G4Media.ro

Proiect pilot în Țara Galilor: adolescenții din unele școli vor testa tehnologia…

Foto: 117927085 | Augmented Reality © Freerlaw | Dreamstime.com

Proiect pilot în Țara Galilor: adolescenții din unele școli vor testa tehnologia virtuală menită să amelioreze anxietatea

Terapia care utilizează tehnologia virtuală este testată ca mijloc de sprijinire a adolescenților cu anxietate și a celor care se luptă să meargă la școală. Cardiff Youth Service, parte a departamentului de educație al consiliului din Cardiff, a contribuit la testarea și dezvoltarea unei aplicații mobile care utilizează realitatea augmentată (AR) ca intervenție pentru anxietate și izolare socială, transmite BBC.

Rezultatele inițiale sugerează că tehnologia, care va fi pilotată în unele școli din Cardiff și Swansea, a dus la o „creștere a conexiunii sociale” și la reducerea nivelului de anxietate.

Comisarul pentru copii din Țara Galilor a declarat că orice intervenție care îi poate implica pe tineri și le poate ajuta bunăstarea emoțională trebuie să fie binevenită.

AR este o experiență interactivă în care mediul tău din lumea reală este augmentat, adăugat sau îmbunătățit cu ajutorul unui conținut generat de calculator.

Consilierul Angela Mcmillan, care a dezvoltat aplicația de terapie AR, a declarat că ideea a venit în urma sesiunilor de sprijin cu tinerii din văile din sudul Țării Galilor, care se chinuiau să meargă la școală din cauza anxietății și a izolării sociale.

„Sunt foarte curioasă cum putem folosi tehnologia pentru bine”, a spus ea.

„În loc să ne gândim la asta ca la ceva ce facem singuri, cum am putea folosi tehnologia pentru a putea împărtăși asta cu persoana de lângă noi?”

Aplicația utilizează tehnologia jocurilor pentru a permite unui tânăr să proiecteze o floare și să aleagă o structură care să-i susțină creșterea și condițiile meteorologice.

Utilizatorii pot apoi suprapune imaginile digitale pe mediul fizic înconjurător folosind dispozitivul lor.

„Ceea ce am constatat a fost că tinerii foloseau dispozitivele pentru a se deplasa în spațiul lor fizic, dar și pentru a interacționa între ei într-un mod ludic și știm că jocul este incredibil de important pentru dezvoltarea copilului”, a declarat Mcmillan.

Un grup de tineri care sunt sprijiniți de Cardiff Youth Service au fost primii care au testat aplicația AR.

Lili, în vârstă de 16 ani, a declarat: „Este ușor de folosit pentru că o poți separa de tine. Este mai ușor să te uiți la emoțiile tale dintr-o perspectivă exterioară”.

„Cred că ar putea fi util pentru o mulțime de oameni. Dacă cuiva nu prea îi place să vorbească, atunci poate fi ca un spărgător de gheață pentru a deschide conversații cu consilierul său.”

„Cred că ar fi deosebit de util pentru persoanele cu anxietate socială.”

Jonas, 15 ani, a spus: „Gândurile despre experiențele zilei trec prin minte în timp ce aleg diferitele lucruri”.

„Este creativ și nu am mai văzut așa ceva până acum.”

Se speră că tehnologia va ajuta anumite persoane, în special cele care sunt neurodivergente, să se simtă mai confortabil folosind imagini pentru a exprima ceea ce simt.

„Suntem pe punctul de a începe câteva proiecte pilot în școli din Swansea și Cardiff. Ceea ce am observat până acum în proiectele noastre pilot inițiale este o creștere a conexiunii sociale”, a spus Mcmillan.

„Cred că un element cheie al acestui lucru este că, dacă simțim un sentiment de apartenență, acest lucru ne îmbunătățește starea de bine și modul în care dorim să interacționăm cu lumea.”

„Un produs secundar ar putea fi faptul că tinerii doresc să se întoarcă la educație sau să participe la aceasta în moduri diferite.”

Comisarul pentru copii din Țara Galilor, Rocio Cifuentes, a declarat că frecvența școlară rămâne „o mare problemă” deoarece numărul copiilor care lipsesc mai mult de 10% din perioada de școlarizare s-a dublat de la pandemie.

„Există mai multe motive complexe pentru aceasta, dar știm că sănătatea mintală, emoțională și bunăstarea joacă un rol, iar anxietatea școlară este frecventă”, a spus Cifuentes.

„Cred că este foarte important să luăm în considerare orice intervenție care se bazează pe dovezi și se dovedește a fi eficientă, dar cred, de asemenea, că este important să ascultăm copiii și tinerii despre ceea ce au nevoie.”

„Lumea evoluează, tehnologia evoluează și cred că acolo unde școlile pot folosi această tehnologie în mod eficient pentru a sprijini participarea copiilor și tinerilor, acest lucru trebuie salutat.”

Consiliul din Cardiff a declarat că tinerilor „li s-a dat o voce și au avut o contribuție valoroasă la dezvoltarea acestui instrument care le oferă o modalitate de a comunica folosind o abordare cu care se simt confortabil”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.