G4Media.ro

Proiectul USR care interzice renunțarea la doctorat a primit aviz pozitiv de…

Foto: Pixabay.com

Proiectul USR care interzice renunțarea la doctorat a primit aviz pozitiv de la Comisia de muncă din Camera Deputaților. Proiectul este susținut și de guvern

Un proiect legislativ al USR care ar elimina posibilitatea renunțării voluntare la titlul de doctor a primit luni aviz pozitiv de la Comisia de Muncă din Camera Deputaților – prima cameră sesizată, a declarat pentru G4Media senatoarea USR Simona Spătaru. Pentru a intra în plen, proiectul trebuie să primească și raportul de la Comisia pentru învățâmânt.

”Proiectul este susținut și de guvern, care a trimis un punct de vedere în acest sens”, a declarat Simona Spătaru.

Inițiativa parlamentarilor USR prevede abrogarea alin. (7-1) și (7-2) ale Art. 168 din Legea educației naționale nr. 1/2011, astfel încât cadrul legal să creeze premisele ca cel care plagiază să răspundă în fața legii, nu să se sustragă de la sancțiunile aplicabile.

Inițiatorii consideră că prin eliminarea opțiunii de renunțare voluntară la acest titlu se asigură prestigiul și încrederea în privința instituțiilor și persoanelor care coordonează și, respectiv, urmează o școală doctorală și obțin titlul de doctor.

Prevederea fusese introdusă în Legea educației naționale de către guvernul Ponta, prin Ordonanţa de urgenţă 94/2014, care prevede posibilitatea de renunțare voluntară la titlul de doctor. (Foto: Pixabay.com)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Ar da o lovitură mafiei PSDNL.

    • De ce nu îi pui și pe cei de la usr? Crezi ca toți au luat doctoratul pe bune?

    • @gogu, pana la proba contrarie nu pot da nici un exemplu, desigur, pot exista, însă pot sa îți dau vreo câteva exemple de la PSD sau PNL ca la ăștia e săptămâna și plagiatul.

  2. Jigodiile de partid și securiștii vor să scape de rușinea dezvăluirii furtului…

  3. FARA SPOR DE „doctorat” !

  4. Un proiect legislativ foarte prost, avand in vedere prin cate comisii oficiale a fost trecuta o teza de doctorat! Plus coordonator platit sa coordoneze redactarea tezei!

    O propunere foarte buna ar fi urmatoarea:

    Celor care au obtinut titlul de doctor si care au teze de slaba calitate (care contin inclusiv pagini plagiate) sa li se ofere posibilitatea de a-si imbunatati teza intr-un termen rezonabil (2-3 ani). Dovada imbunatatirii tezei ar fi de exemplu cateva articole publicate in reviste de top din strainatate (zona rosie sau galbena din clasamentul oficial). Daca, in aceasta perioada de gratie, nu pot face acest lucru, atunci sa li se retraga titlul de doctor, plus alte consecinte!
    Va dati seama cat de mult ar urca Romania in clasamentele internationale cu inca cateva zeci de mii de articole in reviste serioase?!
    Problema plagiatelor in Romania este in principal datorata slabei indrumari, nu a calitatii slabe a doctoranzilor!
    De ce sa nu incercam sa scoatem ceva bun din oameni, inainte de a-i pedepsi?

    • Si ideea ar putea fi extinsa: unul care a furat 3 milioane sa aiba posibilitatea de a dona 1 milion unui azil (sau câteva gaini) si astfel redevine „onorabil”, scoatem ceva bun din el.

    • @un urs. Cred ca nu stii ce inseamna zona rosie. E ca si cum ai fura 3 milioane (plagiat) si ai da inapoi 9 milioane (publicatie in zona rosie).

  5. Dacă și cioflicarii de la usr cu sunt partid,i-mi pare rău, se pot lua de mână cu aur căci cu ei și-au dat jos propriul guvern, ăștia nu știu altceva decât să demoleze !!

    • @ Pataki
      „i-mi pare rău” ?????

      Si noua ne pare rau pentru felul in care „demolezi” limba romana. Sa speram ca nu ti-ai dat si doctoratul…

    • @Pataki
      Nu mai semnalizati. Nu dati nici un test cand va angajeaza partidul sa postati, macar din gramatica elementara? Sau sefii sunt la fel ca dvs?

  6. De ce sa platim ?…doctorate… in nici o tara nu primesti bani pe viata… este un titlul stiintific…de ce nu se elimina plata acestui titlul?

    • Pai tocmai asta e problema: doctoratul se plateste foarte prost in Romania. Vreti rezultate vizibile? Mariti beneficiile financiare de 10 ori! Abia atunci vor aparea doctorate adevarate!

    • Se plateste prost?Cred ca vorbesti doar ca sa nu taci. Daca s-ar mari beneficiile asa cum spui tu, intr-un an de zile pana si copilul nou nascut ar iesi din maternitate direct cu diploma de doctorat, nu cu certificat de nastere.

    • Apam@
      Sporul de doctor parca era undeva la 50% din salariul minim brut… adica in termenii de azi cam la 250 Euro/lunar!
      250Euro/lunar e o suma mare?? Serios? :))))