G4Media.ro

Programul ”O familie, o casă”: Veniturile soților nu pot depăși 4500 lei…

Sursă foto: Pexels.com

Programul ”O familie, o casă”: Veniturile soților nu pot depăși 4500 lei lunar, iar locuința 70.000 de euro

Beneficiarii programului „O familie, o casă” nu vor putea avea un venit net lunar individual sau împreună cu soţul/soţia mai mare de 4.500 de lei iar preţul de achiziţie a locuinţei este de maximum 70.000 de euro, potrivit unui proiect de ordonanţă care modifică programul „Prima casă”, informează Agerpres.ro.

Pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei, precizează Ministerul Finanţelor, iniţiatorul proiectului de act normativ.

Avansul minim a fost menţinut la 5% din preţul de achiziţie al locuinţei iar valoarea finanţării garantate este de maximum 66.500 euro echivalent lei.

Familiile cu un singur copil vor beneficia de reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului, în timp ce pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii rata dobânzii va fi mai mică cu 1 punct procentual.

Totodată, beneficiarii vor avea posibilitatea refinanţării creditelor obţinute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanţare, cu excepţia altor credite acordate în cadrul Programului.

Ministerul Finanţelor Publice precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, că a propus modificarea Programului ‘Prima casă’ şi redenumirea acestuia în Programul „O familie, o casă”, astfel încât acest program guvernamental să fie mai bine orientat spre caracterul social, mai arată Agerpres.ro.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Este perfect plafonul pentru maxim o garsoniera in Cluj 🙁

    • Cu tot respectul, e un program social pentru cei cu venituri mici. Nu cred ca ai pretenția ca statul sa garanteze credite imibiliare de 200k euro pentru cei care își permit credite ipotecare…

    • @ICE cold, cu tot respectul, e o dovada clara de bolsevism. Cu alte cuvinte, daca faci peste 1000 eur, esti un burghez si nu ai dreptul la nimic decat la plata taxelor si impozitelor? Serios? Ce tara…Ce guvernare…

  2. @ICE cold – Nu, e o măsură populistă care le dă case noi leneșilor pe banii celor care abia se târăsc. Dacă te chinui de azi pe mâine cu plata chiriei, nicio problemă, continui să-ți plătești chiria dar îi și subvenționat leneșului de lângă tine rata, să-și ia el casă nouă fără dobândă.
    Adică, dacă nu votezi cu PSD, măcar să-i subvenționezi pe votanții lor.
    Următoarea lege o să fie direct „dacă nu votezi PSD, trebuie să donezi 5% din venituri campaniei PSD”.

    • Va contrazic pe amândoi, pentru ca trebuie sa fie moderație in toate.
      Nu nea Ioane, nu e vorba de bolșevism, dar doi tineri căsătoriți nu au neaparat nevoie de o casa de 300 de metri pătrați cu garaj și curte și nici nu e obligatoriu sa aibe vreodată așa ceva. Și eu nu mi-aș dori sa subvenționez dobânda la astfel de credite și nici ca statul sa le garanteze. Pentru cei doi tineri e un pas înainte, se muta din casa părinților și au o proprietate. Pe măsura ce acumulează avere se pot muta intr-o casa mai mare sau nu. Nu trebuie nici sa raportam cei 70k de euro doar la piața imobiliară din București sau Cluj. Cu 70k euro într-un oraș de provincie poți cumpara apartamente decente.
      Și Marian, oamenii nu sunt neaparat lenesi dar sunt oameni care la început de drum nu câștiga prea mult. Prima casa e un program mai stabil decât o chirie care poate creste la nesfârșit pana la nesustenabilitate. Dacă unii aleg sa rămână la nivelul veniturilor de debutant sau aleg sa fie “filozofi cu facultate la particular” sau activiști vegani in loc de IT isti sau instalatori e treaba lor.

  3. Buna ziua,

    Se refera la venitul lunar conform contractului de munca sau conform salariilor primite defapt? De exemplu daca as avea salarii de 4000 de lei dar cu bonusuri s ar ajunge la 4600 in anumite luni, ar mai fi eligibil?