G4Media.ro

Propunerea Comisiei Europene de impunere a taxelor vamale la importurile de vehicule…

Sursa foto: Pixabay / Didgeman

Propunerea Comisiei Europene de impunere a taxelor vamale la importurile de vehicule chinezeşti a fost votată de statele membre. Ce taxe intră în vigoare

Propunerea Comisiei Europene de a impune taxe antidumping la importurile de vehicule electrice pe baterii din China a obţinut sprijinul necesar din partea statelor membre UE pentru adoptarea taxelor. Acesta reprezintă un alt pas în vederea finalizării investigaţiei anti-subvenţii a Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, transmite Agerpres. România s-a abținut la vot, potrivit Euronews.

„În paralel, UE şi China continuă să facă eforturi susţinute pentru a explora o soluţie alternativă, care va trebui să fie pe deplin compatibilă cu reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), să rezolve în mod adecvat subvenţionarea dăunătoare stabilită conform investigaţiei Comisiei Europene, să poată fi monitorizată şi pusă în aplicare”, precizează Executivul comunitar.

Tarifele vamale provizorii care se aplică din 5 iulie celor trei producători chinezi din eşantion sunt de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely şi de 37,6% pentru automobilele SAIC.

Germania anunțase joi că va vota în Consiliul UE împotriva noilor taxe la importuri.

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să impună taxe suplimentare la importurile de vehicule electrice din China, marcând cea mai mare dispută comercială dintre superputerile economice din ultimul deceniu, scrie Financial Times. Acestea au sprijinit o propunere a Comisiei Europene de taxe antisubvenție de până la 35,3 %, pe lângă cele existente de 10 %, în ciuda opoziției vocale din partea Germaniei și Ungariei.

Potrivit a două persoane informate pe această temă, 10 state membre au votat în favoarea taxelor, cinci au votat împotrivă și 12 s-au abținut.

Rezultatul votului de vineri nu a fost făcut public, deși mai mulți diplomați au declarat pentru Euronews cum s-a poziționat fiecare stat membru:

10 s-au pronunțat pentru: Bulgaria, Danemarca, Estonia, Franța, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Țările de Jos și Polonia. (45,99% din populația UE)

12 s-au abținut: Belgia, Republica Cehă, Grecia, Spania, Croația, Cipru, Luxemburg, Austria, Portugalia, România, Suedia și Finlanda. (31.36%)

Cinci au fost împotrivă: Germania, Ungaria, Malta, Slovenia și Slovacia. (22.65%)

O „majoritate calificată” de 15 state membre, reprezentând 65% din populația UE, trebuia să voteze împotriva tarifelor pentru a împiedica impunerea acestora pentru o perioadă de cinci ani, scrie Euractiv.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează