Putin pretinde că Moscova „depune toate eforturile” pentru a ajuta țările afectate de recenta „volatilitate crescută a prețurilor mondiale”
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova „depune toate eforturile pentru a furniza produse critice” țărilor afectate de recenta volatilitate a prețurilor, în cadrul unui summit desfășurat joi în Kazahstan, relatează CNN.
„Alte asociații regionale trebuie să se confrunte cu multe probleme acute, inclusiv cu volatilitatea crescută a prețurilor mondiale la resursele energetice, alimente, îngrășăminte, materii prime și alte bunuri importante”, a declarat Putin, în timp ce a ținut un discurs la summitul Conferinței privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA) din capitala Kazahstanului, Astana.
„Acest lucru duce la o deteriorare a calității vieții în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare. În plus, există o amenințare reală de foamete și de tulburări sociale generalizate, în special în țările cele mai sărace”.
„Rusia, la rândul său, depune toate eforturile pentru a furniza produse esențiale țărilor care au nevoie. Facem apel la eliminarea tuturor barierelor artificiale, nelegitime în calea restabilirii funcționării normale a lanțurilor de aprovizionare globale pentru a aborda provocările urgente în materie de securitate alimentară”, a declarat Putin.
Liderul rus nu a făcut referire la războiul din Ucraina în remarcile sale. Cu toate acestea, el a criticat din nou NATO pentru „eșecul politicilor lor”, făcând referire la rolul lor în Afganistan.
„După mai mult de 20 de ani de prezență militară a Statelor Unite și a NATO [în Afganistan], eșecul politicilor lor, nu a fost capabil să rezolve în mod independent problemele asociate cu amenințările teroriste”, a spus Putin.
Putin a declarat că, împreună cu alte țări asiatice, Rusia caută să formeze un „sistem de securitate egal și indivizibil, bazat pe principiile universal recunoscute ale dreptului internațional din Carta ONU”.
Context
Invazia lui Putin în Ucraina, în februarie, a făcut ca prețurile energiei și ale altor mărfuri să crească vertiginos.
În cazul grâului, prețurile au scăzut ulterior brusc după ce au atins un maxim istoric în martie, în timp ce investitorii au salutat un acord negociat de Națiunile Unite și Turcia pentru a relua exporturile de cereale din porturile ucrainene cheie.
Cu toate acestea, prețurile la gazele naturale au crescut în continuare, deoarece Rusia s-a jucat cu aprovizionarea Europei prin conducte cheie, iar valurile de căldură au dus la creșterea consumului de energie electrică, impactul economic al războiului din Ucraina fiind încă resimțit în întreaga lume.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii