G4Media.ro

Raport al Consiliului Elevilor: Din peste 1.300 de profesori, jumătate au declarat…

Foto: Consiliul National al Elevilor

Raport al Consiliului Elevilor: Din peste 1.300 de profesori, jumătate au declarat că elevii sunt sancționați în fața clasei

Sancționarea elevilor în fața colectivului clasei/școlii este o practică recunoscută de peste 50% dintre profesorii care au participat la sondajul Consiliului Național al Elevilor. Organizația prezintă aceste date în Raportul prevind implementarea statului elevului pe anul 2019, în care pentru prima dată a fost făcută și o ancheta în rândul cadrelor didactice care predau în unități de învățământ preuniversitar din România.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: CNE

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. astia, cind vor conduce masini, vor cere sa nu fie amendati PE STRADA.
    totul va trebui sa fie secret, ca porcii sa prospere nestingheriti.

  2. Pamflet
    Nu exista consiliul elevilor!

    • Consiliul elevilor există, din păcate, ca și comitetul părinților; având scopul comunist de uniformizare a ”nevoilor elevilor” cu cele ale școlilor, pe baza unor binevoitori agerați de către profesori. Politrucii uită să dea bani școlilor, conducerile politice refuză să ceară bani pentru nevoile curente ale școlilor, iar părinții sunt îndemnați, în interesul copilului, să împingă bani în școli; chiar dacă învățământul este obligatoriu și gratuit, fiind interzisă cererea de bani de la părinți și elevi. Totuși, ROFUIP spune destul de clar faptul că hotărârile adoptate în comitet nu sunt obligatorii – pentru că din punct de vedere legal comitetul nu există, fiind doar mijloace de control asupra părinților creduli.

  3. profesorul ar trebui să fie, matur afectiv, coerent cu sine, o persoană dezirabilă social şi capabilă de interacţiune educativă cu copiii in a dezvolta un spirit critic – autocritic, libertate de gândire,etc

  4. Buna ziua. Nu se specifica pt ce fel de actiuni sunt sancționați elevii in fata clasei. Daca , spre exemplu, elevul te pune pe tine, ca profesor, intr.o situație jenanta in fata clasei, iti raspunde urat sau comentează sau face glume aiurea, nu este normal ca si el sa primeasca mustrare tot in fata clasei? Sau el te injura de fata cu toti si tu il iei in particular sa.l rogi sa nu mai faca? Rau am mai ajuns cand copiii fac legea si adultii tac si inghit. Ei ne fac educatia noua, mai nou, nu invers.

  5. Suntem bătaia lor de joc. Vai, nu umiliți copiii! Ei ne scuipa n ochi și noi sa stam umili. Ptiu!

  6. Să nu uităm ce au devenit elevii. Mai ales după clasa a 5-a. Tupeisti mai ales cei cu bani. Obraznici. Leneși. Doar figuri și telefoane. Doar profesorul trebuie să se conformeze. Adică să facă in așa fel sa nu-l deranjeze, sa nu-l stresezi. Elevul să nu se supună anumitor reguli. Transformăm regulamentele ca să nu lezam elevul. Dar profesorul?

  7. Legile sunt făcute în detrimentul celor de la catedră. Nu mai există nici măcar un minimum de respect în ceea ce privește comportamentul la școală și vis a vis de profesor. Totul se rezumă la a nu „deranja” pe domnul sau domnișoara elev. Rău am ajuns, de bătaia de joc a lir.

  8. Dar cand elevul este batut de 2 ori intr-o ora ca s-a uitat la ceas sa isi ia pastilele?sau cand i se pune nota 4 ca era langa banca?plangerea la politie nu a avut efect,si bataia de joc continua mai rau….