G4Media.ro

Propunere de interzicere a comerțului stradal din Cluj-Napoca / Vânzătorii de pepeni…

Sursa foto: Monitorul de Cluj

Propunere de interzicere a comerțului stradal din Cluj-Napoca / Vânzătorii de pepeni de pe străzile municipiului vor primi amenzi, în cazul în care un proiect de hotărâre va trece de votul consilierilor locali

Modalitatea de comercializare de către producătorii agricoli a fructelor și legumelor de sezon pe raza municipiului Cluj-Napoca urmează să fie modificată în cazul în care consilierii municipali vor vota marți un proiect de hotărâre în acest sens, anunță Monitorul de Cluj.

Odată cu adoptarea noului regulament, clujenii vor putea cumpăra pepeni/lubeniță sau alte fructe și legume doar din piețe alimentare, târguri, piețe volante sau piețe mixte și nu din puncte amenajate pe proprietate privată.

Dacă vor încălca regulile, comercianții se vor alege cu o amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

”Terenurile private ale unor persoane fizice sau juridice, începând de regulă cu luna mai și până aproximativ în luna octombrie sunt supuse comercializării fructe și legume de sezon, în special de către producătorii agricoli din partea de sud a României. Menționăm faptul că nu de puține ori această activitate de comerț s-a desfășurat într-un cadru necorespunzător, ce nu respectă condiții minime de igienă. Această modalitate de comercializare fără acces la utilități afectează imaginea urbană”, transmite municipalitatea.

Conducerea Primăriei municipiului Cluj-Napoca susține că, în ultimii ani,  „s-a preocupat de modernizarea și amenajarea de piețe agroalimentare după standarde europene în scopul creării unor condiții optime pentru desfășurarea activităților specifice, asigurând un comerț modern și civilizat”.

Vânzătorii de pepeni își vor mai putea vinde produsele doar în piețele agroalimentare și piețele volante.

Sursa foto: Monitorul de Cluj

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. O prostie, vor sa elimine micii producatori si sa promoveze samsarii, oamenii simpli nu isi permit sa plateasca chiriile din piețe.

  2. Dl primar Emil „Bloc” ar putea sa le ofere acestor oameni toalete ecologice in loc sa ii alunge.
    Ar mai putea cere sa se autorizese la primaria si sa plateasca o taxa modica pentru aceste servicii; dar in schimb constructorul de blocuri cu haina de primar reduce orice piata de desfacere a produselor locale/romanesti (a se vedea ce gluma proasta a ajuns piata de alimente Mihai Viteazu).

    Cat mai mult beton de la dl Emil „Bloc”!

  3. Asta ați votat. Data viitoare votați altceva.

  4. Locuiesc în Cluj. NU am votat niciodată cu Boc.
    Dar țigănia cu pepenarii trebuia să înceteze deja de mult timp. Există piețe amenajate, unde își pot vinde produsele. Atâta vreme cât cei care vând în piețe trebuie să respecte o serie de reglementări sanitare, nu văd de ce am face o excepție pentru pepenari.
    Plus, pepenarii nu vând doar pepeni. Mai nou ei au o tarabă ată de produse: pepeni, ardei, vinete, roșii, etc…
    Bașca, își duc traiul de zi cu zi la locul vânzării, în condiții improprii.
    Așadar, sunt de acord cu interzicerea comerțului stradal de pepeni.

    • Eu nu stiam ca e permis asa ceva.

    • Partial de acord. Dar solutiile radicale nu invata pe nimeni nimic; asa ca ar putea schimba aceasta tendinta si cu solutii mai mutin radicale.
      Al doilea aspect … pietele din Cluj-Napoca sunt o gluma proasta; de-a lungul anilor au fost fie vandute fie reduse drastic, cei care vand acolo fortati sa indeplineasca niste conditii imposibile pentru a putea vinde legume/fructe acolo; in schimb au aparut smecherii care sunt „producatori” si au 3-4 puncte de vanzare in piata …. multe din cele vandute acolo au vazut pamant romanesc numai cand au fost scapate pe jos.

  5. Sa nu fie numai restricții atât pentru proprietari și producători. Să-și amenajeze spațiu autorizat zi declarat cu amenajări corespunzătoare. Dacă vor sa câștige din închirieri sa poată dar în condiții minim decente și sa fie posibiltatea de a fii și controlați de organele abilitate ca și alți comercianți Și chiar sa fie o posibilitate de eliminare a samsarii și intermediarilor cu respectarea legalității procedurilor de comercializare . Asta mai ales dacă sunt în. Sa fie și concurenta dacă tot vrem preturi mai mici. puncte mai aproape de oameni și se evita aglomerările