G4Media.ro

Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli…

Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, între 18 și 55 de ani. În 15 februarie începe vaccinarea în 180 de cabinete din toată țara / Distribuția centrelor

Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, cu vârsta între 18 și 55 de ani, iar în 15 februarie începe vaccinarea cu aceste doze în 180 de cabinete din toată țara, a anunțat luni Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, anunță comitetul național.

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, precizează CNCAV.

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite astfel: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

Sursa foto: Facebook RO Vaccinare

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro.

CNCAV precizează că a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.

Sursa foto: Voanews.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Va ramane pe stoc, singurii care il vor face vor fi cei care au nevoie pentru vacante, pana la urma ii vor baga si pe cei din etapa 3 pt asta, ca nu vrea nimeni asa ceva, in africa de sud deja s-a suspendat vaccinarea, ca ii vaccinau degeaba, e apa de ploaie.

    Daca te vaccinezi cu asta, 4 luni esti pa, pentru ca trebuie sa stai 2 luni pentru rapel, si dupa 2 luni nu ai voie sa iti faci pt ca ai fost vaccinat cu el, deci daca vrei Pfizer o sa apuci abia peste 4-5 luni.