G4Media.ro

Promovabilitate de doar 7,69% și nota medie de 3,89% la simularea pentru…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Promovabilitate de doar 7,69% și nota medie de 3,89% la simularea pentru evaluarea națională la o şcoală din municipiul Botoşani

O şcoală din municipiul Botoşani a avut cel mai scăzut procent la simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, transmite Agerpres.

Şcoala Gimnazială „Sfânta Maria” a avut o promovabilitate de doar 7,69%, iar media notelor la această unitate de învăţământ a fost de 3,89.

Într-un clasament al celor mai slabe şcoli din Botoşani, întocmit de IŞJ pe baza promovabilităţii la simularea la Evaluarea Naţională, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dumeni de află pe poziţia a doua cu o rată de promovare de 10,34% şi o medie a notelor de 3,73, iar Şcoala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viişoara se află pe poziţia a treia cu o promovabilitate de 11,11% şi o medie a notelor de 3,17.

În ceea ce priveşte cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, pe primul loc s-a situat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, cu o promovabilitate de 100% şi o medie a notelor de 8,53.

Pe locul al doilea s-a situat Colegiul Naţional „AT Laurian” tot cu promovabilitate de 100%, dar cu o medie a notelor mai scăzută – 8,10. A treia unitate de învăţământ a fost Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, cu o rată de promovare de 100%, dar cu o notă medie de 7,08.

Niciun elev de clasa a VIII-a din judeţul Botoşani nu a obţinut media 10 la simularea examenului de Evaluare Naţională, iar rata de promovare generală la nivelul judeţului Botoşani este de 56,34%.

La Limba şi literatura română procentul de promovare a fost de 65,21%, însă niciun elev care a susţinut această probă nu a primit nota maximă. În acelaşi timp, la Matematică, procentul de promovare a fost de 49,28%, 16 elevi fiind notaţi cu 10.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu ne intereseaza…copiii bucureștenilor sa aiba note bune…acolo este România, acolo nu băgăm carantină, acolo e economia tarii si ne intereseaza psihicul populației…vai de capul tau Catule….

    • Deci datorita unui prim ministru relativ nou copiii din Bucuresti au rezultate mai bune decat cei din Moldova?
      Uneori cred ca scrieti ca sa cautati cearta ca sa aveti cu cine sa va balacariti pe aici…..
      Deci daca copilul meu ia nota 3 la evaluare e datorita primului ministru sau al guvernului sau al primarului…….am fi in stare sa invinuim pe oricine inainte sa ne asumam anumite greseli….
      Nu are sens sa mai vorbim si de clasicul stereotip cum ca moldovenii ar fi mai „slabi pregatiti” ,care se pare ca are si o baza reala….
      P.S…Nu sunt nici din Bucuresti nici din Moldova..

    • Da, sigur ca pe primul ministru al țării ar trebui să l preocupe accesul la educatie al tuturor copiilor si eliminarea pe cat posibil a abandon ului scări…dar iubitul tău Câțu a declarat din start ca educatia si sănătatea nu l prea preocupa ci doar economia privată…ca doar e liberal nu??? Si mare expert în finanțe…

  2. Si e reprezentativ? Sau ati luat cel mai defavorabil exemplu?
    Traiasca titularizarea (in rural si detasarea in urban ulterior)
    Dar campeanu e bun ca e de la pnl. Sau nu stai de la alde. Sau nu de la pro ro. Cica fara traseisti, nu?

  3. Atentie! S.a strecurat o greseala in titlu – nota medie nu poate fi in %.

    • Cum sa nu poata sa fie? Daca nota maxima este 100, o nota de 3,6 va fi fix 3,6% 🙂 Adica 0,36 din 10.

  4. morala ar trebui spusa mai cu curaj, acolo unde poporul nu este educat si nu are oportunitati de munca sansele sa iasa din subdezvoltare sunt zero!
    ce poate face guvernul?
    educatie si investitii!

  5. 👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