G4Media.ro

Raport campanie de vaccinare: Doar 6125 de persoane s-au vaccinat cu prima…

Raport campanie de vaccinare: Doar 6125 de persoane s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de ore. În total, s-au vaccinat 4.633.520 de persoane

În ultimele 24 de ore au fost administrate 20.345 doze de vaccin, dintre care 16.680 – Pfizer, 2.328 – Johnson&Johnson, 766 – Moderna şi 571 – AstraZeneca, potrivit unei informări transmisă de Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

CNCAV arată că, în acelaşi interval, 6.125 de persoane au fost vaccinate cu prima doză şi 14.220 cu cea de-a doua.

Din 27 decembrie 2020, au fost administrate 8.736.769 de doze unui număr de 4.633.520 de persoane, dintre care 278.389 au primit o doză şi 4.355.131 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3 reacţii adverse, toate de tip general.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.495 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.773 de tip local şi 14.722 de tip general.

Conform CNCAV, 145 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Sursa Foto:G4Media

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Inseamna ca unii oameni au uitat ce sacrificii au fost facute in timpul pandemiei cand rata de infectare era foarte mare. Nu este un capat de tara sa mergi la medicul de familie sa discuti despre temerile tale, in caz ca ele exista in legatura cu vaccinul.

    • Te văd mai informat și mai activ, am și eu câteva întrebări și nimeni nu vrea să-mi răspundă la ele, poate îți faci un pustiu de bine și nu numai că mă luminezi, dar mă ttrimiți direct la vaccinare.
      Întrebările sunt următoarele:
      1/ când expiră autorizația de urgență de punere pe piață a vaccinurilor astea noi?
      2/ ce semnificație are triunghiul negru de pe prospectul vaccinurilor astea noi?
      3/ câte alte vaccinuri bazate pe metoda m-ARN mai există pe piață și de când sunt ele în uz?
      4/ care este data aproximativă când aceste vaccinuri vor ieși din faza a 3-a de testare?
      5/ de ce morții descoperiți acum că au murit în octombrie 2020 nu sunt adăugați la statisticile din octombrie 2020 și sunt adăugați la statisticile de azi?
      6/ Ce înseamnă „probable” din ghidul OMS: „A death due to COVID-19 is defined for surveillance purposes as a death resulting from a clinically
      compatible illness, in a probable or confirmed COVID-19 case”?
      7/ de ce cancerul este comorbiditate pentru covid și nu invers?
      8/ în textul următor, ce înseamnă „nu au fost raportate comorbidități până în prezent”?
      20 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 5 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 5 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.
      9/ în raportul MS de acum ceva timp, ce înseamnă „diagnostic principal COVID” vs. „diagnostic secundar COVID”?
      Mulțumesc frumos, rămân dator!

    • Te pot ajuta eu cu răspunsuri, cum te chema pe instagram, Facebook, discord sau ceva?

    • Idk, cred ca o sa scriu aici:
      1.Vaccinurile care se folosesc în România nu au primit autorizație de urgență, ci autorizație normala. Cele care au primit autorizație de urgență sunt:Sputnik V și Sinopharm, dar noi nu le folosim.
      2.nu știu, caut
      3.nu mai exista altele, ci doar în teste, se încearcă un vaccin ARN pentru Malarie
      4.Vaccinurile disponibile la noi au ieșit din faza 3 de testare din luna octombrie, toate au fost testate pe cel puțin 25.000 de oameni.
      5.Dezinformezi.Guvernul anunță lunile în care s au produs, pentru ca bazele de date sa fie actualizate, bazele de statistici. Dacă te uiți pe worldometer, secțiunea covid 19,romania, o sa vezi ca decesele au fost distribuite pe lunile anterioare,iar acum sunt trecute câte 6,7, depinde de câte sunt.
      6.Probabil înseamnă caz care a întrat în contact cu un confirmat, sau simptomatologie de covid 19
      7.comorbiditatea este o afecțiune pe care o ai de un timp, de care nu poți scăpa, cum sunt și bolile auto imune.
      8.nu au fost raportate comorbiditati pana în prezent, înseamnă că persoanele care au decedat nu erau în evidenta ca având alte boli, dar totuși au existat circumstanțe agravante, care nu fuseseră încă descoperite și care sunt analizate.
      9.diagnostic principal înseamnă că acea comorbiditati pe care o aveau nu putea cauza moartea într un timp asa de scurt, în timp ce diagnosticul secundar înseamnă că boala, comorbiditatea, era în stadiu terminal

    • Pot sa-ti dau cateva rapsunsuri bazand pe datele oficiale si cea ce a fost raporata:

      1) Autorizatia nu e una de urgenta, ci una provizorie. E o diferenta majora, in primul caz responsabilul fiind cine da autorizatia (EMA), in al doilea e producatorul. Si asta e un mit, ca producatorul nu raspunde pentru vaccin. Cauta „EMA conditional marketing authorisation”.
      Producatorul e obligat sa continua monitorizarea celor care erau in faza a 3-a timp de doua ani, dupa care poate cere autorizatia normala de punere pe piata. Aceasta e metoda standard pentru toate medicamentele puse pe piata.

      2) Triunghiul negru inseamna exact ce am spus mai mult. E monitorizat mai atent pentru a putea reactiona urgent daca apare o problema, vezi cazurile la AstraZeneca.

      3) Pe piata nu exista alte vaccinuri mRNA, decat cel de la Pfizer/Biontech si Moderna, fiind alte insa in teste. Daca nu-ti place mRNA, ai AstraZeneca, Jansen, Spuntik, etc, in Romania AZ si Jansen, deci mRNA nu ar trebui sa fie o scuza.

      4) Faza a 3-a de testare s-a incheiat pentur toate cele patru vaccinuri aprobate de EMA, vezi punctul 1.

      5) Am mai citi aceasta intrebare. Ce sa spun, intreba pe ei de la minister. 🙂 Dar sincer, raportarea e clara, sunt raportate SEPARAT mortii din ultimile 24 de ore si separate cele din trecut. E foarte clar si daca te uiti atent la siteuri care fac statistic, cele din trecut nu apar ca morti recenti. Nu vad rostul acestei intrebari, dar na.

      6) Interpretarea mea: probabil inseamna ca testul nu a fost facut, dar prin simptome, radiografie, CT, autopsie e foarte probabil ca decesul sa fi fost provocat/asociat cu COVID.
      In trecut era vorba despre acest lucru, mai ales cand/unde nu e usor sa faci teste. Acum cu testele rapide si ieftine nu cred ca cel putin in Europa se merge pe „probabil”.

      7) Intrebarea e daca cel cu cancer (sau diabet, etc) ar fi murit in timp similar si fara COVID sau nu. Daca ei COVID mori de obicei in max 1 luna. De cancer rar mori intr-un scurt timp (e altceva cand e descoperit in stadiu foarte avansat). Pe de alta parte daca ai cancer si esti sub tratament poate mai ai 1-5 ani de trait, dar cu covid mori in cateva saptamani.

      8) Nu este luat in evidenta cu alta boala cronica sau nu a fost descoperita o alta boala cronica in timp ce era in spital. Deci aparent „mort de covid cu totul ca parea complet sanatos”. S-ar putea ca diferenta intre „nu au prezentat” si „nu au fost raportate” sa fie o lacuna de raport (nu m-ar surprinde) sau e vorba de cei care au murit inainte sa fie investigate in spital.

      9) Nu sunt 100% sigur, dar „diagnostic principal inseamna” ca a ajuns in spital cu covid si asta-i problema ei/lui. Diagnostic secundar ar putea fi ca „cancer + covid” sau „atac de cord + covid”, etc.

