G4Media.ro

Proiect pentru consilierea confidențială a adolescenților care consumă droguri sau au un…

Sursa foto: Pexels

Proiect pentru consilierea confidențială a adolescenților care consumă droguri sau au un risc ridicat de a deveni consumatori, inițiat de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului

Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, a iniţiat proiectul „SAFE SPACE”, care se adresează adolescenţilor ce consumă droguri sau care prezintă risc ridicat de consum.

„SAFE SPACE” este un proiect gratuit şi confidenţial de consiliere a adolescenţilor şi familiilor acestora, care se desfăşoară la nivelul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog disponibile în întreaga ţară”, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Conform sursei citate, în cadrul acestui proiect, specialiştii Agenţiei realizează o serie de activităţi precum: informarea şi prevenirea consumului de droguri; consilierea psihologică şi/sau socială, în scopul renunţării la consumul de droguri şi al atingerii unui echilibru în planul sănătăţii fizice şi psihice; dobândirea abilităţilor de gestionare a situaţiilor dificile, prevenirea recăderilor şi reinserţia socială; informarea asupra riscurilor, a efectelor substanţelor, a legislaţiei şi oferirea de alternative în scopul evitării sau amânării consumului; consilierea familiei pentru îmbunătăţirea climatului, a comunicării şi a relaţiilor între părinţi şi copii; grupuri de sprijin pentru părinţii care au copii consumatori de droguri şi au nevoie să vorbească despre problemelor lor, împreună cu alţi părinţi care se află în această situaţie.

Prin apelarea numărului de telefon 0752.79.16.47 şi a liniei Telefonul Copilului – 116111 -, minorii care au întrebări legate de consumul de substanţe psihotrope sau au nevoie de sprijin de specialitate vor găsi o soluţie la problemele cu care se confruntă.

De asemenea, persoanele interesate pot accesa website-ul www.ana.gov.ro, secţiunea Reţeaua naţională, unde pot identifica cel mai apropiat centru de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, sau pot intra pe platforma www.116111.ro, unde pot discuta despre consumul de droguri cu profesionişti cu experienţă.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dacă persoanele care se prezintă la urne ar fi testați antidrog înainte să voteze, iar celor depistați pozitiv li s-ar interzice dreptul la vot, USR-ul nu ar face nici 2%

    • Dacă persoanele care se prezintă la urne ar primi un test de IQ înainte să se voteze, iar celor cu IQ-ul mai mic decât al unor maimuțe li s-ar interzice dreptul la vot, PNLPSD nu ar face nici… ghici tu cât

    • daca alora care intra pe g4media li s-ar face test IQ am scapa de eugen, tulipan etc ca ei au IQ subunitar.

  2. Buna gluma , Proiect pentru consilierea confidențială a adolescenților care consumă droguri sau au un risc ridicat de a deveni consumatori, cine sa te consilieze ?? tot un drogat Valah , motiv sa infiinteze tot felu de institutii pt a sifona banul public …….ii doare la basca de drogati … in rromanistan fiecare bugetar e pus pe furat , primari golani care vor femei tinere pt f ………. pt ca basinile lor de neveste sunt grase si dezgratioase ….