G4Media.ro

Raport al Comisiei Europene: Bulgaria și România, campioane la traficul de persoane…

Raport al Comisiei Europene: Bulgaria și România, campioane la traficul de persoane / Cazul celor 167 de culegători bulgari de struguri din Franța

În 2019 a fost destructurată o rețea de exploatare a lucrătorilor bulgari, lângă Lyon. În Bulgaria, Franța, Belgia, România și Austria, au loc cele mai multe asemenea procese, transmite 24chasa, citată de Rador.

Bulgarii, împreună cu cetățenii României, Ungariei, Franței și Olandei, sunt printre cele mai frecvente victime ale traficului de persoane în UE, arată un raport prezentat miercuri de Comisia Europeană. Exploatarea sexuală continuă să fie cea mai comună țintă. Cu toate acestea, în mai multe țări a fost raportată o creștere a traficului de persoane pentru exploatarea forței de muncă.

În acest context, raportul menționează un caz concret în care 167 de cetățeni bulgari au fost identificați drept victime ale traficului. O operațiune de investigație bulgaro-franceză care a implicat Europol și Eurojust în 2019 a reușit să destructureze grupul infracțional care exploata imigranții pentru recoltarea de struguri, lângă Lyon, în condiții extrem de mizerabile.

Patru membri ai grupului au fost arestați – trei din Bulgaria și unul din Franța. În 2017 și 2018, au fost identificate 14.145 de cazuri de trafic la nivelul UE, jumătate dintre acestea fiind cetățeni ai UE. Printre celelalte victime ale acestui fenomen în Europa se numără cel mai adesea cetățeni din Nigeria, China, Ucraina, Maroc și India.

Datele arată că traficul în scop de infracțiune și cerșetorie forțată este cel mai frecvent în Bulgaria, Croația, Grecia, Olanda și Polonia. Victimele sunt de obicei persoane sărace sau dependente din rândul minorităților, care sunt forțate să fure, să trișeze sau să vândă droguri.

Bulgaria, alături de Franța, Belgia, România și Austria, se numără printre țările UE cu cel mai mare număr de procese pentru cazuri de trafic de persoane. 70% dintre acuzații sunt împotriva europenilor. Aproximativ cinci la sută dintre victime au fost forțate să lucreze. Peste două treimi dintre învinuiți sunt bărbați.

Sursa: 24chasa/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Să mai spună oamenii răi și plătiți de Soros că România e pe ultimele locuri! Uitați un domeniu în care România excelează. Și mai excelează România într-un domeniu: la pensiile speciale pentru securiștii din miliție și „justiție” carede fapt sunt slugi la interlopi.

    De curiozitate: magistrații și milițienii merg la moaștele lui Emi Pian? Să se roage pentru șpăgi mai mari.

  2. Struguri bulgari în Franța? Inversiunea asta schimba știrea 🤣

  3. Manipulare jurnalistica in 3 pasi sau stupizenie dpdv logic?
    TITLUL
    „Raport al Comisiei Europene: Bulgaria și România, campioane la traficul de persoane”
    – deci, logic, datele trebuie sa arate Romania pe locul 1, eventual la paritate cu Bg.

    -informatii:
    „Datele arată că traficul în scop de infracțiune și cerșetorie forțată este cel mai frecvent în Bulgaria, Croația, Grecia, Olanda și Polonia. Victimele sunt de obicei persoane sărace sau dependente din rândul minorităților, care sunt forțate să fure, să trișeze sau să vândă droguri.”.
    -Ro nu intră în top

    „Bulgaria, alături de Franța, Belgia, România și Austria, se numără printre țările UE cu cel mai mare număr de procese pentru cazuri de trafic de persoane. 70% dintre acuzații sunt împotriva europenilor.”
    -Ro intra in top dar mai la coada. Surpriza – tari din vest? Daca sunt în top la procese înseamnă ca fie fenomenul a scăpat de sub control local, fie au dat lovitura si sunt pe cale sa-l eradicheze, fie au o legislatie foarte dura dar, abia recent schimbata si încep si ei sa vada realitatea, fie fiscul umbla serios dupa bani.

    Fenomenul merita o investigatie mai ampla, ar apărea multe ciudatenii pe care le fac firmele din vest(cu si fără acoliti in est) si care abia încep sa iasa la iveala in benelux, germania, franta, spania, austria, etc….da n-ai oameni cu stofa de jurnalisti pe site-urile noastre.

  4. Și băieții care supraveghează ei internetul să caute pe google și „romania trafic persoane uniunea europeana”. Primul rezultat este Al doilea raport privind progresele înregistrate cu privire la combaterea traficului de persoane (2018) elaborat în temeiul articolului 20 din Directiva 2011/36/UE privind prevenirea și combaterea traficului de persoane și protejarea victimelor acestuia.

    Ia vedeți voi băieții cu ochiul și timpanul ce scrie la pagina 3 sus:

    „Primele cinci țări UE de cetățenie a victimelor înregistrate au fost România, Ungaria, Țările de Jos, Polonia și Bulgaria. Este vorba despre aceleași țări ca în perioada 2010-2012 identificate în primul raport al Comisiei privind progresele înregistrate.”

    ROMÂNIA E PE PRIMUL LOC LA TRAFICUL DE PERSOANE. Felicitări încă o dată siguranței și încrederii și pensiilor speciale!