G4Media.ro

Raluca Turcan anunță un proiect de lege prin care va interzice cumulul…

sursa foto: Facebook/ Raluca Turcan

Raluca Turcan anunță un proiect de lege prin care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat marți seară că pregătește un proiect de lege prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul în sistemul public.

”Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensia și salariul. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat”, a anunțat Turcan la România TV.

Ea a precizat că cine va alege salariul, va putea rămâne angajat până la maximum 70 de ani.

”Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ministrul Muncii.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

72 comentarii

  1. Minciuni si atat.

  2. Idei similare avea si Emil Boc

    • Paaaai ce mănâncă „Petrov”, bolșevic este!
      PDL se numește!
      Și nu au evoluat cu nimic în 10 ani!
      O mizerie…
      Le da iarăși CCR cu legea in cap!
      Și pe bună dreptate.
      Atâta se poate. Revenim la anii 2008.
      Unu înainte și doi înapoi…

    • o mizerie e ce se intampla acum. se angajeaza pe pile la stat dupa ce au iesit de la alt stat si dupa ce ca sunt varza si ocupa un loc degeaba mai iau si pensie plus salariu. esti bun? du-te nene la privat si ia de acolo salariu. nu la stat, angajat pe relatii.

    • Foarte , foarte corect numai că nu se va întâmpla în acest secol . De lipitori nu vom scăpa niciodată taman din cauza politrucilor .

    • LA PENSIONARI ATI PROMIS CA LE CRESTETI PENSIILE IN 2021 SI ATI MINTIT-NU CRESC.
      LA SPORURI NU ATI PROMIS NIMANUI CA VOR RAMANE IN 2021/
      DECI TAIATI DRACULUI TOATE SPORURILE -LA PRIVAT NU EXISTA ASA CEVA CI DOAR SALARIU.
      DECI TAIATI DRACULUI PENSIILE SPECIALE.

  3. Vreau sa o vad si pe asta !!!!!!!!!!!Sunt foarte multe fetze pnl-iste care sunt mufate la multe primari.Numai la,,stat” ajungi milionar.

  4. Sa vedem, zise orbul …

    Intai s-o vedem implementata si abia apoi aplaudam.

    • Sper să vă țineți de cuvânt stimată Doamnă Raluca Țurcanu.

    • Prea curând nu! Ar trebui să facă legi sa na mai iasă la pensie nimeni la 40- 50 de ani( excepție cei care lucrează în minele de uraniu).Cei care sunt pensionati la 65 de ani nu le mai arde să muncească, cei pensionati la 40- 50 de ani ,aproape toți bugetari, sunt cumularzi de pensie și salar de la stat.Si de ce un magistrat, un polițist, un militar nu mai poate munci după vârsta de 50 de ani, iar un medic,profesor, șofer, vânzător,zidar,strungar poate până la 65? Aici e cea mai mare inechitate.

  5. 100% neconstitutional. este o recunoastere pe fata a faptului ca nu se poate opri hotia in sistemul bugetar. pensia aia cinstita chiar e un drept castigat – nu ca pensiile speciale (care probabil se vor putea cumula la infinit). si atunci gasesti asa ceva, gen. Poate Turcan stie ca nu se poate si joaca teatru, poate chiar nu isi da seama sarmana ce aberatii zice.

    • Daca ai iesit la 45 de ani la pensie ramai naibii la pensie ca ai obosit si de aia vrei pensie. Nu te angaja iar la stat pe banii mei. Daca insa n-ai obosit si poti munci atunci munceste si iesi cand obosesti.
      Vrei alti bani tinere pensionar? La privat!

    • @Nicu
      Pai hai sa le luam si dreptul la asistenta medicala.Si aia e din banii tai.Hai sa le luam ce drept vrem noi.

    • @ Nicu, foarte corect
      @ Dan, si tu esti unul din cei care are nevoie de 2 venituri? Fără munca?
      Dacă ai ieșit la pensie cu 45- 50 – 60 de ani, stai în pensie. Și dacă ai energie, fa voluntariat sau date la privat, unde se muncește.

    • @Ian, @Dan aveti dreptate.
      @Nicu: cine a mentionat ceva legat de 45 de ani ? Pensia este o contributie personala pe care o primesti inapoi dupa un anumit timp. Daca ar fi privata, ar sta in banca. La finalul perioadei agreate prin contract primesti toti banii inapoi deoodata sau lunar ca pensie. Si aici important: fara conditii! Sunt contributiile tale. Asta inseamna pensia. Nu poate fi ingradita. Daca vrei apoi sa muncesti e problema ta. Pensia o primesti chiar daca esti apt de munca si nu mai vrei sa muncesti, in conditiile unei contributii corecte. Statul nu poate decide pe alte considerente (decat contributia: ca durata, valoare) daca iti ofera sau nu pensia.
      Pensiile speciale, in cea mai mare proportie, sunt niste mizerabile sinecuri de partid si trebuiesc eliminate, dar mesajul doamnei nu spune asta, iar ce spune e o prostie. Ce vrea sa spuna sau sa faca nu stiu, stiu doar ce tampenii debiteaza.
      La fel, angajarea la stat e o problema pentru ca se face pe criterii arbitrare, politice sau de familie nu de competente. Altfel, nu vei angaja pensionari in pozitii importante sau banoase. Si aici, iarasi, problema e alta.
      Pe scurt: pensia nu poate fi data sau nu dupa cum crezi tu de cuvinta ca ministru , ci pe principiu indeplinirii unui cuantum de principii contributive.
      Pensionarea anticipata (cu exceptia cazurilor speciale) se poate face doar cu cativa ani inainte (~5 ani maxim ?) si este penalizata: primesti mai putini bani ( in acei 5 ani), deci e iarasi echitabil si e iarasi un drept (sunt banii tai acumulati in zeci de ani)
      @Eu. Nu, n-am iesit la pensie, nu am lucrat si nu voi lucra la stat, iar pe pensia de la stat nu ma bazez: se calculeaza, se indexeaza dupa cum vrea unul sau altul, iar eu nu sunt categorie speciala…

  6. BLA, BLA, BLA !

  7. Se vor împotmoli eficient, ani buni, în implementarea unui principiu simplu și de bun simț. Din nou.

  8. Dar “bugetarii de lux” care muncesc in mai multe locuri la stat in acelasi timp? Ipocrizie din partea penele…. Iar femeia asta nu stie economie, punct.

  9. a zis la Guita TV, deci sigur ie pe bune informatia..

  10. Cățeaua democrat – liberală varsă ce a înghițit de la buldogul Vasile bleaga adică ceva ce a înghițit Lewinsky prin rochiță de la Bill masculul Beta că alfa era de culoare democrată

  11. Cand or face plopul pere, si rachita micsunele!

  12. pensia este un drept castigat, daca vrei sa mai lucrezi este strict alegerea personala, dar fata de stat ti-ai facut treaba. O astfel de prostie trebuie trimisa in instanta de vreun avocat si trasa la raspundere domnisoara.
    Fata e rasfatata bine si nu intelege vreo secunda Romania

    • si apoi lucrezi inapoi la stat pe acelasi post sau similar??
      Asta-i drept castigat, sau e un furt castigat?
      Romania plateste 85% din tot buget pe salarii si pensii. Cun naiba sa te mai dezvolti, data aproape tot se duce in consum.

  13. Poate cineva o intreaba din jurnalisti daca asta nu cumva forteaza munca la negru.Zic si eu prost fiind. pentru ca nu stiu ce pensionar ar da pensia pe care o astepta o viata pe un job :))

  14. Ultima promit: asta e ca atunci cand promiti unui copil de 3 ani ca in clasa a 5-a primeste cea mai tare jucarie(pensia in cazul asta) cand ajunge acolo ii spui: dar, dar trebuie sa alegi daca vrei sa primesti bani de buzunar la scoala:))). Doamne, din filmul”idiocracy”

    • Păi bai nesimtitule, daca poti sa muncești in continuare, de m*ta sa iesi la pensie anticipat si sa te reangajezi pe acelasi post, si sa cumulezi si salariul cu pensia? Unde e dreptatea ? Dacă poți munci si vrei, rămâi pe post si ai salariu. Nu mai vrei, iesi la pensie. Nu iti ajunge banii de pensie? Ok, mai baga un job la privat. Ai facut o comparatie de nu se prind tot neamul tau de bugetari infecți.

  15. 1000 de pensionari au facut infarct in ultima ora dupa ce au vazut stirea asta

  16. Da, da’ vor fi niste exceptii. Geniile juridice cacariste nu cred ca renunta la 2-3 pensii speciale si vor munci…din greu…doar pe salariu si sporuri…🙄

  17. Să vezi ce p ul a ți trag

  18. 5000 de lei sunt puțini pentru Dumneavoastră?
    Dar dacă după 32 de ani și 6 luni ați avea o pensie de 1077 de lei , sau cum au alții pensii de mizerie ce a-ti face?
    Dacă nu a-ți avea ce pune pe masă copiilor să mănânce ???

    • @Georgeta,
      Daca timp de 32 de ani ai muncit la fel de bine cum scrii, nu e de mirare ca ai pensie de 1.000 lei. Adica o viata intreaga ai fost muncitor necalificat, dar vrei pensie de presedinte de tara.

  19. Țurcană, o idee foarte bună și utilă! Dar vezi să nu gândești vreo 4 ani proiectul și să vii cu el înainte cu o lună de alegeri. Haide repede cu el, să vezi cum vor protesta toți „bătrâneii” angajați la stat care cumulează multe venituri și nu doar două… Vreau să-i văd cum protestează pe leprele de la CCR, unii de pe acolo cumulează 3-4-5 venituri!

  20. Nici o sansa, minciuni!
    Pentru ca Bugetul pe 2021 a declansat o adevarata REVOLTA in randul romanilor, care vad cum PRIVILEGIILE bugetarimii clientelare de partid sunt mentinute, PNL a trimis-o pe Turcana in pelerinaj la toate TVurile ca sa minta cum vor face si vor drege!
    Individa nu are nici o sansa, vorbele ei goale sunt in contradictie cu BUGETUL scris pe 2021: Sumele uriase catre clientela din aparatul de stat au scandalizat Romania!
    Asta cu Interzicerea cumulului nicimacar nu e in Programul lor de guvernare, i-a luat grija asta dintr-o data, ca deh, le-au „rezolvat” pe cele PROMISE!
    Sa mai treaca acteva zile cu minciuni, poate mai conving vreun amarat…
    De ce MINTE Turcana?!
    Legea NU va trece de CCR: 7 din cei 9 Judecatori ai CCR Cumuleaza Pensii uriase, de tot soiul(inclusiv SPECIALE!) cu Salariul la Stat!
    La Data de 9 Decembrie 2019:
    „7 din 9 judecători CCR.
    Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu (propus de PSD).
    Dacă s-ar pune în practică o astfel de modificare, el ar trebui să aleagă între pensia de 27.000 de lei pe lună și indemnizația de la CCR, care se ridică la 24.000 de lei pe lună. Venitul său lunar actual este peste 50.000 lei.

    În aceeași situație se află și colegul său Cristian Deliorga (propus de PSD). El va trebui să stabilească dacă rămâne doar cu pensia de 21.000 de lei pe lună ca fost magistrat sau va încasa în continuare și indemizația de 22.500 de lei pe lună de la Curtea Constituțională.

    Alt pensionar al CCR este Marian Enache (propus de PSD). Cu o pensie de 26.700 de lei pe lună, el ar trebui să renunțe la indemnizația de 24.700 de lei de la CCR.

    În aceeași situație se află fostul șef al DNA, Daniel Morar (numit de fostul președinte Traian Băsescu). El încasează 23.000 de lei salariu pe lună de la Curtea Constituțională și o pensie de 29.100 de lei pe lună.

    Mona Pivniceru, alt judecător al CCR (propusă de USL) ar avea de ales între pensia lunară de 32.000 de lei și indemnizația de 23.500 de lei pe lună.

    Fosta președintă a instanței supreme, Livia Stanciu (numită de președintele Iohannis), ar avea și ea de ales între 23.500 de lei pe lună salariu de la CCR și 37.000 de lei pensie.

    Varga Atilla, un alt judecător constituțional pensionar, (propus de PSD) ar trebui să aleagă între indemnizația de 23.500 de lei de la CCR și pensia de 8.300 de lei pe lună.

    În cazul în care o astfel de măsură ar ajunge să fie contestată de CCR, șapte din nouă judecători, așadar, ar fi vizați de decizie.”

    Nu doar judecători ai CCR sunt în această situație, ci și Sefi si Consilieri de la Curtea de Conturi(Ilie Sarbu!), polițiști, militari și oameni din serviciile secrete, ultimele 3 categorii fiind dintre cei care s-au pensionat la 40 de ani!
    Azi, ei cumuleaza Pensiile speicla cu Salarii de la Stat in diferite Functii banoase!!!

    • Asta voiam să zic și eu, că a rezolvat tot ce e în Programul de Guvernare și a trecut la un nivel superior!
      Aseară m-a înfuriat maxim când a spus că recalcarea pensiilor putea începe din iulie 2019!

  21. A terminat cu ajutorul social pentru amărâți și a trecut la pensionarii de lux care ies la pensie la 45 sau 50 de ani .Măi proasta .ulii schimbă cauza nu efectul ,adică să nu mai iasă la pensie la 45 de ani privilegiații sistemului .Ia să re văd ai curaj?

  22. Azi, la CCR primeaza INTERESELE celor 9 Judecatori, 7 din ei sunt plini de Pensii(inclsuiv SPECIALE!) si asa vor JUDECA!
    CCR s-a mai pronunțat în timp în legătură cu posibilitatea cumulării pensiei cu salariul de la stat.
    Într-o decizie din 2005, CCR a stabilit că „nici o dispoziție constituțională NU împiedică legiuitorul să suprime cumulul pensiei cu salariul, cu condiția ca o asemenea măsură să se aplice în mod egal pentru toți cetățenii, iar eventualele diferențe de tratament între diversele categorii profesionale să aibă o rațiune licită”.

    4 ani mai târziu, în 2009, Curtea CCR a dat însă o decizie contrară, constatând că OUG emisă de guvernul Boc prin care interzicerea cumulul pensiei cu salariu de la stat este NEconstituțională, întrucât afectează dreptul la muncă și dreptul la pensie.

    Si lovitura de PSD:
    „Pensiile pot fi cumulate cu salariul la stat, a decis CCR. Decizia, luată cu majoritate strânsă de 5 la 4.
    12 februarie 2020.
    Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea PSD împotriva interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat, măsură luată de Guvernul Orban la finalul anului trecut, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.
    Potrivit acestora, decizia a fost luată cu 5 voturi pentru admiterea obiecției de neconstituționalitate și 4 voturi împotrivă.
    Pe 30 decembrie 2019, PSD a depus la CCR o Sesizare de Neconstituționalitate a legii de modificare a OUG 114, prin care a fost interzis în sectorul public cumului dintre pensie și salariu. Sesizarea social-democraților este atât pe formă, cât și pe fond. CCR a dat termen 20 ianuarie pentru trimiterea punctelor de vedere ale părților, iar pe 29 sesizarea va fi dezbătută în plenul Curții.”

    Deci: Aceasta ultima Decizie CLARA din 12 Februarie 2020 ca CCR se OPUNE, demonstreaza clar insa ingrijorarea din coalitia care a scandalizat Romania cu Bugetul pe 2021, ei spera ca minciunile Ralucai Turcanu pe la toate TVurile la aceas de seara sa mai potoleasca cumva..
    Nici o sansa, minciuni si vorbe goale!
    Trist e ca USR PLUS ia parte la asta… fiica mea si sotul ei sunt USRisti de la incepeut, el e tanar antreprenor si e SCANDALIZAT cand vede ca USR eii accepta Dezmatul cu Miliardele de Lei aruncate ANUAL de guvern pe Sporurile bugetarilro, sunt 26.7 Miliarde Lei ANUAL platite pe Sporurile bugetarilor in 2020, cum a declarat chiar Fl Catu la Conferinta de Presa de Duminica 14 Februarie 2021!
    Pe Anul 2021 i-a fost jena sa spuna CAT sunt Sporurile pentru bugetari!
    Aproape 30 Miliarde Lei ANUAL se arunca efectiv pe Sporurile bugetarimii, iar noua Premeirul Fl Catu ne vorbesc depsre masuri de „eficientizare” a banului public!
    Acelasi Catu care dupa ce initial, acum vreo 10 zile ne vorbea depsre ELIMINAREA Sporurilor(ce mare se dadea!) in Legea Bugetului pe 2021, apoi s-a mai potolit spunand ca va fi o OUG cu ce Sporuri vor ramene DUPA o analiza ce n-a vazut Universul iar in final trasnet PNList: Sporurile uriase raman NEATINSE pe 2021, vor fi analizate si decisa soarta lor la Sfantu’ asteapta!
    Rusine, abia astept Sondajele, sper ca PNL sa scada in anul asta SUB 15%%, doar cleentela infipta peste tot sa-i mai voteze!
    Iar USReii sper sa plateasca si ei, ca sunt complice la acest dezmat cu BANII PUBLICI, insuficienti, ne spunla TV si USReii!
    Suficienti insa pentru clientela lor politica!

  23. G4media: „Pensiile pot fi cumulate cu salariul la stat, a decis Curtea Constituțională.
    Decizia, luată cu majoritate strânsă de 5 la 4, strict pe motive extrinseci. Judecătorii nu s-au pronunțat asupra cumulului pensiei cu salariul în sine, ci pe modul în care a fost adoptată legea.
    12 Februarie 2020.
    PSD este în principiu de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar această reglementare trebuie să se facă în mod legal și constituțional și mai ales după o analiză pe domenii de activitate astfel încât să nu se creeze dezechilibre pe piața forței de muncă.

    În ce privește conținutul proiectului pe care guvernul Orban și-a angajat răspunderea, PSD susține că interdicția cumulului ar trebui să nu conțină excepții deoarece s-ar încălca egalitatea cetățenilor în fața legii. În plus, unii cetățeni ar fi puși să aleagă între pensie și salariu, fapt ce reprezintă o alegere forțată între două drepturi care-i sunt garantate prin legea fundamentală: dreptul la muncă și dreptul la pensie.

    ”Interzicerea cumulului pensiei cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională desfășurată în cadrul autorităților și instituțiilor publice, și corelativ, se impune obligația persoanelor aflate în situația menționată de a opta pentru pensie ori pentru veniturile realizate din activitatea profesională, altfel spus, de a renunța la pensie continuându-și activitatea profesională sau de a înceta activitatea profesională aducătoare de venituri și de a-și conserva pensia, limitează atât dreptul la pensie prevăzut de art. 47 alin. (2) din Constituție, cat și dreptul la munca consacrat prin art. 41 din legea fundamentală, potrivit Deciziei Curții Constituționale nr. 82, Partea I, din 15 ianuarie 2009”, se spune în textul sesizării.”

    Adica, tot soiul de chichite Constitutionale, pe care „expertii” analfabeti intr-ale Constitutionalitatii ai PNL nu le-au bagat in seama si de-aici pasul catre Respingerea la CCR a fost sigur!
    Poate chiar asta a urmarit PNL, NU sunt convinsa ca azi in Romania acesti politruci chiar VOR Desfiintarea Pensiilor Speciale(l-am auzit aseara la Kelemen Hunor la B1 cum le sucea!), Interzicerea Cumulului asta, Eliminarea Sporurilor la bugetari si multe altele…
    NU CRED asa ceva, sunt abureli la TV, ca sa mai potoleasca furia romanilor, scandalziati de bugetul pe 2021 fata de maretele promisiuni facute la alegeri!
    PNL de afapt isi vede de-ale lui, cum a facut si IMEDIAT dupa ce-a venit la guvernare in Octombrie 2019, una au PROMIS in cele 2 Programme de guvernare Orban 1 si Orban 2, dar au facut fix NIMIC, dimpotrivva clientelismul scandalos a depasit uneori PSDul!!
    NIMIC, fara pic de rusine!!!!

  24. eu nu prea inteleg ce spune doamna ministru, pentru ca nu cunosc realitatea!

    deci sa zicem ca esti politist si ai iesit la pensie la 50 de ani si apoi esti reincadrat tot politist, pe acelasi post sau pe un alt post si iei si salariul, ce se cumuleaza cu pensia?

    esti profesor de scoala generala, ai iesit la pensie si apoi ai contract prestari servicii si tii plata cu ora, la aceeasi scoala sau la alta scoala, fiind chemat din lipsa de personal, se incadreaza in aceeasi situatie cu a politistului?

