G4Media.ro

Proiectul primei centrale solare plutitoare din Bulgaria a fost prezentat la Sofia

Sursa foto: Facebook/ Portul Constanta

Proiectul primei centrale solare plutitoare din Bulgaria a fost prezentat la Sofia

Un proiect major pentru construirea primei centrale solare plutitoare din Bulgaria a fost prezentat marţi la Sofia. Construcţia uzinei din zona barajului Ogosta (nord-estul Bulgariei) este aşteptată să înceapă în aproximativ doi ani şi să dureze un an şi jumătate – doi ani, ceea ce înseamnă că instalaţia va fi pusă în funcţiune în termen de patru ani, a declarat pentru BTA directorul general al Profine Energy Bulgaria, Krum Vasilev.

În opinia sa, capacitatea parcului solar a fost iniţial planificată la 500 – 800 MW, iar producţia la aproximativ 1.350 MWh.

Investiţia depinde de dimensiunea parcului: va fi de 800 de milioane de euro pentru 800 MW şi de 500 de milioane de euro pentru 500 MW (un milion de euro per 1 MWh), a spus directorul.

Instalaţia poate ocupa aproximativ 850 ha din suprafaţa totală de 2.000 ha a rezervorului.

Vasilev este încrezător că peştii din baraj nu vor fi afectaţi. El atribuie lipsei de informare protestele „puse la cale” împotriva proiectului în rândul localnicilor.

„Vrem să vorbim cu ei şi să le explicăm ce planificăm”, a spus el.

Grupul Profine Energy GmbH, care are sediul în Waghausel, Germania, a construit parcuri plutitoare similare în Germania, Austria, Ţările de Jos şi Spania, a explicat directorul filialei bulgare.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. La noi sunt atatea lacuri de acumulare si în mijlocul lor s-ar putea amplasa asa ceva,bineînteles cu pastrarea căilor de acces pentru dragare.Dar cine sa facă?Cred ca si la acest capitol suntem pe ultimul loc! Dacă se blochează banii din PNNR,că deh coruptie mare,aici v-om încremenii,pe ultimul loc.Si curentul electric va tine în continuare inflatia sus si nivelul de trai jos de tot.