G4Media.ro

Proiectele pentru centenar aprobate de Guvern: Peste 23 de milioane de lei…

Proiectele pentru centenar aprobate de Guvern: Peste 23 de milioane de lei pentru festivaluri, gale, simpozioane ”și altele asemenea”. Două dintre ele vor avea loc în Teleorman

Comitetul interministerial pentru Centenar a aprobat la finalul săptămânii trecute ultimele clarificări pentru proiectele de aniversare a Centenarului Marii Uniri, pe listă regăsindu-se 23 de acțiuni la nivel central și local în valoare totală de 26,6 milioane de lei.

Potrivit Ministerului Culturii, întreaga sumă alocată acestor proiecte dedicate Centenarului a fost epuizată.

La nivel local au fost aprobate șapte proiecte în valoare de 10,8 milioane lei, fără a fi publicată și suma alocată fiecărui proiect:

  • Teleorman: ”1 decembrie – România la Centenarul Marii Uniri” – tip proiect: festivaluri, gale, manifestări cultural-artistice de anvergură;
  • Teleorman: ”Memoria trecutului. File de istorie locală. Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial – Centenarul Marii Uniri” – tip proiect: conferințe, congrese, simpozioane interne și internaționale;
  • Alba: ”Podul Marii Uniri” – tip proiect: monument de for public;
  • Vrancea: ”Consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și comunitățile românești din Ucraina” – tip proiect: conferințe, congrese, simpozioane interne și internaționale;
  • Vrancea: ”Vrancea eroică” – tip proiect: ceremonii civile și militare / comemorări;
  • Sectorul 5: ”România Generației Viitoare. Centenarul Marii Uniri” – tip proiect: editarea de cărți, albume, hărți, emisiuni filatelice și altele asemenea;
  • Ilfov: ”Centenarul în Jilava” – tip proiect: festivaluri, gale, manifestări cultural-artistice de anvergură.

Alte 16 proiecte, în valoare de 12,7 milioane de lei, au fost aprobat la nivel central. Printre beneficiari se numără Ministerul de Interne, Ministerul Culturii, Ministerul Justiției, Secretariatul General al Guvernului sau  Academia Română, iar evenimentele vor consta, în principal, în ”festivaluri, gale, manifestări cultural-artistice de anvergură”, ”expoziții, târguri”, ”investiții în infrastructura culturală”, ”conferințe, congrese, simpozioane interne și internaționale” sau ”editarea de cărți, albume, hărți, emisiuni filatelice și altele asemenea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Tot cu tunul dupa muste !

    Cand Iti servezi ziua de nastere nu dai chef ? Nu cumperi una-alta pentru invitati ?

    Sunteti penibiili ! In loc sa abordati subiectul de la Certej, o dati cu stiri de genul asta. Dar, bineinteles nu puteti, caci ati da in Gold Corporation.

    sos-vine-dezastrul-certej

    „Este probabil de neevitat. În scurt timp, în orice caz în acest an, încep lucrările de exploatare la mina de aur de la Certej. Se va lucra cu cianuri. Dezastrul ecologic este uriaș. Fără a pune în discuție pericolul cel mai mare al contaminării cu cianuri. ”

    „Dar mai există un dezastru. Uriaș. Operațiunea de la Certej va ajuta indiscutabil Roșia Montana Gold Corporation să câștige câteva miliarde de dolari în procesul intentat la Washington împotriva statului român.”

    „În anul 2013 o amplă anchetă parlamentară a stabilit cinci ilegalități majore săvârșite de autorități, dar și de reprezentanți Gold Corporation pentru a obține avizele necesare declanșării exploatărilor cu cianuri de la Roșia Montană.”

    ” Exploatarea a fost oprită, dar procurorii nu și-au făcut treaba. Cum-necum, Gold Corporation a fost cocoloșită de oamenii legii.”

    „Dosarele penale au rămas în adormire. Ceea ce demonstrează legături oculte între Gold Corporation și binomul SRI-DNA, care funcționa din plin în 2013. Și de această dată avem de-a face cu legături oculte.”

    „Altfel nu s-ar putea explica cum pentru Certej a fost dat un aviz de mediu, în condițiile în care o zonă protejată prin lege, urmează a fi devastată.”

    http://www.sroscas.ro/site/2018/08/06/sos-vine-dezastrul-certej/

    • Pana la urma pentru cine „lucrati”domnule X, impreuna cu mentorul (??) Dvs. SorinRS???!!!!!

    • De când îți văd comentariile am remarcat că pui linkuri către siteuri cu viruși/minare monede. Urmează și un link la sputnik, bănuiesc?!
      Tovarășe, nimeni nu vrea exploatare la Roșia Montană! Certej a fost acum 40 ani.
      Care e legătură cu banii sifonați pt centenar? Ah, doar să închidem ochii, că alții (tovarăși de
      seamă) au făcut mai multe rele.
      Good boy!

