G4Media.ro

Raed Arafat: Chiar dacă numărul cazurilor de Covid a scăzut, încă avem…

Sursa foto: gov.ro

Raed Arafat: Chiar dacă numărul cazurilor de Covid a scăzut, încă avem o presiune pe sectorul medical

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că presiunea pe sectorul medical rămâne ridicată, chiar dacă numărul cazurilor de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut în România în ultima perioadă.

„La acest moment, chiar dacă numărul cazurilor a scăzut, noi încă avem o presiune pe sectorul medical, încă vin cazuri de terapie intensivă, încă ajungem la momente, cum am fost astăzi, cu zero locuri, astăzi am trimis pacienţi în Cehia şi Danemarca, patru pacienţi, doi în Cehia, doi în Danemarca, aşa că din punctul meu de vedere este un moment în care, da, e mai bine decât acum trei săptămâni, să zicem, la nivelul numărului maxim de cazuri, dar nu neapărat în sistemul medical este mai bine pe linie de impact şi pe linie de aglomeraţie în sectorul primiri urgenţe şi în sectorul terapie intensivă şi în secţiile care internează pacienţi cu COVID”, a spus Arafat în cadrul „Maratonului Informării”, conform Agerpres.

Arafat a afirmat că oamenii vor continua să se infecteze şi să ajungă la spital dacă nu se vaccinează şi vor dezvolta forme mai grave ale bolii.

De asemenea, el a susţinut că e prea devreme pentru a spune că se vede finalul valului 4 al pandemiei, în ciuda scăderii numărului de cazuri.

„Populaţia trebuie să înţeleagă că din aceşti 8.000 în continuare vor veni oameni care sunt în stare critică, au nevoie de oxigen, care trebuie să fie internaţi şi, din păcate, din aceşti 8.000 pe zi, o parte nu vor ieşi din spital. (…) Nu trebuie să subestimăm un lucru – şi acesta este dezinformarea şi manipularea informaţiei, într-un mod sau altul, pentru a face ca oamenii să creadă că lucrurile sunt ok şi gata şi că de fapt autorităţile exagerează”, a mai spus Arafat.

„Maratonul Informării” este un eveniment dedicat sprijinului populaţiei în realizarea unei alegeri informate în privinţa vaccinării împotriva COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, alături de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa foto: gov.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Ia`ti boosteru Arahate, nu vrei sa pierzi siru, abia esti la al 3 lea, mai ai doi ani de genocid.

  2. Sistemul sanitar era praf și înainte . Numa că acum s-a văzut pe fata cat de praf e. Iar cu vaccinarea forțată , asta urmăriți , sa ascundeți faptul că sistemul sanitar din RO , e praf și pulbere

    • Pai si ce mai stați, băgați repede niste evenimente, congrese, să crească puțin covidu. N au murit decât 51000 va dati seama câți bani vă raman de furat?? O sa vă faceți toți piramide.

  3. Ai văzut tipule, oamenii se vaccinează, dar voi ce faceți ptr sistemul asta sanitar pus la pământ nu de acum de înaintea crizei sanitare. Romanii plătesc taxe și impozite , cas, șomaj, ptr sănătate etc iar când ajungi în spital mori cu zile dacă nu dai „atenția „. Mergi 8n spital sa te tratezi și vii cu alte boli.

  4. Asa e mai postacei antivaccinare,sistemul sanitar romanesc e praf. Problema e ca mii de persoane care au avut in valul asta contact cu spitalele romanesti au decedat din cauza voastra. E adevarat ca multi oameni ar fi murit si vaccinati dar cateva mii au murit cu zile pentru ca nu s-au vaccinat ascultand de niste j.eguri care ca sa castige niste maruntis i-au mintit de luni de zile. Nu cred ca exista fantome,dat sper ca miile astea de morti sa va bantuie toata viata.

  5. Asta confunda coruptia din spitale cu presiunea.

    • Cel mai tare comentariu :)))))))))?

    • Nicio presiune „specialistule” in nimic. Faptul ca stau oameni consiliati de voi la pimiri urgente cate 5-6 zile pe un scaun cu saturatii 70%( nu pot decat sa iti urez sa experimentezi senzatia), e chiar relaxant daca primesti 50 de bani pe postare.

  6. Spitalele erau sub presiune și la 500 de cazuri pe zi.

  7. Bai salahorule,nu mai emite verdicte cand tu esti habarnist. Cand erau 500 de cazuri pe zi,treaba se rezolva in cele 12 ore de program,acum se sta la lucru cate 16 ore pe zi si nu se pot rezolva toate problemele.Problema in acest val e ca oamenii ajung cu saturatii de 50% si afectare pulmonara de 70% iar tu cand il internezi pe om stii ca nu are mari sanse de a scapa pentru ca ,salahorule, pentru aceasta boala NU EXISTA TRATAMENT SPECIFIC.
    Incercati sa nu va infectati,vaccinati-va pentru a va creste semnificativ sansele de supravietuire,si nu mai ascultati de toti analfabetii!

  8. Va rugam, nu mai incercati explicatii rationale,stiintifice cu poporul neanderthalian de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice.
    Daca nu ar deceda oameni cu alte boli care nu au loc in spitale de sosoci „perfect sanatosi” chiar as vrea zero restrictii si acest virus sa isi ia tributul de proshti din era post vaccin.