      3)

    • Ca sa fie clar, raspunsurile „Ba, man” si „Raspunsuri pentru Newlevel” nu erau scrise de acelasi persoana. 😀

    • Da, eu sunt cineva, celalt e altcineva, bine, răspunsurile lui sunt mai complexe, acum, speram sa nu ne fi răcit gura degeaba

    • Nu v-ați răcit gura/gurile degeaba, mulțumesc frumos pentru răspunsuri și timp.
      La 1/ am greșit eu: în prospectul (sau fișa tehnică, Anexa 1) de pe site-ul EMA se spune ceva despre o dată de expirare, dar nu e vorba de expirarea autorizației, cum greșit am presupus eu, ci ceva legat de modul în care se face controlul la unitățile de producție. Aveți dreptate și cu „autorizația de urgență” — ăsta e însă termenul folosit de FDA, în timp ce EMA vorbește de „autorizare prin aprobare condiționată”. După părerea mea, aproape același lucru.
      2/ triunghiul negru e ce zice al doilea dintre voi. Mai exact: „simbolizează faptul că medicamentul e supus unei monitorizări suplimentare”. Ce înseamnă „monitorizare suplimentară”? Că e făcută pentru medicamentele pentru care „clinical evidence base is less developed” dar că „does not mean that the medicine is unsafe”. Meh, ce să zic, se cam merge pe încredere cu un vaccin bazat pe o metodă nouă.
      3/ Nu, nu mai există altele bazate pe mARN. Moderna a încercat să autorizeze alte 9 vaccinuri de acest tip în SUA, toate 9 i-au fost respinse. Și nu, AstraZeneca nu e o alternativă — o grămadă de state ori le-au interzis parțial, ori total, apoi le-au acceptat… Prea mare nebuloasa în jurul AZ. Iar alea chinezești, rusești, J&J… nu am încredere în ele.
      4/ Din nou greșeala mea! Ce voiam să spun e altceva: pe site-ul Librăriei Congresului SUA, dar și în anexa de pe site-ul EMA, scrie că: „Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat, controlat cu placebo, în regim orb pentru observator.” care e prevăzut a se întâmpla în decembrie 2023. Deci degeaba vin Iohannis, Catu, Arafat și oricine altcineva să-mi explice că vaccinul e sigur și eficient când, în realitate, pur și simplu nu se știe.
      5/ asta n-am băgat de seamă, că de fapt statisticile se fac corect, numai raportările sunt îmbârligate (de exemplu, în ultimele zile s-a specificat de mai multe ori că s-au raportat un număr de morți pentru octombrie 2020). Dar atunci apare o altă problemă: când s-au luat măsuri (de carantinare, de purtat de mască etc.) s-au luat pe baza unor numere, ale unor indici, factori etc. care au depășit anumite valori. Logic ar fi ca, dacă aprinzi lumina când e întuneric, să o stingi dimineața, când e lumină afară. Și dacă ai luat o măsura pentru că un indicator a fost mare, trebuie să anulezi măsura când indicatorul e mic, nu?
      6/ de aici intrăm în dihotomia CU/DE Covid. Eu traduc astfel paragraful din ghidul OMS: „Moartea de COVID este definită ca fiind […] moartea rezultată după o boală compatibilă pdv clinic în urma unui caz confirmat sau probabil de COVID”. Ceea ce mi se pare SF pentru că mi se pare că sună a „dacă pare COVID, e COVID”.
      7/ dacă ai o boală gravă (cancer, diabet etc.) chiar și o simplă gripă îți poate fi fatală. Știm cu toții, când suntem răciți, că suntem varză, suntem obosiți, nu avem productivitate, chef de muncă sau mâncare etc. Totuși, dacă un om are gripă și cancer și moare, nimeni nu va zice că a murit de gripă. Desigur, aici se poate argumenta că gripa e mult mai puțin periculoasă decât COVID, dar ce vreau eu să atrag atenția e că tocmai pe asta se bazează cei care spun că COVIDul e mai periculos decât gripa. Adică: cancer + gripă –> cancer. Cancer + covid –> covid, deci iată, doamnelor și domnilor, că covid e mai periculos decât gripa. Scuze, e o fractură logică aici.
      8/ din nou, mi se pare o chestie cel puțin confuză: avem morți de covid și avem categoriile „cu comorbiditati”, „fără” și ceea ce pare a fi „nu se știe”, dar cu alte cuvinte.
      9/ e din nou dilema CU/DE, din care nu vom ieși niciodată, se pare. Pentru mine diagnostic principal COVID înseamnă că a murit de COVID. Diagnostic secundar COVID înseamnă că avea și COVID, dar a murit de altceva.