    • Pai da,de ce ar fi ilegal?
      Te poti angaja la privat in aceleasi conditii,statul nu este dpdv legal diferit.Nu ar mai fi egalitate in fata legii daca nu ar fi legal.

    • @Dan: Tocmai asta e, ca TOTI acesti Pensionari SPECIALI poveniti de la STAT se inghesuie sa se angajeze tot la Stat pe Salarii URIASE – de aici a pornit scandalul, de la Pensionari tineri cu Pensii SPECIALE URIASE, angajati tot la Stat pe Salarii la fel de uriase!
      De ce TOTI acesti SPECIALI nu se angajeaza in mediul Privat!!???
      Sa mearga sa se angajeze in mediul privat!
      Aceste specimene care NU au PRODUS 1 Leu la viata lor, NU au „muncit” niciodata decat la STAT in tot soiul de functii clientelare, se inghesuie tot la Stat, la 42 de ANI, cu Pensie SPECIALA uriasa si cu Posturi caldute, pe Salarii uriase!
      Chiar nu stiti depsre ce e vorba?!
      NU Profesorii sau Medicii pensionati care continua sa lucreze sunt PROBLEMA, dimpotriva la ce LIPSA de Profesori bine pregatiti si de Medici bine pregatiti e in Romania FARA astia pensionati ar fi vai de Romania, mai ales in provincie!
      Problema e la cei proveniti din diferite Structuri cu Pensii SPECIALE uriase, pensionati la varste la cre un pensionar obisnuit NU viseaza(la 42 de Ani!) si care desi au Pensii speciale uriase TOTI ei „gasesc” repede si jobuuri caldute si bine platite in Functii inalte tot la Stat!
      De ce nici unul NU merge sa lucreze in sectorul ptrivat DUPA ce a primit acea Pensie SPECIALA uriasa?!
      Ghici??!!!

    • Eu știu un fost magistrat care s-a „angajat” în privat!!!!!

  25. Daca ministra ar fi citit legea pensiilor, ar fi aflat ca in timpul in care beneficiezi de pensie anticipata nu poti fi beneficia de venituri salariale nici la privat si nici la stat. Dar, la fel ca ministra muncii dinaintea ei, vorbeste fara sa fi citit legea.

    • Cel mai probabil, nu face diferența între pensionare anticipata (că așa vrea mușchiul omului) și vârsta minimă de pensionare (care poate fi ridicol de mica in unele cazuri, cum ar fi la polițiști).

    • @Gabriel, ai sesizat foarte corect, dar ce pretenții ai de la o tută care nu știe altceva decât să pozeze?! E atât de aeriană și proastă încât nici măcar nu-și dă seama cât e de urâtă!

  26. Stimata d-na ministru Turcan,
    VA ROG sa cititi Legea pensiilor 263/2010 actualizata in 2021. La art.62 veti afla cum se acorda pensia pentru limita de varsta, iar la art.65 veti afla cum se acorda pensia anticipata. La art.118 veti afla ca pensia anticipata NU POATE fi cumulata cu niciun fel de venit de tip salarial. Nu mai vorbiti despre floricele pe campii.

  27. Legea este barbara si dictatoriala.Si neconstitutionala. Avem pensii de stat pentru a fi mai sigure decat cele de la banci private.Daca cineva ar fi platit exclusiv contributii lunare la o banca,care se obliga sa dea banii inapoi cu dobanda cand omul are 60 de ani,ce ar interesa pe banca aia daca eu lucrez sau nu,daca am sotie sau nu,daca sunt lenes sau nu sunt lenes,daca sunt gay sau nu si asa mai departe.As avea un contract simplu cu respectiva banca si basta. Pensia de la stat exista pentru a fi mult mai sigura decat banca,adica banca poate da faliment,statul mult mai greu.Exista pentru a da siguranta in plus oamenilor CA ISI VOR PRIMII BANII,nu ca ii tine una ostatic pentru ca asa i se pare ei corect,adica pentru a da siguranta in minus. E ca si cum i-ai refuza unui pensionar dreptul la asigurare medicala pentru ca lucreaza si l-ai pune sa dea bani.Aia nu sunt banii „statului” tanti,aia sunt banii pe care statul s-a obligat sa ii plateasca.Ei nici macar nu existau atunci cand s-a obligat.Poate ca asta e rau,dar odata ce te-ai obligat sa platesti,trebuie sa iti onorezi promisiunile legale. Solutia e f simpla vis a vis de buget si anume:criterii de performanta.Majoritatea pensionarilor nu s-ar mai regasi in stat pentru ca de la o anume varsta nu mai poti.Si daca poti,foarte bine.Asta nu se vrea sa se faca pentru ca s-ar reduce personalul cu in jur de 70 la suta la stat,adica cei inutili,ceea ce astia nu vor sa faca pentru ca sunt lasi si intradevar pentru ca romanul intelegand binele ca DA-MI MIE eventual si fara munca,orice propozitie contrara precedentei fiind „egoism” din partea celor care conduc,nu i-ar mai vota.

