G4Media.ro

Programul de realizare a pistelor pentru biciclete va fi lansat în 1…

Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Programul de realizare a pistelor pentru biciclete va fi lansat în 1 noiembrie / Capitala, buget de 75 de milioane de lei / Un municipiu: până la 37 de milioane de lei

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, joi, că programul de realizare a pistelor pentru biciclete va fi lansat în 1 noiembrie, informează News.ro.

”Începând cu data de 01 noiembrie 2022, unităţile administrativ-teritoriale şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară care doresc să participe în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete îşi pot crea conturile de utilizator în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie pe site-ul AFM”, a transmis, joi, AFM, într-un comunicat de presă.

Potrivit AFM, conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, Programului Eficienţă energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic, Programului Rabla Plus şi a Programului privind casarea autovehiculelor uzate rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare pentru Programul de realizare a pistelor pentru biciclete.

Ulterior, în perioada 04 noiembrie 2022, ora 10.00 – 09 decembrie 2022, ora 14.00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Bugetul alocat sesiunii de finanţare este de 500 de milioane de lei.

”Programul se adresează unităţilor administrativ-teritoriale organizate la nivel de nivel de judeţ, comună, oraş, municipiu de rang I/II, municipiul Bucureşti şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia şi asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat”, a mai transmis AFM.

Finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

 

Finanţarea se acordă pentru fiecare categorie de solicitant, după cum urmează: 

UAT – Municipiul Bucureşti – maximum 75.000.000 lei;

subdiviziunea municipiului Bucureşti – maximum 45.000.000 lei;

UAT – municipiu de rang I – maximum 37.000.000 lei;

UAT – municipiu de rang II – maximum 30.000.000 lei;

UAT – oraş – maximum 22.000.000 lei;

comună cu mai puţin de 5.000 de locuitori – maximum 3.700.000 lei;

comună cu mai mult de 5.001 de locuitori – maximum 7.500.000 lei;

UAT – judeţ – maximum 22.000.000 lei.

Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 150% din bugetul alocat Programului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Astia care au masini fac gat, asa ca nu prea indraznesc sa taie din benzile de pe carosabil. In Bucuresti inca e bine, prin provincie e o bataie de joc pura la adresa pietonilor. In Vaslui in cea mai aglomerata zona din oras chiar acum se realizeaza pe trotuar o pista de biciclete in batjocura fata de pietoni. Partea destinata pietonilor se termina brusc intr-o fitofarmacie si reincepe dintr-un magazin de pompe funebre. Parca suntem intr-o comedie neagra.

  2. Este despre bani, doar despre bani, făcuți rapid, de firmele de partid. Asta este România: țara bordurilor, panseluțelor, pistelor de biciclete, centrelor de informare turistică, luminițelor de Crăciun, etc.