G4Media.ro

Radu Gologan, despre proiectul prezidențial pe educație: O formă fără fond, pentru…

Radu Gologan, despre proiectul prezidențial pe educație: O formă fără fond, pentru că lucrurile care se pot face concret nu sunt explicate nicicum, nicicând și mai au și greșeli

Raportul România Educată, lansat de președintele Klaus Iohannis, este “un fel de formă fără fond, pentru că lucrurile care se pot face concret nu sunt explicate nicicum, nicicând”, spune Radu Gologan pentru Edupedu.ro. Radu Gologan este profesor la Universitatea Politehnica din București, coordonatorul olimpicilor la Matematică și președinte al Societății de Științe Matematice din România.

Articolul integral este pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Mulțumim domnule profesor pt. luciditate, îmi place mult partea aceea cu experții lui,, peste.” …..

  2. Romania este profanata sistematic de acesti proiectanti necalificati si iresponsabili.

  3. Domnule profesor , ce pretentii ati putea sa aveti de la iohannis .

  4. OK, domnule profesor. Dar ati uitat sa ne informati despre cum voi, criticii acestui proiect, nu ati reusit in cei 28 ani trecuti de la „marea revolutie”, sa elaborati si sa puneti in aplicare PROPRIUL plan de educatie?!?! De filozofi ca Dumneavoastra si ca multii altii care au iesit la rampa in ultima saptamana, criticand programul presedintelui ne-am cam saturat. Cand critici ceva este bine ca in prealabil macar sa fi prezentat propria varianta de program pentru educatie. Pana acum, in afara de cativa olimpici asupra carora v-ati axat mai mult sau mai putin dezinteresat – si care au plecat apoi din tara – nu ati facut nimic pentru educarea intregii mase de copii care traiesc in aceasta tara. Felul cum voi, criticii fara numar, ati reusit sa educati aceasta natiune in ultimii 28 de ani se vede foarte bine in marea masa de analfabeti functionali pe care i-a livrat Romaniei invatamantul romanesc. Felicitari!

    • Din pacate pt Presedinte, toti criticii Programului sau releva un adevar irefutabil : Programul e o lucrare superficiala, facuta in graba (desi a fost anuntat inca de acum patru ani), de niste specialisti ce pare ca au fost luati pe nepregatite de comanda prezidentiala, astfel incat nu s-au putut, aprofunda chestiuni importante, programatice iar unele solutii preconizate sunt date „la doua capete”, cum ar veni.

      PS. Dar o sa treaca si asta, mai ales ca Katty si-a dovedit propensiunea pt „abrambureli” in domeniul legilor ce vizeaza educatia si invatamantu ! 😉

  5. D-l profesor Gologan are perfecta dreptate.In trei ani s-a produs un material care nu este stiintific argumentat,nu explica nimic din ce este in realitate,nu are o viziune, nu arata ce trebuie facut dupa un plan bine structurat pe toate domeniile educatiei.Este un material la care se vede ca au lucreat sindicalistii(cei ma conservatori actori) si nu se stie ce este de facut.Seamana cu o Dare de seama similara sedintelor PCR din epoca trecuta. Pacat ca presedintele nu a format un Grup de lucru cu specialisti care stiu si cunosc ce trebuie facut. De ce nu s-a consultat raportul Miclea din 2oo7? Din ranchiuna politica? Pacat ,presedintele nu are cu ce se lauda si mai bine ar iesi din :ïncremenirea in proiect”:

  6. Asemenea inițiativei Alianța Vestului și proiectul prezidențial România Educată are singurul merit de a fi pus pe agenda publică o problemă reală a societății românești. De aici încolo este treaba specialiștilor de a elabora un proiect fundamentat științific, viabil, cu un orizont de timp clar definit care să-l facă eligibil de a fi transformat într-o lege funcțională și aplicabilă.

  7. Manuale scolare vechi de peste 150 de ani din Romania am gasit aici https://liviupopescu7701.wordpress.com/ ar trebui introdusă caligrafia în școli drept dovadă este un caiet din 1878