G4Media.ro

Trafic rutier blocat pe autostrada A1 la intrare în București și circulație…

sursa foto: captura video

Trafic rutier blocat pe autostrada A1 la intrare în București și circulație dificilă pe centurile Capitalei și ale marilor orașe, în urma protestului spontan al transportatorilor, la care s-au alăturat și fermieri / Ministrul Agriculturii: Nicio asociaţie nu îşi asumă acest protest

Update Ora 13.04: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă miercuri, legat de protestul spontan al transportatorilor la care s-au alăturat şi câţiva fermieri, că până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu îşi asumă acest protest. Ministrul spune că a stabilit deja o întâlnire cu toate asociaţiile şi federaţiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le-au pregătit pentru acest an şi îi asigură pe toţi fermierii că subvenţiile se acordă la timp iar subvenţia la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă, relatează News.ro.

Un protest spontan a fost anunțat online de fermieri, acțiunea nefiind asumată oficial de nicio organizație, anunță agrointel.ro. Conform unui mesaj care circulă în online, miercuri – 10 ianuarie, este programat să aibă loc un protest spontan, la care urmează să participe 122 de camioane și 70 de tractoare. Detalii aici.

Update Ora 12.09: Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, de la kilometrul 13+500 de metri până la intrarea în DN Centura Bucureşti, traficul autovehiculelor este blocat miercuri de mai multe autocamioane ale transportatorilor rutieri care protestează, circulând cu viteză minimă.

De asemenea, s-a format coloană de autovehicule şi pe Centura Capitalei, între localităţile ilfovene Chiajna şi Bragadiru, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, situaţii similare sunt prezente şi în alte zone ale ţării pe centurile marilor municipii, circulaţia rutieră desfăşurându-se îngreunat, cu viteză foarte redusă, pe alocuri blocându-se.

Știrea inițială: În jur de 50 de transportatori şi fermieri se îndreaptă miercuri către Capitală pentru a lua parte la un protest declanşat ca urmare a scumpirilor poliţelor de asigurare RCA şi accizei la motorină.

Potrivit transportatorilor, inflaţia şi scumpirile generează costuri care le afectează activitatea economică şi competitivitatea în piaţă.

„Am organizat un protest spontan, transportatori şi fermieri. Ne îndreptăm către Capitală unde ne vom întâlni cu colegi din mai multe judeţe. Principala nemulţumire a transportatorilor este preţul RCA foarte mare în comparaţie cu statele din vestul Europei şi acciza la motorină. Ca şi ordin de mărime, o medie a poliţei RCA la noi este undeva la 3.000 de euro pe an, la un autovehicul cap tractor şi la un stat din vestul Europei este de până în 1.000 de euro, iar preţul accizei a crescut de la 1 ianuarie cu 30 de bani pe litru. Ţinând cont de faptul că am trecut o perioadă foarte grea din punct de vedere a inflaţiei orice cost pentru activitatea noastră a însemnat foarte mult. La un camion care consumă aproximativ 3.500 litri de motorină pe lună, 10 bani contează. Sunt diferenţe mari şi clar nu mai putem fi competitivi în piaţă”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre transportatori, Alexandru Perţea.

Transportatorii speră ca protestul spontan să conducă la negocieri şi la plafonarea preţurilor RCA.

„Sperăm să putem intra la un moment dat la negocieri, să putem lua legătura cu autorităţile. Vorbim la acest moment de un protest spontan. Acum ne îndreptăm spre Bucureşti, ne vom alătura celorlalţi transportatori din alte judeţe şi vom merge pe şoseaua de centură a Capitalei”, a mai precizat Alexandru Perţea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ce treaba are acciza cu inflatia habar n-am. Dar asa-i la noi ca de unde bani de salarii si pensii speciale? De sinecuri? De excursii in Africa? Si la Finante cica sunt aia „de dreapta”! Ha, ha, ha – hai la lupta cea mare, rob cu rob sa ne unim… etc.

  2. Orice crestere de taxe are legatura cu inflatia. Creste salariul minim dar cresc si taxele, cresc alocatiile dar impoziteaza concediile de maternitate, cresc salariile profesorilor sau pensiile dar cresc preturile la alimente. Asta e inflatia. Au blocat Bucureștiul, e rau ca l au blocat, dar e si mai rau ca noi nu suntem in stare sa ne unim si sa iesim in strada după cate mizerii astia fac in fiecare zi.

  3. Un guvern de hoți și incompetenți.

  4. Deci transportatorii vor sa se scumpeasca de vreo 3 ori polita mea RCA la autorurismul personal ca sa fie posibilă scăderea prețului RCA-ului lor.
    Cu ale cuvinte COTAR, FOTAR și ESCROCAR vor sa le platesc eu si alții ca mine pagubele (extrem de multe și mari, majoritatea în afara României) pe care ei le produc.

    Kolega, dar de ce nu vă faceți voi o societate de asigurare cu circuit închis, în care să vă asigurați între voi, numai camionagii?

  5. Ar trebui sa protestam si noi, cei cu autoturisme si sa cerem schimbarea legii asigurarilor astfel incat asiguratorii sa aiba voie sa vanda si sa calculeze tarifele RCA diferentiat si separat pentru trei subclase: 1. autoturisme, 1. transport marfa, 3. motociclete, si sa aiba voie sa vanda exclusiv numai una, doua sau toate trei dintre cele trei subclase.
    Eu intr-un an nu fac niciun accident iar Kolega face doua. In medie, amandoi luati impreuna avem daunalitate de 100%.
    De ce-i obliga ASF pe asiguratori sa calculeze riscul meu de accident in functie de cate daune a provocat Kolega ESCROCAR? N-o fi cumva neconstitutional acest lucru?