  28. iar au intrat in panica baietii cu sclipici 🙂

  29. !lili

    pentru mine sunteti o persoana paradoxala!

    aveti foarte multe interventii la obiect si fundamentate pe principii…si analizati corect situatiile…

    uneori faceti politicianisme…parca ati fi alt om!

    in interventia pe acest subiect va dau dreptate….

  30. Vrem știri cu legi adoptate și știri cu condamnări definitive, restul este aceeași poveste de mai bine de 80 de ani încoace.

  31. In mandatul lui BOC , A FOST INTRZIS cumulul pensie – salariu la stat ! Imediat dupa venirea PSD , CUMULUL S FOST INTRODUS ! DECI DACA SE VREA , SE POATE !

  32. Splendid. Este extrem de necesara si normala. Sa o vedem aprobata si continuati sa faceti lucruri bune.Nota bene pt dna.Turcan

  33. O sa interziceti pe dracu!
    La voi totul e in faza de proiect, pana acum nimic nu s-a concretizat.
    Toate pilaraiele voastre si neamurile celor din structurile de forta se folosesc de mizeria asta si castiga un purcoi de bani de la stat, cumuland venituri din pensie si salariu, fara sa munceasca, treaba lor o fac angajatii care nu au sustinere politica sau nu sunt mame, tati, neveste, amante, etc. ale unor „potentati” sau „animale politice”>
    Cum explicati de ex., ca intr-un spital COVID a fost ” o urgenta” mentinerea in activitate cumuland pensia cu salariul, a unei lenjerese care „intamplator” e mama sefului SPP din acea zona, in timp ce cadre medicale care se incadrau in grupa de varsta cu risc s-au pensionat?!!! Pai sa va spun cum! Fiul sef SPP l-a sunat pe seful CA al spitalului si a pus presiune pe conducere sa-i prelungeasca contractul acesteia desi nu se justifica in niciun fel mentinerea persoanei. Cine s-a opus a fost „executat” pe model „Apele Romane”, cu toate ca abuzul a fost adus la cunostinta multor institutii cu rol in combaterea coruptiei, nu s-a intamplat nimic> Si ex., pot continua!!!

  34. Daca a ajuns girafa asta care nu stie sa vorbeasca sa faca proiecte,e clar ca nu se intampla nimic,doar ca nu se vor mari pensiile doi ani iar apoi aproape de alegeri vor da 5% pentru a fi alesi iar. Cred ca numai idiotii si tampitii o sa i mai voteze. De taiat pensii speciale si sporuri grase nici nu se ating de frica si pentru ca s ar supara neamurile,pilele si amantele lor care sunt bugetarii nesimtiti si puturosi analfabeti. Austeritatea e pentru prostii de la privat,pensionari,copii,elevi,studenti si cei fara pile,javrele iau de la ei si le da intereselor lor. Aveti ce a ti votat asa ca mars la cotet,papagalilor fraieri.

  35. Toate privilegiile astea ale bugetarilor nu fac decât incurajarea evaziunii, muncii la negru etc. N-ar fi o problemă, dacă acești bugetari și-ar face treaba, însă, din păcate …… Ziua trece leafa merge noi cu drag muncim cam asta reprezintă bugetarul de azi.

  36. Poate ptr bugetari sau/și funcții de conducere merge. Eu daca sunt societate cu acționar statul și am nevoie de meseriași (sudori, electricieni, etc) și nu găsesc, de ce sa nu pot angaja pensionari ( cei mai mulți cu pensie 1200-1500) ? Am sezonieri pensionari 10% din personal cu lucru 6 luni pe an. Credeți că dacă găseam tineri sau nu, doritori de munca cu salar modest, nu angajam? O prostie ideea aplicata otova ptr toți. De altfel privatul poate avea această opțiune și eu cu acționar statul, nu.

  37. Au mai făcut pe vremea premierului de trista pomenire Boc și au pierdut peste tot în instanta. Fiindca nu pot îngrădi dreptul la munca. Dar întotdeauna o poveste/minciuna da bine la public…

  38. Este LEGE, nu OUG, asa ca pregatiti-va notele de lichidare puturosilor!

  39. pentru diferenta dintre venit(pensie sau pensie+ salariu) si un anumit prag, sa se aplice un impozit de 60%.
    Exemplu- pentru diferenta dintre venit (pensie sau pensie + salariu) si suma de 2000 lei sa se aplice 60% impozit.
    Astfel, o pensie(sau venit cumulat) de 3000 lei devine 2400, o pensie(sau venit)de 4000 devine 2800, o pensie(sau venit) de 6000 devine 3600, o pensie(sau venit) de 100 milioane devine 52 milioane(si tot este mult).
    In felul acesta veniturile bugetarilor se reduc si se apropie de cele din mediul privat

    • Nimic prietenaș, ai ales să ieși la pensie stai la pensie sau vină în privat dacă vrei să câștigi ceva în plus, la stat sa fie numai salariații de drept. Sunt tineri care stau în șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state ca nu au loc de cumularzii nesimțiți pensionati la 45 de ani reangajati la stat pe funcții calde bine plătite . Schimbat tot sistemul de pensii să fie plătite doar in principiul contributivitătii iar vârsta de pensionare să fie la toți egală.

  40. Nimic prietenaș, ai ales să ieși la pensie stai la pensie sau vină în privat dacă vrei să câștigi ceva în plus, la stat sa fie numai salariații de drept. Sunt tineri care stau în șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state ca nu au loc de cumularzii nesimțiți pensionati la 45 de ani reangajati la stat pe funcții calde bine plătite . Schimbat tot sistemul de pensii să fie plătite doar in principiul contributivitătii iar vârsta de pensionare să fie la toți egală.

  41. Corect! Corect! Corect!
    Puteți să vituperați cât vreți dar aici Raluca Turcan face bine.

  42. Corect. Cine are drag de munca și de profesia sa, poate rămâne încă ani buni salariat pe postul său. Oricum salariul este mai mare decat pensia.
    Iar când obosește datorita vârstei, bolilor, se pensionează și isi poate găsi la privat o colaborare part time, cu prezenta fizica sau online.

  43. Scriitori sunt multi, dar ducem lipsa de ganditori.

  44. Doamna ministru,un pensionar care are pensie anticipata nu poate lucra nici la stat si nici la privat si nici P.F.A.In momentul angajarii, renunti la pensie si iti desfasori activitatea doar ca salariat.Asa ca madam ministreasa habar nu ai ce este in curtea ta.Vei face ceea ce ai facut si cand erai in gasca P.D.,in anul 2010,cand ati concediat oameni,ati redus salariile cu 25% si alte „basisme”.Sa-ti fie rusine!

  45. Nu se poate. Raluca nu a iesit din tiparul PDL–ist.
    De fapt, a ramas in timp. Nu pot uita cand explica in 2010 ca ce bine o sa ne fie daca sunt taiate salariile. Si? Ce s-a intamplat? Gasca PDL-ista a furat mai putin?
    Zilele trecute l-am auzit si pe marele Boc comenrand cu privire la sporuri. Era prim-ministru cand a taiat salariile, iar cu banii taiati ne mintea ca o sa construiasca sosele, drumuri si podete. Si?

  46. E neconstitutionala,ccr s-a pronuntat in 2009 si decizia 61 din 2020

  47. Legea ce va fii propusa,trebuie sa fie si pentru cei de la privat nu numai pentru cei de la stat, adica , pensionarii de la privat sa fie obligati si ei,sa aleaga intre pensie si salariu altfel noi tinerii nu mai avem nici o sansa, nici sa promovam, nici sa ni se mareasca salariul si cred ca in curand marea majoritate a noastra, a tinerilor ,vom pleca din tara.