G4Media.ro

Proiecte de 297 de milioane de euro pentru spitalele Gomoiu, Obregia, Filantropia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Proiecte de 297 de milioane de euro pentru spitalele Gomoiu, Obregia, Filantropia şi Sf. Maria din Capitală, aprobate de Consiliul General

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru patru proiecte care vizează extinderea şi modernizarea infrastructurii spitaliceşti din Capitală, în valoare totală de 297 de milioane de euro (1,48 miliarde de lei), relatează Agerpres.

Proiectele, pentru care se va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vizează investiţii în spitalele Victor Gomoiu, Alexandru Obregia, Sfânta Maria şi Filantropia.

Primul proiect prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea înfiinţării şi amenajării unui centru de excelenţă în oncopediatrie în cadrul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu. Valoarea totală a investiţiei este de 326.985.688 lei cu TVA. Centrul de tratament ar urma să aibă un regim de înălţime 2S+P+5E, iar prin realizarea investiţiei „se va asigura consultarea, evaluarea şi diagnosticarea lunară pentru circa 1.000 de copii bolnavi de cancer, iar pentru diversele proceduri medicale oncopediatrice, 6000 de copii bolnavi anual, în spaţii moderne amenajate special”.

Al doilea proiect vizează construirea unui Centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, la o valoare de 60.587.323 de lei cu TVA. Clădirea va fi formată din două corpuri separate: Corpul C1 cu regim de înălţime S+P+3E, având funcţiunea de cabinete medicale pentru tratarea copiilor prin terapie, iar Corpul C2 cu regim de înălţime S+P+1E. Conform raportului de specialitate, în prezent, la nivelul Capitalei, nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică, iar la nivelul Spitalului Prof. Dr. Obregia, Clinica de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului nu poate oferi pacienţilor minori toate serviciile de care aceştia ar avea nevoie pentru depistarea activă precoce, psihoterapie cognitiv-comportamentală, consiliere psihologică a părinţilor şi familiei, precum şi servicii educaţionale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală.

A treia propunere se referă la realizarea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, prin construirea unui corp nou de clădire, valoarea investiţiei fiind de 610.172.610 lei cu TVA. Realizarea investiţiei constă, în principal, în edificarea unei clădiri noi în care să funcţioneze integrat următoarele compartimente şi secţii medicale: imagistică (CT şi RMN), ambulatoriu cu 16 cabinete consultaţii, laborator anatomo-patologie şi laborator transplant, ATI cu 17 posturi; blocul operator cu opt de săli de operaţie, din care două săli de operaţie hibrid; spitalizare cu 66 de paturi, spaţii conexe necesare (sterilizare, depozitare farmacie, spălătorie, spaţii administrative şi destinate logisticii, spaţii tehnice etc.). Conform referatului de aprobare, este vorba despre realizarea primului Centru de transplant multi-organ din sud-estul Europei, un centru de excelenţă în domeniul medical.

Primăria doreşte să obţină finanţare PNRR şi în vederea extinderii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, prin construirea unui corp nou de clădire. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 453.495.787 lei cu TVA, fiind vorba despre o clădire cu regim de înălţime S+P+4E, cu funcţiunea de spital obstetrică-ginecologie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nuuu, noi vrem bâlciuri, iepuri uriași și excursii in Grecia. Nu spitale.

  2. Demn de menționat ca aceste noi corpuri de clădiri se vor construi pe niște amplasamente care acum sunt spatii verzi. Poate doar la spitalul Grivița (sf maria) nu, ar trebui verificat.