PSD cere Guvernului să nu condiţioneze accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinare
PSD cere Guvernului să renunţe la ipoteza în care elevii nevaccinaţi urmează obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă, relatează News.ro.
„O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de ministrul Educaţiei, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie. Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării şi este evident că scenariul propus de ministrul Educaţiei de şcoală în regim online este complet inadecvat, în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, arată un comunicat de presă al PSD.
Social-democraţii solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.
„Este extrem de grav că până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie”, mai spune sursa citată.
Context
O variantă discutată de autorități pentru școli, în contextul pandemiei, esta ca, atunci când apar cazuri de COVID într-o clasă, copiii nevaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei vaccinați să poată continua fizic cursurile. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat, miercuri seara, la Digi24, că această ipoteză, înaintată de ministrul Educației, este între variantele discutate, iar vineri va avea loc o întâlnire la Guvern, cu premierul Florin Cîțu, miniștrii Educației și Sănătății și alți responsabili guvernamentali pe tema regulilor pentru noul an școlar.
Citește și
sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
16 comentarii