Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European explică decizia de a se îndrepta împotriva Comisiei Europene pe tema vizelor obligatorii pentru SUA : „Eșecul acțiunii” privind reciprocitatea vizelor UE-SUA / Vizele sunt încă obligatorii pentru cetățenii din patru state membre, printre care și România
Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, a explicat, joi, că instituția s-a adresat Curții de Justiție a UE în urma „eșecului acțiunii” Comisiei Europene privind reciprocitatea vizelor UE-SUA.
„Comisia nu și-a definit poziția în termenul legal stabilit”, a afirmat Duch, într-un mesaj postat pe Twitter.
Astfel, Parlamentul European, în urma unei recomandări a Comisiei pentru afaceri juridice (JURI), s-a îndreptat la CJUE, împotriva Comisiei Europene, pentru a se „asigura că legislația UE este aplicată integral”.
„SUA nu au ridicat obligația de viză pentru resortisanții Bulgariei, Croației, Ciprului, României, declanșând mecanismul de reciprocitate al Regulamentului 2018/1806”, a mai spus Jaume Duch.
Parliament is referring Commission to CJEU for ‘failure to act’ on EU-US visa reciprocity. Some facts: (1/3)
— Jaume Duch (@jduch) March 4, 2021
G4Media a scris miercuri că președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis să introducă o acțiune la Curtea de Justiție a UE în disputa cu Comisia Europeană pentru eliminarea vizelor la intrarea în SUA, în prezent cetățenii din patru state membre fiind obligați să dețină o astfel de viză: România, Bulgaria, Croația și Cipru.
David Sassoli a acceptat astfel o recomandare a Comisiei JURI, au declarat surse pentru G4Media.
Parlamentul European a cerut, în repetate rânduri, Comisiei Europene să adopte măsurile prevăzute în legislaţia UE pentru a garanta reciprocitatea totală a vizelor între Uniunea Europeană şi Statele Unite.
Europarlamentarul bulgar, Ilhan Kyuchyuk (grupul Renew), a declarat că decizia în Comisia pentru afaceri juridice (JURI) a fost luată, pe 1 martie, cu „o majoritate covârșitoare” și vizează o plânjere la Curtea de Justiție pentru „inacțiune” a Comisiei Europene.
Kyuchyuk este convins că, prin inacțiunea sa, Comisia Europeană, în calitate de „gardian al tratatelor”, subminează credibilitatea instituțiilor și a anunțat că președintele PE, David Sassoli, urma să sesizeze Curtea europeană de Justiție până pe 4 martie.
Foto: Sediul Parlamentului European din Bruxelles / Sursa: pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii