G4Media.ro

PSD a impus în Parlament suspendarea popririlor până la 1 septembrie. Uniunea…

PSD a impus în Parlament suspendarea popririlor până la 1 septembrie. Uniunea Executorilor îi cere președintelui Iohannis să nu promulge legea: ”Ar putea duce la falimentul creditorilor care nu își mai pot recupera creanțele”

Grupul parlamentar al PSD a introdus într-un proiect de lege votat miercuri de Camera Deputaților o prevedere care suspendă până la 1 septembrie măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Prevederea introdusă de PSD printr-un amendament la Legea de aprobare a OUG 48/2020 blochează practic orice încercare a unui creditor (firmă care are de recuperat o datorie) de a intra în posesia creanțelor de la rău-platnici.

Guvernul stabilise 25 iunie până la care ANAF nu putea să demareze proceduri de executare silită, în contextul măsurilor luate în timpul epidemiei de coronavirus.

Proiectul de lege a fost votat miercuri cu unanimitate de plenul Camerei Deputaților și a fost trimisă pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Uniunea Executorilor din România îi cere președintelui Iohannis să nu promulge legea, arătând că actul este neconstituțional. ”Aplicarea unor astfel de măsuri ar putea duce la efectul total opus celui care se dorește a fi evitat, și anume falimentul creditorilor care nu își mai pot recupera creanțele, ducând astfel la ipoteza ca executarea silită a creanțelor bugetare să nu mai aibă finalitate”.

Foto: Universul juridic

Citește aici memoriul integral

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Este o prostie, că popririle de executori nu sunt suspendate și nici când era stare de urgență nu erau suspendate (cel puțin nu automat, ca celelalte)! Sunt doar cele de stat!: amenzile și taxele neplătite.

  2. Executorii au tupeul sa ceara?! Nu sunteti voi cei care executati credite prescrise? Nu sunteti voi cei care executati contracte cu clauze abuzive? Mah, voi nu stiti care este suma pe care trebuie sa o achitati, cu titlu de taxa judiciara de timbru, cand executi un titlu executoriu impotriva aceluiasi debitor, de catre mai multi creditori aflati in raport de solidaritate sau indivizibilitate.
    Puneti mana pe carte si lasati cererile catre Presedinte!!!

  3. p$d, singurul partid care mai da cate ceva romanului simplu!

    • Da, da mai mult la hoti, la borfasi si la puturosi. Cu precadere de astia ii pasa PSD-ului. Cei corecti si care muncesc din greu nu sunt interesanti pentru niste lepre pesediste.

  4. De dat, da psd, doar nu da din buzunarul lui. Important ar fi nu sa dea ci sa creeze cadrul a.i. fiecare care munceste cinstit sa castige cat mai mult. Daca doar da, incurajeaza puturosii si descurajeaza pe cei muncitori

  5. Pentru cultura ta generala: prescrierea se constata de un judecator la cererea debitorului si nu de iexecutor, la fel si clauzele abuzive din contracte. Toti ar trebui sa puna mana pe carte

    • Ghici de ce am pomenit fix de prescriere? Din 20 de contestatii la executare, 14 sunt castigate pe prescriptie, 3 pe competenta teritoriala si 3 pe clauze abuzive.

  6. 2 lucruri am inteles din comentariul tau Gabi: 1. totusi stii ca prescrierea si clauzele abuzive se constata de judecator si nu de iexecutor si atunci nu iti mai inteleg primul comentariu; 2. Chiar nu pot sa cred ca din 20 de contestatii, toate sunt castigate. Si atunci nu iti inteleg nici al doilea comentariu.

    • Te faci ca nu intelegi. Un executor de facto poate lua decizii de capul lui daca este bine stimulat cu zero consecinte la fel ca la notari. Adica: executarea se realizeaza in practica desi procesele sunt in diverse stadii alambicate si tehnic acesta nu ar avea dreptul sa execute iar un lucru odata executat multa multa chinuiala sa-l obtii inapoi!

  7. ” Gabi
    5.6.2020 la ora 5:11 pm
    Executorii au tupeul sa ceara?! Nu sunteti voi cei care executati credite prescrise? Nu sunteti voi cei care executati contracte cu clauze abuzive? Mah, voi nu stiti care este suma pe care trebuie sa o achitati, cu titlu de taxa judiciara de timbru, cand executi un titlu executoriu impotriva aceluiasi debitor, de catre mai multi creditori aflati in raport de solidaritate sau indivizibilitate.
    Puneti mana pe carte si lasati cererile catre Presedinte!!! ”

    @Gabi , mi-am permis sa dau copy paste la ce ai scris !
    Asta e adevarul !

    Nenorocitii de executori se plang ca vor muri de foame , sau ce ?

    Cea mai abjecta categorie de oameni – executorii judecatoresti !!

    Niste mizerii (sub) umane ….

  8. Sa nu mai poarta grija de falimentul altor
    Ei s-au facut bogătași pe spatele si necazul persoanele fizice
    Eu propun pana la sfarsitul anului aceasta măsură
    Adica cel mai mare creditor statul si bancie nu zic nimic s ei au tupeu jeos