  2. Vrem Catu presedinte!! Atunci cand va ajunge romanul vaccinat al 10.000.000-lea!

  3. Cine mai spera ca tehnologia sa aduca vreo imbunatatire omenirii, cred ca s-a lamurit pana in prezent ca nu mai este mult de sperat la acest capitol, numai uitandu-se la ridicolul Raoke care crede ca internetul este canalizarea lui si are dreptul sa-si deverseze tot ce este mai rau in el. Stiam ca autoritatile europene se gandeau la reglementatea retelelor sociale. Oare in ce stadiu se afla? Oare autoritatile noastre nu sunt constiente de faptul ca tehnologia uneori in loc sa ajute comunitatea, face cu totul altceva pentru ca a fost pusa la dispozitia oricui fara reguli de folosire?

    • Cine-i ala? Tacsu lu’ Barbu?

  4. cind vine urmatorul transport cu doze de vaccin?

  5. Un pic de matematică nu strică. Din toate studiile de până acum avem câteva concluzii. Varianta britanică e de 70% mai contagioasă și periculoasă decât varianta europeană inițială iar varianta indiană delta cu 60% față de ultima. Asta duce la concluzia că varianta delta e de 2,72 ori mai contagioasă și periculoasă. Acest grad duce la concluzia că aproape toți cei ce nu sunt vaccinați sau care nu au trecut în ultimile 6 luni prin boală sunt în pericol de contaminare iar de data aceasta vom avea și pacienți tineri. Cei vaccinați cu două doze au un grad de pozitivare de 0,1% luând în calcul și primele zile de după doza doi. Majoritatea au fost asimptomatici și au fost descoperiți în urma anchetelor epidemiologice. Din ei 2,1% au decedat. Adică 0,0021% din cei vaccinați cu a doua doză. Mult sub 0,03 % decese înregistrate în varianta soft a virusului.Luând în calcul că avem în jur de 1/1000000 cazuri de reacții grave la vaccin, inclusiv deces, e clar avantajul vaccinării. O altă concluzie e că gradul de imunizare gen turmă nu mai e suficient să fie 70% și se va plasa undeva spre 80-85%. Așa că parafrazând un titlu de film vom avea : Noiembrie, ultimul bal.

    • Barbule! Ți-au mâncat iasovenii nick-ul?!
      Oricum, dacă te află ” tovarășii” din ’85, te linșează! Așa ca între concetățeni de aceași categorie, ca pe vremurile bune….
      Auzi mă: raoke….! Ce rău este…

  6. Cănd relaxările nu mai țin cont de vaccinare; cănd ministru sănătății declară ”Pacienții nevaccinați au dreptul să ceară testarea COVID gratuită la internarea în spital”(https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-24866779-ministrul-sanatatii-pacientii-nevaccinati-dreptul-ceara-testarea-covid-gratuita-internarea-spital.htm) pe bani publici și făcănd abstarcței de posibilitatea de vaccinare, ce pretenții poți avea?

  7. 0 interes guvern= 0 interes cetățeni. Relaxare!!! Populismul la putere!

  8. Va așteaptă BigPharma pe 23 august sa va mulțumească pentru participare. Sa va puneți și cravata de „imunizat”.

  9. Bai Anatoale, ai înnebunit cu 2 lei la sănătate . Se dau o groaza de bani luna de luna . Dar majoritatea care dau bani la CAS luna de luna , merg la medic o data pe an sau mai rar . Și când se duc la medic , li se spune că nu sunt fonduri . Și uite așa ajunge omul sa se trateze la privat deși el da bani luna de luna , la CAS