”Proiectul Bernanke”, micul secret al Google, care a devenit o mare problemă. Gigantul este acuzat că a operat ani de zile un program secret pentru a domina piața de publicitate
Cu prilejul unui proces antitrust condus de statul american Texas împotriva Google, a ieșit la iveală un mic secret al companiei, care poate fi însă o mare problemă: „Proiectul Bernanke”.
Informațiile au apărut de puțin timp în dosarul instanței și sunt citate de Wall Street Journal.
Google este acuzat că a operat ani de zile un program secret care a folosit date din ofertele publicitare anterioare pentru a oferi propriului său sistem de cumpărare de anunțuri un avantaj față de concurenți, potrivit unor documente judiciare depuse într-un proces antitrust din Texas.
Google ar fi încălcat în acest fel legea în ceea ce privește modul în care a dominat etapele procesului de plasare a anunțurilor online.
Project Bernanke
Potrivit jurnaliștilor de la Wall Sreet Journal, programul utilizat de Google, cunoscut sub numele de „Project Bernanke”, nu a fost dezvăluit editorilor care au vândut reclame prin intermediul sistemelor de cumpărare a anunțurilor Google.
Publicația scrie că documentele indică faptul că procedeul a generat venituri anuale de sute de milioane de dolari pentru companie și există în aceste condiții suspiciunea că Google a avut un avantaj competitiv incorect față de rivali.
Compania mai este acuzată că desfășoară un monopol al anunțurilor digitale care a prejudiciat atât concurenții din industria publicitară, cât și editorii.
După inițierea procesului, alte 7 state americane s-au alăturat procesului împotriva Google Alphabet Inc (o companie gigant creată printr-o restructurare corporatistă a companiei Google la 2 octombrie 2015 și care a devenit compania mamă a Google și a multor foste filiale Google).
Potrivit unor noi acuzații, în proces ar putea fi atrase și Facebook și Apple, din cauza unor presupuse înțelegeri cu Google, cu privire la accesul la anumite date.
Plângerea formulată de statul Texas împotriva Google poate fi vizualizată AICI.
Editorii se plâng că unul dintre rezultate este faptul că obţin venituri mai mici, dar Google neagă că ar proceda incorect.
Sursa Foto: seroundtable.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii