G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al BOR, discurs vehement față de legile educației. Vasile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al BOR, discurs vehement față de legile educației. Vasile Bănescu reclamă „excese legislative dictate de ideologie, aşa cum este ideologia neomarxistă, cea care promovează perfid în spaţiul public idei şi practici contrare firescului: sexualizarea minţii copiilor”

Noţiunea de diversitate nu poate rămâne neclarificată onest într-o dezbatere legislativă, şi, din respect faţă de logică, nici nu poate fi introdusă într-un text de lege, întrucât legea consfinţeşte lucruri care devin obligatorii, a afirmat, luni, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Acesta critică vehement introducerea noțiunii de diversitate în legile educației și denunță „excese legislative dictate de ideologie, aşa cum este ideologia neomarxistă, cea care promovează perfid în spaţiul public idei şi practici contrare firescului: sexualizarea minţii copiilor”.

„În legătură cu insuficienta şi lipsita de obiectivitate discutare a relevanţei «diversităţii» (sexuale) ca aşa-zisă valoare integrabilă într-o Lege a Învăţământului. Irelevanţa valorică a diversităţii în sine este evidentă, întrucât diversitatea (sexuală sau nu) este un dat, nu o valoare (legiferabilă sau promovabilă). Noţiunea de «diversitate», noţiune care acoperă azi o largă sferă socială (etnică, culturală, lingvistică, sexuală etc) şi pe care absolut nimeni cu aderenţă la realitate nu o contestă, nu poate totuşi rămâne neclarificată onest într-o dezbatere legislativă şi, desigur, din respect faţă de logică, nici nu poate fi introdusă într-un text de lege, întrucât legea consfinţeşte lucruri care devin obligatorii, ceea ce în cazul «diversităţii» este nu doar inadecvat, ci şi ridicol-absurd”, a declarat Vasile Bănescu, într-un comunicat transmis Agerpres de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a precizat că „BOR şi cultele religioase din România nu se situează împotriva diversităţii omniprezente în realitate, ci doar critic faţă de transformarea punctuală a conţinutului diversităţii sexuale în obiect de promovare şi propagandă în spaţiul şcolii, care trebuie să rămână prin excelenţă unul liber şi ocrotit de orice formă de ideologizare, inclusiv de orientare a înclinaţiei intime a tinerilor prin influenţare subversivă şi prin validare a unor concepte sau constructe (precum cel de «gen») de către instituţia şcolară însăşi”.

Potrivit oficialului BOR, „dincolo de faptul că «diversitatea» – în toate atributele ei – nu este o valoare în sine şi nu se dobândeşte prin alegeri şi eforturi personale, fiind compusă din date structurale ale persoanei, dincolo de faptul că nicio lege nu poate statuta şi impune «valori» sau alte repere consfinţite deja în textul Constituţiei, diversitatea nu poate deveni obiect de promovare sau propagandă”.

„Putem promova oare ritmurile anotimpurilor, culorile toamnei, diurnul şi nocturnul, limbile pământului, aromele câmpului? Le putem face propagandă? Cu atât mai mult cu cât diversitatea se referă inclusiv la viaţa sexuală/ intimă a unei persoane, care, în contextul includerii noţiunii de diversitate într-o lege a învăţământului, ar deveni un jenant şi nefiresc subiect de discuţie între cei ce ar trebui să aplice legea (profesorii) şi cei ce ar trebui să îşi declare această intimă orientare ca într-un aberant simulacru de «spovedanie» publică (elevii). În mod evident şi subînţeles, NIMENI nu trebuie discriminat pe absolut niciun motiv, dar nici privilegiat prin promovare şi propagandă validate de o lege, oricare ar fi ea”, a arătat Bănescu.

Cultele reprezintă cea mai consistentă parte a realei „societăţi civile” compuse din foarte multe milioane de oameni care aderă liber la valori religioase şi culturale validate de-a lungul istoriei omenirii, nu în timpul unui curs rapid de activism politico-ideologic, şi, conform Constituţiei, cultele au inclusiv un recunoscut rol moral în educaţia publică, fiind partenere sociale ale statului român neutru religios, nu subalterne manipulabile ale acestuia, adaugă Vasile Bănescu.

