G4Media.ro

Proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară / Angajații au…

Sursa foto: Facebook / Finanțe Sed Lex

Proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară / Angajații au întrerupt lucrul

Update Ora 10.28: Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală Solidaritatea, afiliată la Blocul Național Sindical, informează că mai mulți angajați din cadrul administrațiilor fiscale din București, aflați în protest spontan, se îndreaptă spre Ministerul Finanțelor.

Știrea inițială: Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunțat că joi dimineaţă au loc proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară. ”La această oră au loc proteste spontane în mai multe administraţii fiscale din ţară – Dolj, Bacău, Alba, Baia-Mare”, a anunţat joi BNS, potrivit News.ro.

Toţi cei aproximativ 150 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Arad care se aflau la serviciu joi dimineaţă au întrerupt lucrul şi au început un protest spontan pe holurile instituţiei şi în curte. Angajaţii au oprit lucrul în jurul orei 09.00, inclusiv programul cu publicul, şi stau pe holurile instituţiei sau în curte, pentru că nu au autorizaţie de protest în stradă.

„Protestul spontan s-a declanşat de la vestea că pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor. Este decizia Coaliţiei de guvernare, care în urmă cu două săptămâni, când se protesta, ne promitea rezolvarea acestei probleme. Toţi angajaţii care sunt la lucru au oprit brusc lucrul”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Finanţe Arad, Ioan Trifa.

Sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat, marţi, între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment, în timp ce în faţa Ministerului Finanţelor a avut loc un miting de protest, angajaţii fiind nemulţumiţi de măsurile propuse pentru reducerea cheltuieilor bugetare. Ministrul Finanţelor anunţa luni seară, după discuţii cu reprezentanţi ai sindicatelor, că unii sindicalişti au anunţat că amână acţiunile de protest. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ”Solidaritatea” a organizat însă proteste, conform programului deja anunţat.

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat luni că majoritatea sindicatelor din finanţe au avut, luni, reprezentanţi la minister pentru a vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, ”document cu care au fost de acord”. Astfel, unii dintre sindicalişti au transmis că amână acţiunile de protest pregătite, a susţinut ministrul.

”Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanţe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată şi sustenabilă a ţării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniştii care fac diferenţa. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta. Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanţi care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acţiunile de protest pe care le pregăteau”, a arătat Marcel Boloş, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, separat, au avut loc discuţii tehnice pe tema proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înlăturarea discrepanţelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanţelor publice.

În 11 august, ministrul Finanţelor Marcel Boloş a dat asigurări, în contextul protestului spontan al angajaţilor instituţiei, că toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile. „Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”, a adăugat liberalul. Boloş s-a întâlnit şi atunci cu reprezentanţii principalelor sindicate din domeniu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. vai, nuuu! ce-o sa ne facem ca intra ANAF in greva?!

    digitalizati finantele si scapam de jumate din cohorta de „specialisti” de la finante!

    • Digitalizarea ar înjumătăți „vedetele”, ar micșora corupția, s-ar încadra mult mai mulți bani la stat.
      Așa că nu se va face nimic cât peneleu, pesedeu, udemereu și haur vor fi la putere.
      Măcar dacă i-ar mai tria DNA-ul, dar nici acolo nu sunt șanse