G4Media.ro

Proiectul DremLab: Cum sunt puse smartphone-urile să sprijine cercetarea în cazul COVID…

Proiectul DremLab: Cum sunt puse smartphone-urile să sprijine cercetarea în cazul COVID 19 în timpul repaosului

Fundaţia Vodafone şi Imperial College London, lansează un nou proiect menit să sprijine cercetarea pentru Covid 19. DreamLab este o aplicație dezvoltată de Vodafone Australia Foundation, care exploatează puterea de calcul a telefoanelor inteligente în timp ce acestea „dorm” în birou, sau la încarcat.

Începând din mai 2019, în Italia fost pus deja în aplicare proiectului „Genomul 3D”, realizat cu sprijinul AIRC, la IFOM.-Institutul de Oncologie Moleculară, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Proiectul „Coronavirus” poate fi descărcat acum şi pe smartphon-urile din Australia, Noua Zeelandă, Spania, România și Marea Britanie, cărora li se vor alătura și alte țări în săptămânile următoare.

Utilizatorul poate alege cât de multe date mobile sau Wi-Fi vrea să doneze cercetării. Pentru clienții Vodafone, utilizarea nu implică consumul de trafic de date.

Proiectul combină algoritmi de inteligență artificială și puterea de calcul a telefoanelor inteligente pentru descoperirea de noi componente anti-virale în medicamentele existente și pentru a contribui la identificarea moleculelor anti-virale din alimente, grăbind accesul la medicamente eficiente și permițând, în viitor, elaborarea unor tratamente personalizate împotriva acestei boli infecțioase.

Prin crearea unei rețele de smartphone-uri, DreamLab „operează” un super computer virtual capabil să proceseze miliarde de calcule, fără să colecteze sau să dezvăluie date despre locaţia utilizatorilor. Prin exploatarea exclusivă a puterii de calcul, nu sunt prelucrate şi nici descărcate datele personale de pe dispozitivul utilizatorului.

Sursa: Ansa/ Rador

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Foarte interesant si util!

  2. Ar merita sa amintiti si de Folding@Home (foldingathome.org), un proiect lansat inca din 2000 si aflat sub patronajul Pande Group (pandelab.org) de la Universitatea Stanford, care utilizeaza puterea de procesare neutilizata a computerelor „donatorilor” pentru a efectua simulari cu scopul de a gasi tratamente viabile pentru cele mai grave boli cu care se confrunta omenirea. Daca in 2016 proiectul avea la dispozitie o putere de procesare de 100 PetaFLOPs (cel mai puternic supercomputer cunoscut publicului larg in acest moment are 200 PetaFLOPs – vezi: top500.org) de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 numarul de „donatori” a crescut in patru saptamani cu 1200% ajungand la 2.3 ExaFLOPs (2.3 mil TeraFLOPs) odata cu lansarea simularilor pentru COVID-19.

  3. Si sub pretextul acesta ne vor mai instala niste gunoaie de aplicatii care sa ne mai colecteze niste date si informatii. Hoti si iarasi hoti.