosita drept birou. Eu am un ap inchiriat cu doua camere dar a devenit un chin pt mine si sotue sa lucram numai de-acasa. Fapt e ca ne trebuie un ap cu 4 camere astfel incat eu sa ma pot inchide intr-un birou al meu si ea intr-un birou al ei pt ca amandoi avem sedinte care de mukte ori se suprapun. Daca angajatorul meu ar deconta 150 euro/luna si al ei la fel, atunci ne am permite inchirierea acelui ap cu 4 camere astfel incat fiecare sa aiba propriul birou. Cu 150 euro/angajat/luna, patronii tot ar avea de castigat renuntand la spatiile de birouri actuale.

    • o idee buna ca trebuie aplicata

    • deja ai scris ceea ce multi dintre noi doreau sa propuna . felicitari .

    • Partial de acord.
      Dar la serviciul tau, probabil lucrezi intr-un open space, nu?
      Asa cum te descurci la serviciu cu 10 colegi si galagie, te-ai descurca si cu sotia in aceiasi camera.
      Apoi, nu-mi spune ca vei folosi camera aia doar pentru serviciu cele 8 ore.
      Deci din aia 150 de euro angajatorul ar trebui sa-ti deconteze doar vreo 40-50 de euro.
      In plus, facand asta o sa pui presiune pe preturi pentru oamenii care chiar au nevoie de 4 camere si care nu pot lucra de acasa.
      Deci cu dus si intors.

    • Da, dar nu inainte de a tăia din contracte toate beneficiile aditionale. S-ar putea să nu vă alegeți câștigul din pagubă. Bine, asta dacă nu cumva ești pe minim in grilă, sau lucrezi la SC NoName SRL, atunci poate te bucuri și cu o frecție de 150euro.

      Oricum, aici era vorba despre Microsoft și Oracle, deci altă ligă.

    • Dacă firma respectiva ajunge sa îți deconteze ție 150 euro pentru chirie, ar ajunge tot acolo cu cheltuielile. Înmulțește suna aceasta cu câteva mii de angajați. Unde ar mai fi economiile pe care corporațiile încearcă sa le obțină? Plus ca, ar crește semnificativ chiriile pentru apartamentele de doua și trei camere.

    • Da ia fii atent la asta Florine: stii ce o sa iti zica firma? Pai de ce te chinui tu Florine daca nu iti permiti 4 cam in B? Du- te in Buhusi, du-te la Gaesti, la Apahida (ai prins ideea) ca acolo sigur iti permiti 4 cam. Si noi n-avem nicio problema sa lucrezi de acolo.
      🙂
      Sunteti asa naivi si asa misecuvenisti unii..

  4. O situație temporara.
    Suntem totuși creaturi sociale. Încet, încet lumea o să se întoarcă la birou , chiar dacă pentru câteva zile pe săptămână.

    • Oi fi tu creatura social(ista) dar decizia inchirierii biroului este la firma, si aia e creatura capitalista. Daca e mai economic pt firma sa stai acasa, nu mai poate ea de nevoia ta de socializare.

    • @Elac. Nu întotdeauna ce este bine pe termen scurt este și pe termen mediu /lung. Lucrul în firmele în care se lucrează în echipă, o să fie afectat.
      Şi nu îmi dau seama de unde ai tras concluzia că aș fi socialist. Ești cumva Mama Omida?!