G4Media.ro

Proiectul care îi scutește pe ziariști și tehnicienii din presă de impozitul…

sursa foto: Pexels.com

Proiectul care îi scutește pe ziariști și tehnicienii din presă de impozitul pe venit de 10%, la un pas de a deveni lege

Proiectul deputatului PSD Valeriu Steriu care îi scutește pe ziariști și tehnicienii din presă de impozitul pe venit de 10% a primit raport favorabil, marți, în unanimitate, în Comisia de buget a Camerei Deputaților și merge la plen pentru votul final.

În iunie, comisia a adoptat un raport de respingere, însă proiectul a fost întors din plen.

Potrivit proiectului, scutirea de impozitul pe venit se aplică atât pentru contractele de muncă ale ziariștilor, cât și pentru contractele de drepturi de autor. Prevederea se va aplica și tehnicienilor din presă.

”Estimez că ar fi circa 10.000 de contribuabili în această situație, cu un impact negativ asupra bugetului de circa un milion de euro”, a declarat Valeriu Steriu pentru G4Media.ro, la momentul inițierii acestui proiect.

Plenul Camerei Deputaților este decizional.

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Pai da, ziaristii sunt aproape toti slugi PSD. Numai G4, Recorder si alti cativa sunt independenti.

    Credeam ca Rise Project sunt independenti, inainte sa publice ancheta cu Barna, scrisa de o sluga Antena 3.

  2. Dar de ce ziariștii nu trebuie să plătească impozit? Atunci să nu ceară spitale, școli, autostrăzi sau pensii!
    Și nici donații!

  3. Eu propun sa fie scos impozitul pe venit pentru orice salariat. Si nu, nu glumesc. Oricum banii din impozite sunt furati si sifonati de mafia din politica.
    In acest mod banii in plus la salariu afecteaza direct cresterea economica a tarii, iar omul are mai multa libertate financiara.

  4. Deci Badea si compania de la Antena 3, pe langa salariile de nababi ( toate pe drept de autor ) vor plati 0% impozit?!?!?!?!

  5. Ori platim toti ori nu mai platim nici unul.

    Si plata prin drepturi de autor a ziaristilor e trasa de par. Poti plati prin drepturi un artist, un poet, un scriitor… artisti ce scot cateva lucrari pe an. Ziaristii in schimb presteaza zilnic ca in orice alta meserie. S-ar califica lejer la contracte de munca.

  6. Pentru salvarea de la FALIMENT a slugiilor PSDiste din presa!
    PSD are nevoie de munitie, urmeaza 2 randuri de alegeri: A FI sau A NU FI!

    Ar fi interesant sa stim cum s-a votat in Comisie!!

    • Evident, intrebarea era retorica, nu era greu de ghicit raspunsul la intrebarea mea!!

      Uite raspunsul in postarea mea de mai jos!

  7. Uite CUM s-a votat in Comisie:
    „Parlamentarii PSD-ALDE vor să dea scutiri pentru jurnaliști. Nu e corect față de ceilalți angajați din economie.
    Una dintre cele mai importante știri de pe ziua de azi se referă la scutirea de impozit pe venit pentru jurnaliști. E un proiect care a trecut de comisiile din Camera Deputaților, iar acum are drum liber spre Plen. Astfel, jurnaliștii ar putea intra în aceeași categorie cu angajații din IT și construcții (aceștia din urmă mai au și alte scutiri).
    Nu mă refer mai jos la celelalte scutiri, ci fix la cele pentru jurnaliști.
    În primul rând trebuie să ne uităm unde se duc banii pe care îi încasează statul din impozitul pe venit. Mare parte se duc către primării, conform legii bugetului de stat. Am mai scris despre acest subiect aici. Primăria poate, de exemplu, să renoveze o școală cu banii pe care îi primește din acest impozit.
    Înțelegem, din expunerea de motive, că se dorește această facilitate pentru că presa se află într-o situație economică dificilă. Așadar, în teorie, aceasta ar trebui să se elimine când își va reveni. Cineva obișnuit cu o facilitate nu va fi mulțumit când i se va lua sau când se dorește eliminarea acesteia.

    În situații dificile sunt și angajații din industria textilă sau hoteluri, cu salarii mici și cu firme gata să se închidă. Cu ce sunt jurnaliștii mai presus de ceilalți angajați și de ce trebuie să plătească ceilalți pentru noi?

    Proiectul este susținut de parlamentari PSD și ALDE.

    Extrapolând o idee din cartea „Macroeconomics” a profesorului de economie de la Harvard, Greg Mankiw, cei care vor plăti scăderile de taxe sau scutiri suntem tot noi sau generațiile viitoare. Fiind venituri mai mici la buget, statul trebuie să împrumute bani.
    Așadar, trebuie plătiți în viitor de cineva.”
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23530257-parlamentul-vrea-dea-scutiri-pentru-jurnalisti-nu-corect-fata-ceilalti-angajati-din-economie.htm

  8. Inainte sa aruncați cu pietre:
    -amintiți-va de presa din anii comunismului, asta va doriți?
    -jurnaliștii au si un rol social, ca si judecătorii, polițiștii, medicii, profesorii, dar spre deosebire de aceștia nu sunt plătiți de la buget!
    -daca cetățenii ar plăti un pret corect ptr informația de presa, nu ar mai fi nevoie de astfel de facilitați, dar noi nu plătim nimic! De asta avem presa in situația actuala si de asta nu avem investiții străine serioase in domeniu!
    -cind guvernul PSD a sters datoriile TVR, de 200 mil euro la buget, nu a protestat nimeni! Suma respectiva ar acoperi acesta facilitate ptr 200 de ani…
    Hotariti-va ce vreți! E ca la vot, ce votați/plătiți aia aveti!
    Sănătate!

    • Perfectă dreptate. Decizia poate fi contestata, fiecare are acest drept. Ca jurnalist va spun ca lucrurile merg prost. Generalizarea ca pe toti jurnalistii ii plateste PSD e gresita. Sunt foarte putini cei alimentati la vechea conducta a PSD, iar acestia sunt stiuti.
      In rest lucrurile se pun strict economic. Daca nimeni nu plateste informatia, de unde sa se sustina presa. Nu va imaginati ca firmele private dau iama ca sa isi faca reclama, ca nu e asa. majoritatea marilor firme merg inca la tv!
      Iar dacă nu se vrea să se ajute cumva presa, atunci treptat va dispărea. O fi mai bine sa nu se mai afle nimic?