G4Media.ro

Radu Gologan, despre închiderea școlilor: În preuniversitar nu este atât de important…

Radu Gologan, despre închiderea școlilor: În preuniversitar nu este atât de important ce faci, ci cum înveți să gândești / Trebuia să li se pună părinților la dispoziție măcar minimul necesar să-i învețe pe copii să citească, să scrie, în mediile defavorizate

“Mai ales la politicieni, vedem că problema se pune în următorii termeni: dar cum o să recupereze materia? cum o să ajungă în viață fără capitolul de derivate de ordin II? Răspunsul meu: nu contează! În preuniversitar nu este atât de important ce faci, ci cum înveți să gândești”, a declarat pentru Edupedu.ro coordonatorul lotului național de olimpici la Matematică, Radu Gologan. Acesta s-a declarat de acord cu decizia președintelui Iohannis de închidere a tuturor școlilor până în septembrie, dar a avertizat că în mediile defavorizate “trebuia să li se pună părinților la dispoziție măcar minimul necesar ca să îi învețe pe copii să citească, să scrie și să aibă câteva idei. Aici este problema”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri, 27 aprilie 2020, că toate școlile, grădinițele și universitățile rămân fizic închise până în septembrie, din cauza pandemiei, și că învățarea continuă online până la începutul vacanței de vară.

Contactat de Edupedu.ro, Radu Gologan, profesor la Universitatea Politehnica București, președinte al Societății de Științe Matematice, medaliat cu argint la Olimpiadele Internaționale de Matematică din 1970 și 1971, a declarat că “în comunitățile sărace trebuie să se implice neapărat cineva. Trebuie găsit un înlocuitor al școlii clasice, astfel încât copiii să nu fie analfabeți, măcar atât: să știe să citească, să scrie, să folosească cardul, să știe când semnează un contract, sunt lucrurile minimale, chiar dacă ei formal vor rămâne cu 2-3 clase”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Sa ne spuna ceva d-l profesor despre mafia olimpiadelor!

  2. Copilul unei cunostinte va trece in clasa a VIII a, dar nu stie tabla inmultirii! Voi va imaginati ce se va intampla cu tara asta?

  3. Sistemul de educatie trebuie schimbat din temelii. O biblioteca cu tot ce trebuie pt. toti elevii. Doua examene lunare + doua semestriale finale, mai dificile, sa cuprinda toata programa, timp de 12 ani. Dupa, examene in functie de specialitate.

    Mi-ar placea sa pot sa am licenta la o facultate daca-mi asum sa invat si sa dau toate examenele ce se dau in 3 ani in 3 luni … Evident, structuralizate perfect, fara surplusuri, tot ce-i esential.

    Din pacate, nu e nimeni capabil sa-mi indeplineasca dorinta. 🙁

    • P.S. : Varianta legata de elevi este bazata pe educatia individuala, ceea ce-i extrem de putin probabil in tara asta plina de tentatii si distractii, unde mai tuturor le horcaie hormonii si numai de carte nu le arde.

      O varianta intermediara, la fel de imposibila(dar de dragul discutiei), ar fi sa se faca amfiteatre pt. toate scolile/liceele, imediat dupa cls. IV-a … S-ar economisi tone de resurse …

      + Profesorii n-ar mai fi obligati sa papagaliceasca aceeasi lectie la patru clase diferite, in fiecare zi, timp de 32 de ani …

      Se poate daca am fi invatati sa gandim si sa acceptam solutii ‘out of the box’ … 🙂

      Din pacate, sistemul „Cuza” e extrem expirat…

  4. Mi-a fost profesor la Politehnica, dl Gologan. O persoana de o calitate exceptionala atat dpdv profesional cat si uman. Este unul din oamenii pe care ti-i alegi ca reper moral in viata. Iar acum, dupa 16 ani de la terminarea facultatii, il citesc cu aceeasi admiratie. Tot respectul pt dumnealui!

  5. Se vede diferența dintre un profesor și o afaceristă pe care n-o interesează decât banii. Profesorul are și argumente, nu numai enunțuri.

  6. Majoritatea parintilor nu stiu ce sa-i invete pe copii deoarece nici ei nu au habar de nimic… Ar trebui scoliti mai intai parintii.