    • Domnule Sorin Rosca Stanescu,
      până să citesc acest articol v-am considerat unul dintre ziaristii de marcă ai acestei țări. Fac acestă remarcă datorită faptului că acest articol (dacă nu era numele dumneavostră) pare scris de un activist de ONG, care deși cunoaște adevărul ȋl prezintă ȋntr-un mod panicard pentru a avea impact asupra populatiei.
      Pentru a susține ceea ce am afirmat o să punctez o parte din afirmațiile neadevărate din articolul dumneavoastră:

      1. Conform directivelor europene din anul 2019 concentraţia cianurii ȋn sterilul ce se trimite la iaz trebuie să fie de 5 ppm (părți per milion). Acestă valoare va fi respectată și la Certej,
      2. Apa evacuată din iaz va trebui să conțină 2 ppm cianură (conform aceleași directive europene) adică mai puțin decât în fumul de țigară,
      3. Nu există nici o legătură ȋntre EldoradoGold companie ce ȋși desfășoară activitatea în țări precum: Canada, China, Turcia, Grecia, Brazilia, România, Serbia și semnatară a Codului cianurii (cod recunoscut și aprobat de G8) și RMGC (Roșia Montană Gold Corporation),
      4. Degeaba ȋncercați o alăturare a celor două exploatări, deoarece condițiile sunt diferite: la Rosia Montană este site arheologic la Certej activitatea ȋn cadrul fostei exploatari miniere , totodata procesul de produție este diferit (probabil ȋncercați să oferiți un punct de apărare cellor de la RMGC în procesul ce se desfășoară)
      5. Celelalte perimetre miniere enumerate de dumneavoastră sunt pentru explorare nu pentru exploatare (informații publice de la ANRM (Agenția Națională pentru Resurse Minerale),
      6. Da se vor tăia 187 de hectare, însă etapizat – cca 10 ha anual. Deva Gold a acceptat să ȋmpădurească o suprafață de teren mai mare de 4,5 ori (nu de 3 ori cum cere legea), aceste terenuri fiind deja achizitionate și garantia pentru manopera de realizare a ȋmpaduririi acestei suprafețe de către Romsilva a fost virată către statul român,
      7. Ancheta din 2013 a fost la Roșia Montană RMGC și nu ȋncercați din nou asocierea cu Certej și Deva Gold,
      8. Licența de exploatare pentru perimetrul Certej a fost eliberată anterior înființării situ-lui Natura 2000 ROSPA 0132 Munții Metaliferi, iar în Legea minelor la art.41 se arată:
      ART. 41
          (1) Autoritatea competentă va informa în scris, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a licenţelor de exploatare, consiliile judeţene, consiliile locale şi prefecturile judeţene în raza cărora se află perimetrele concesionate despre activităţile miniere şi perimetrele concesionate prin aceste licenţe.
          (2) În termen de 90 de zile de la primirea informării prevăzute la alin. (1), consiliile judeţene şi consiliile locale vor modifica şi/sau vor actualiza planurile de amenajare a teritoriului şi planurile urbanistice generale existente, pentru a permite executarea tuturor operaţiunilor necesare desfăşurării activităţilor miniere concesionate.
      Prin urmare povestea spusă de dumneavostră se aseamănă cu povestea „drobului de sare”, adică nu demonstrază nimic ci doar incită la revoltă și la a crea o panica total nejustificată.
      Nu știu scopul urmărit de dumneavostră prin scrierea acestui articol, ȋnsă domnule Sorin Rosca Stanescu este total nedocumentat și ȋn mare parte furnizează informații incorecte.
      Ȋn spiritul unei informări corecte a cititorilor cât și în respectarea unei minime deontologii profesionale ( a dumneavostra și a administratorilor site-ului sper că veți afisa acest continut ȋn continuarea articolului dumneavostra.

  2. Ce bataie de joc. Din cele 7 proiecte doar unul se va desfasura in jud. Alba. Asta pentru a nu-i supara pe unguri?!?!
    Mama, mama ce au mai luptat cei din Teleorman, Ilfov si Vrancea pentru Marea Unire de la Alba Iulia………………………….!!!!!
    Unde vrea ministrul inculturii sa faca „Podul Marii Uniri”????
    Simpozionul „Consolidarea legaturilor cu Republica Moldova si comunitatil;e romanesti din Ucraina ” nu ar fi fost oare mai nimerit sa se faca la Iasi, Suceava sau de ce nu la Botosani?????!!!!
    Se pare ca totul este facut pentru a ferici cativa baroni ai psd_ului si probabil alde.
    Cheltuiti si jefuiti baieti! Pana la urma va veni si nota de plata!!!!!!

  3. După stoparea anticorupţiei se poate orice cu banii publici.
    Măsurariul seriozităţii serbării Centenarului e prezenţa în toate bibliotecile liceale, orăşeneşti şi comunale, şi din Diaspora, a cărţii românilor regali: Constantin Kiriţescu – „Istoria războiului pentru întregirea României (1916-1919)” Precum şi a tuturor volumelor Iurie Colesnic – „Basarabia necunoscută”.

  4. @IOAN
    Informatiia scrisa de SRE este REALA ?! Postarea mea are logica ? Atunci ce importanta are unde lucrez ?

    Abia cand informatiile postate de mine sunt false ma poti baga in oala postacilor care manipuleaza deformand realitatea.