„Din această înaltă raţiune, cultele religioase au dreptul constituţional să propună şi să argumenteze amendamente la legile educaţiei, datoria şi intenţia lor fiind în cazul de faţă observarea şi denunţarea încălcării libertăţii elevilor şi profesorilor de a nu fi supuşi unor intruziuni de natură ideologică sau unor excese legislative dictate de ideologie, aşa cum este ideologia neomarxistă, cea care promovează perfid în spaţiul public idei şi practici contrare firescului: sexualizarea minţii copiilor (educaţie explicit sexuală de la vârste fragede; în multe ţări din Occident chiar şi în grădiniţe); denaturarea noţiunii de familie naturală (mamă, tată, copii) sau a derivatelor accidentale ale acesteia (familie monoparentală, familie rezultată din adopţie, familie formată din bunici şi nepoţi sau fraţi rămaşi singuri); abuzarea instituţiei căsătoriei prin forţarea deschiderii ei către cupluri de acelaşi sex, sfidându-se astfel frontal raţiunile existenţei acestei venerabile instituţii; denigrarea programatică a creştinismului şi a relaţiei dintre cultele religioase şi şcoală, sugerându-se viclean că acestea livrează o aşa-zisă îndoctrinare sau «ideologie religioasă». Dacă aceasta apare punctual, ea trebuie desigur denunţată”, a transmis Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR mai spune că religia predată în conţinuturile ei morale, istorice şi culturale unor tineri care au dreptul la o formare intelectuală completă nu este niciodată o „ideologie”, ci o materie în sine valoroasă care a existat şi există în toate ţările civilizate, pentru că civilizaţia şi civilitatea au legătură cu spiritualitatea.

„A fi devenit un om educat înseamnă inclusiv a fi avut şansa să te fereşti la timp de trucarea realităţii, de malformarea ei ideologică prin propaganda de absolut orice tip, inclusiv religios, formându-ţi astfel sănătosul spirit critic şi discernământul capabil să opereze cu claritate morală şi axiologică de-a lungul întregii tale vieţi”, a concluzionat Vasile Bănescu.

Amintim că Edupedu.ro a scris că 13 reprezentanți ai cultelor religioase au cerut ministrei Educației, Ligia Deca, să elimine definiția „diversității” din proiectul legii învățământului preuniversitar, precum și ștergerea sintagmei „orientare sexuală” dintr-un articol în care se arată că sunt interzise în toate spațiile destinate educației discriminările de orice tip, inclusiv discriminările pe baza orientării sexuale. Ele au mai solicitat ca religia să poată fi aleasă, opțional, ca materie la Bacalaureat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Călugărul de la mănăstirea Frăsinei a violat doi copii, în formă continuată. Mai era și cel care a întreținut relați cu șapte (!) bărbați. Deci BOR e de o uriașă ipocrizie.

  2. O diversitate de culte religioase este impotriva diversitatii. Acestea s-au solidarizat in a solicit public ca sustin eliminarea interzicerii discriminarii pe baza de orientare sexuala in scoli, asta insemnand ca discriminarea va fi permisa, atat fata de persoane homosexuale, cat si de persoane heterosexuale, caci si heterosexualitatea este o orientare sexuala.

    Cultele religioase sa-si vada de treaba lor, de biserica, nu de statul roman, de educatie, de scoli, de copii.

    • Oricum nu spune nimeni ca trebuie sa fie promovata sexualitatea copiilor. Asa cum copii stiu ca exista casatorie sau chiar cupluri necasatorite (heterosexuale), tot asa le poate fi explicat ca exista altfel de cupluri. Si cum copii sunt nevinovati si habar n-au nimic despre sex (dupa opinia patriarhiei), sunt convins ca nu-si vor pune problema de cum fac sex minoritatile sexuale.
      Simplu.

  3. Băăăă, nu mai bine vă vedeți voi de merțanele și vilele voastre și să lăsați oamenii în pace?! Constituția spune clar că România este stat laic!

  4. Asta ne ia de prosti. Doar cateva cazuri in care BOR este crescătoria a tot ceea ce se declara impotrivă:

    • Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi agresat sexual o femeie
    • Părintele Celestin, acuzat că ar fi avut o relație cu un călugăr
    • Episcopul ortodox retras Cornel Onilă, este acuzat de viol și agresiune sexuală asupra unui băiat care îi era elev la Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huși.
    • Preotul Cristian Pomohaci acuzat de pedofilie
    • Student dat afară de la Teologie că nu a făcut sex cu stareţul de la mănăstire
    • Elevii din Giurgiu povestesc de câte ori l-au prins pe preot că se masturba în fața liceului lor
    • Încă un scandal zguduie Biserica din temelii! Preot, acuzat că a violat o fata de 14 ani

    • ipocrizia celor din lista si a altora ….nu justifica promovarea activismului lg.bt in scoli…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

    • @FLORIN, cat iei pe comentariu?

      Sau pe intelesul tau: сколько тебе платят

      Nu e niciun activism l.g.b.t. sa inveti un copil sa sa protejeze de sarcini nedorite sau de boli cu transmitere sexuala.

  5. pe scurt activismul religios si activismul l.g.bt nu au ce cauta in scoli…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  6. Mars de-aici rusofilule.