G4Media.ro

Rafila (PSD), despre afirmaţia lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii…

Sursa foto: Facebook RO Vaccinare

Rafila (PSD), despre afirmaţia lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane: E o propunere care poate fi discutată

Medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS şi deputat PSD, afirmă că propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie pentru anumite categorii de persoane poate fi discutată.

„Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios, şi aşa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, ţările care gestionează în momentul de faţă foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au aşteptat ca lucrurile să devină necontrolabile”, susţine el.

Rafila a comentat, la RFI, afirmaţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis la New York, conform căreia vaccinarea anti-COVID va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

„E o propunere care poate fi discutată. Totuşi, aceste propuneri cred că trebuiau făcute mai degrabă în România, decât de la New York şi discutate în România. Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios, şi aşa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, ţările care gestionează în momentul de faţă foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au aşteptat ca lucrurile să devină necontrolabile.

Aşa că orice discuţie de acest gen trebuie făcută şi cu reprezentanţii profesionali ai medicilor, ai asistenţilor medicali, trebuie implicate toate aceste entităţi, încât să discutăm în primul rând de conştientizare şi de participare voluntară la această activitate de vaccinare”, a afirmat Rafila.

Potrivit acestuia, „acceptabilitatea din partea populaţiei se bazează şi pe încrederea în autorităţi”.

„Sigur, nu politizez lucrul ăsta, e pur şi simplu o observaţie de bun simţ. Când vezi că autorităţile nu numai că nu au făcut nimic trei-patru luni de zile, dar au şi încurajat diverse manifestări cu număr extrem de mare de persoane, care au accelerat transmiterea infecţiei şi acum să vii după zece zile de la… că până în data de 10 septembrie n-am avut nici o problemă de sănătate publică, în opinia autorităţilor, problemele au început din 11 septembrie şi atunci discutăm de obligativitate, de măsuri dure şi aşa mai departe.

Nu prea oferă prea multă credibilitate genul ăsta de comportament. Sigur, îmi dau seama că trebuie să ajutăm cu toţii la oprirea pandemiei, dar cei care n-au făcut nimic trebuie să-şi asume public lucrul ăsta şi să nu caute vinovaţi în altă parte, când principalii vinovaţi sunt chiar ei.

Adică oamenii cred că ar avea mai mare încredere dacă, ştiu eu, primul-ministru, de exemplu, ar ieşi în faţa tuturor şi ar spune: da, am greşit, nu am făcut nimic, dar acum trebuie să găsim o soluţie împreună la situaţia de criză în care ne aflăm. Fuga asta de răspundere, de asumare mi se pare intolerabilă la acest nivel”, a susţinut Alexandru Rafila.

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ce fel de a formula idei au si politicienii astia.
    Nu e vorba de obligare ci de modificare a legii si a fisei postului. Nu te conformezi ti se desface contractul de munca.
    Nu te obliga nimeni sa faci ceva dar sa treci evaluarea periodica e obligatorie

    • Daca pleaca medicii si profesorii pot fi angajati altii din tarile asiatice si africane care sa profeseze in Romania.
      Multi medici si profesori nu merita sa fie angajati. Idem asistente medicale.

    • Nu ca aia de la digi24 ar formula altfel decat năucitor orice idee politica

    • Nu stiu sa existe obligatii in contractul de munca sa semnezi orice modificari ale fisei postului. Si daca ar exista, ar fi ilegale.
      Ai semnat-o la angajare, la revedere.

      Evaluarea periodica te declara sanatos si apt de munca. Vaccinarea nu infuenteaza starea de sanatate. In plus, nu se face cand are angajatorul chef, ci cand expira (la un an).

      Pot sa dea ce lege vor ei, dar va iesi cu scandal mare, nu suntem ca in Franta cu 90% din personal vaccinat. Nu o sa isi permita sa piarda sau sa intre in greva 50% din personal in spitale, pompieri, politie, primarii samd.

    • @ab tu vorbesti din filme, ia sa ii oblige sa se vaccineze sa vedem cine face scandal.
      O sa inceapa pe rand cu personalul medical, o sa iasa medicii sa faca scandal ca nu se vaccineaza, nu este de rasul lumii? tu cadru medical sa nu faci vaccin??
      Apoi trece pe rand si la restul, in Mai, armata, politie, o sa zica armata ca nu se vaccineaza sau politia?
      Mai raman bugetarii care si asa sunt multi, motiv sa faca curatenie, ca pile de bagat se aduc imediat.
      Si ia uite cum ajunge la vaccinare de 70% fara nici o greva…

    • Nu e vorba doar de medici, majoritatea sunt alte tipuri de personal medical. Insa sunt indispensabili pentru functionarea sistemului. Si da, nu cred ca se vor lasa vaccinati aiurea, mai ales cei care au trecut prin boala.
      Sindicatul politistilor deja face scandal in legatura cu obligativitatea si n-am nici un dubiu ca va reactiona.

  2. Rafila, fiul unui bolșevic, după ce a primit numeroase donații big Farma acum vrea vaccinarea obligatorie. În România niciodată nu se va întâmpla asa ceva. Noi nu suntem spălați pe creier ca australienii, canadienii sau francezii. Am trecut totuși prin comunism.

  3. De ce ar trebui medicii sa se vaccineze obligatoriu si de ce nu ar putea refuza? Este știut faptul ca vaccinurile contra virușilor nu sunt eficiente, nu au fost niciodată. Împotriva bacteriilor … e altceva, dar, împotriva virușilor nu pentru ca virusul se modifica permanent. Medicii știu acest lucru si din acest motiv nu recomanda vaccinarea. Nu văd de ce personalul medical ar trebui sa își sacrifice sănătatea si dreptul la viața ca sa susțină o idee politica. Pentru ca vaccinarea împotriva covid 19 este doar o idee politica. Si astfel, politica ne îngrădește dreptul de a decide in ce condiții vreau sa îmi continui viața. Pana la urma, refuzul de a te vaccina nu pune in pericol decât pe cel care refuza. Cel deja vaccinat nu mai este “un pericol” si nici “in pericol”.