Putin ordonă FSB să intensifice supravegherea rușilor și a frontierelor: „Este necesară suprimarea severă a acțiunilor serviciilor speciale străine, identificarea rapidă a trădătorilor, spionilor și sabotorilor”
Președintele Vladimir Putin a ordonat luni Serviciilor Federale de Securitate să intensifice supravegherea societății rusești și a frontierelor țării pentru a preveni riscurile din străinătate și trădătorii din interior, relatează Reuters.
Vorbind înaintea Zilei Serviciilor de Securitate de marți – sărbătorită pe scară largă în Rusia – Putin a declarat că „apariția unor noi amenințări” sporește necesitatea unei mai mari activități de informații.
„Trebuie intensificată activitatea prin intermediul serviciilor de frontieră și al Serviciului Federal de Securitate (FSB)”, a spus Putin.
„Orice încercare de a o încălca (frontiera) trebuie zădărnicită rapid și eficient, folosind orice forțe și mijloace pe care le avem la dispoziție, inclusiv unități de acțiune mobile și forțe speciale”.
Putin a instruit FSB să își maximizeze „utilizarea potențialului operațional, tehnic și de personal” pentru a strânge controlul asupra societății.
FSB, principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a funcționat deja în Rusia ca un aparat de supraveghere și cenzură expansiv, iar invazia Moscovei în Ucraina a implicat o mare parte din serviciile de securitate.
„Acum se cere un calm maxim, o concentrare a forțelor din partea agențiilor de contrainformații, inclusiv a serviciilor de informații militare”, a declarat Putin, potrivit transcrierii discursului său furnizate de Kremlin și traduse de Reuters.
„Este necesară suprimarea severă a acțiunilor serviciilor speciale străine, identificarea rapidă a trădătorilor, spionilor și sabotorilor”.
FSB, condus de aliatul lui Putin, Alexander Bortnikov, va spori, de asemenea, supravegherea adunărilor de masă, a facilităților strategice și a infrastructurii energetice.
De la începutul războiului, demonstrațiile și disidența au fost rapid reprimate în Rusia, peste 1.300 de persoane fiind reținute în septembrie la protestele care au denunțat mobilizarea militară a 300.000 de persoane de către Putin.
Într-o recunoaștere rară a faptului că invazia Ucrainei nu a decurs fără probleme, Putin a declarat că situația din regiunile ucrainene pe care Moscova a decis să le anexeze în septembrie este „extrem de dificilă” și a ordonat FSB să asigure „siguranța” oamenilor care locuiesc acolo.
„Este de datoria voastră să faceți tot ce este necesar pentru a le asigura securitatea la maximum, respectarea drepturilor și libertăților lor”, a spus Putin, promițându-le mai multe „echipamente și arme moderne”.
Invazia Rusiei în Ucraina, aflată acum în a zecea lună, nu se întrevede niciun sfârșit. Conflictul, cel mai mare din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a ucis zeci de mii de oameni, a alungat milioane de oameni din casele lor și a redus orașele la ruine.
Moscova își numește invazia o „operațiune specială” de denazificare și demilitarizare a vecinului său. Kievul și aliații săi din Occident o numesc un război de agresiune neprovocat pentru a acapara terenuri.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii