G4Media.ro

Raluca Turcan, despre refuzul directorului SJU Sibiu de a demisiona: Este inacceptabil…

Sursa foto: Facebook

Raluca Turcan, despre refuzul directorului SJU Sibiu de a demisiona: Este inacceptabil ca viaţa pacienţilor să fie în pericol

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni, pentru AGERPRES, că este inacceptabil ca sănătatea şi viaţa pacienţilor să fie puse în pericol din cauza deficienţelor de management de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi cere din nou demisia directorului Liliana Coldea, transmite Agerpres.

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a precizat, pentru AGERPRES, Raluca Turcan.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, nu a demisionat din funcţie, deşi vicepremierul Raluca Turcan, a declarat vineri că îi aşteaptă demisia, a precizat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Todăriţă.

„În momentul de faţă doamna conferenţiar doctor Liliana Coldea se află la serviciu şi îşi exercită în continuare funcţia de manager”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat de vineri că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu ar urma să fie controlat de Ministerul Sănătăţii, pentru a se verifica cum s-a procedat în cazul pacienţilor COVID-19.

„Cunoaştem faptul că au fost date memorii la nivelul managementului spitalului şi poate de aceea trebuie să vină Ministerul Sănătăţii, să vadă ce s-a întâmplat. DSU are rol inclusiv la UPU, dar când intrăm în zona spitalului şi managementului spitalului, aici trebuie să intervină Ministerul Sănătăţii”, a declarat vineri Raed Arafat.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, ocupă această funcţie din luna mai. Atunci a fost organizat un concurs pentru postul de director general al spitalului sibian, la care s-a prezentat doar Liliana Coldea. Schimbarea din funcţie a directorului general al spitalului sibian se poate face fie dacă acesta demisionează, fie dacă este demis de către Consiliul Judeţean, în baza unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Directoarea spitalului județean Sibiu nu a renunțat la funcție, deși vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut demisia

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Deja mă enervează cum funcționează site-ul ăsta!
    Ziceam, MS nu are autoritatea să o demită pe nesimțită?!!!!!

    • Vorbești de Raluca sau de doamna director?

    • Acum mă refer strict la directorii de spitale județene 🤭

    • Am înțeles că a dat concurs și a fost candidat unic. Dar demisia nu i-o poate cere vicepremierul, ci președintele consiliului județean, de el aparține spitalul.
      Dar asta e dna Țurcan, o știm toți!

  2. S-a trezit politruca de Turcan sa dea afara directori de spital….
    Ea personal nu are nici o pregatire, e tabula rasa in toate domeniile se pricepe doar la politica de 2 lei a la dambovita, dar isi permite individa sa dea afara doctori:).
    Va dati seama cat tupeu are individa?

  3. De ce nu putem comenta la „furia” Vulcanescu, amintit intr-un articol anterior????

  4. Cita grija pentru viata oamenilor la fata asta! Induiosator!

  5. Redactia, hai cu informarea, ca ce latra una sau alta nu e chiar interesant. Pe proceduri si lege:

    – cine si cum poate demite un director

    – cat dureaza si de ce

    – care ar putea fi motivele (si care sunt in cazul de fata)

    Ce dracu’ sunteti doar operatori de introducere text in calculator?!? 🙁

    • @lili, preia, te rog, cazul, ca nu se mai poate! 🙂

    • Poate preia, din greșeală, doamna Gabriela Constantinescu, vechea și loiala penelista!

  6. Doctor Coldea, susținută de președinta CJ Daniela Câmpeanu era cunoscută ca fiind fără calități reale pentru conducerea unui spital, îndeosebi în momente de mare criză sanitară. A fost nevoie de dovadă (?) prin dezastrul prezent, prin ineficiența absolută și prin impertinența cu care “se ține de scaun”?? Își permit aceste doamne să se joace cu viețile noastre? În acest timp deputații și senatorii …”recomandă” demisii ??? Cu ce preț?

  7. Voi guvernul lui klauSS , trebuie sa demisionati avand in vedere , ca a trebuit sa moara oameni la Piatra Neamt ,datorita lui sica mandolina .
    Daca aveti motive intemeiate , nu aveti decat sa o demiteti pe doamna Liliana Coldea , dar la cat de ticalosi sunteti , stiti ca veti pierde in justitie , si va trebui sa platiti daune interese .

    • Nu cred că trebuie să ai o pregătire ca sa observi niste deficiente, dar necesita bun simt să îți asumi greșelile, ceea ce doamna Coldea aparent nu are. Macar cineva chiar încearcă să forțeze acest lucru sa se întâmple, daca ea se face că nu vede.

  8. A fost numită în luna mai.Nu vad ce ar fi putut să facă mai mult decât a făcut în aceste 6 luni de când a fost numită.Dar PNL conduce CJS de 5 ani, iar CJ are in subordine spitalul. Intrebarea este ce a făcut ei în acesti 5 ani din moment ce spitalul nu a fost pregătit pentru situații de urgență,dovada fiind imaginile și informațiile apărute în presa?

    • Exact! In sfarsit cineva pune problema asa cum trebuie : PNL este de multi ani la conducerea judetului, timp in care noul spital judetean este doar o himera electorala, in acest timp vechiul spital judetean functioneaza in pavilioane construite acum 120 de ani si care sunt praf, chiar nu mai corespund indiferent ce spoieli primesc.
      A, si sa nu uitam : Sibiul nu are si un spital municipal.

  9. Țurcan Ralucaca se dă în stambă iar? Multa Usurinta In Exprimare, Țurcano!

  10. Jet de aici cap de turturica

  11. Oare cine o tine in spate pe asemenea femeie? O PDL ista care îl lingea pe Chior acum pe cine mai linge de are asa mare tupeu jegos ? Tot ăștia vor să ne conducă încă 4 ani?

  12. Mi se pare normal sa ii ceara demisia, tot Sibiul știe că nu a făcut nimic și nici nu ar fi in stare să facă ce trebuie. Sa își asume cu demnitate demisia macar…

  13. Daca spitalul se afla in subordinea CJ SIBIU, managerul poate fi demis doar de catre CJ.
    Cu toate ca acum la REALITATEA PLUS in emisiunea d-nei Anca Alexandrescu, se induce ideea gresita ca spitalele trebuie si e bine sa fie in subordinea autoritatilor locale, acum dupa atatea tragedii si experiente dramatice, e limpede ca spitalele trebuie sa fie preluate de catre Ministerul Sanatatii. Deasemenea se dezinformeaza cu privire la blocarea posturilor, pe site-ul MS se poate verifica, sunt in derulare o multime de anunturi de concurs pt. ocuparea posturilor de medici in spitalele din tara. Si nu e adevarat ca MS aproba postul, nr. de posturi, respectiv organigrama si statul de functii sunt aprobate de Consiliile Judetene/Locale(adica de niste consilieri care habar nu au ce voteaza si nu au nicio legatura cu domeniul sanatatii!).
    Posturile sunt scoase la concurs doar cu acordul Consiliului Judetean/Local si SPAGILE SUNT CONTROLATE DE MAFIA POLITICO-ADMINISTRATIVA, de la ingrijitoarea de curatenie, pana la manager, nimic nu se misca fara spaga data la partid prin filierele create special pentru acestea. Dovezi de necontestat se afla in mana organelor de ancheta, de ani de zile si nimeni nu a miscat un deget sa indrepte lucrurile, pt. ca aceste spagi ajung la persoane influente atat din mediul politic cat si la alte persoane din cercul de putere.
    Tragedia e ca in anii in care spitalele au fost trecute in directa subordonare a autoritatilor locale, personalul recrutat este de cea mai proasta calitate, s-a procedat la o contraselectie, lucru ce adus la prabusirea spitalelor.
    Cu toate presiunile baronilor locali, decidentii trebuie sa intelega ca reforma in sistemul sanitar trebuie sa inceapa cu trecerea spitalelor in subordinea Ministerului Sanatatii.
    In acest fel, firul spagilor poate fi mult mai usor destructurat.