G4Media.ro

RAPORT Peste 30% dintre copiii României sunt supuși riscului sărăciei / Aproape…

Sursa foto: Facebook / World Vision România

RAPORT Peste 30% dintre copiii României sunt supuși riscului sărăciei / Aproape 16 milioane de copii se află la nivelul UE sunt amenințați de acest risc

La nivelul tuturor celor 27 de state UE aproape 15,8 milioane de copii sunt supuși riscului de sărăcie, a constatat un nou raport, transmite The Independent, citată de Rador.

Irlanda a înregistrat unul dintre cele mai mari regrese în privința riscului de sărăcie printre copii, în decursul ultimului deceniu.
Cea mai mare proporție a copiilor supuși riscului de sărăcie a fost înregistrată în România (30,1%) și Bulgaria (28,3%), Irlanda situându-se la polul opus cu aproximativ 15%.

Irlanda s-a clasat și printre țările cu cele mai mari regrese în privința riscului de sărăcie la copii, alături de Austria și Germania.
Raportul „Europa după Covid: Inversare sau Reînnoire”, realizat de Social Justice Ireland, a constatat că o cincime din copiii din UE sunt supuși riscului de sărăcie, în vreme ce aproape 7 milioane suferă de privațiuni materiale grave. /…/

Sursa: The Independent / Rador / Traducere: Andrei Suba

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Hai sa ďefinim saracia. Cum a fost facut studiul? Inseamna sa fii dus cu capul sa pretinzi ca 30% din copii Romaniei traiesc in saracie. In unele comunitati minoritare e adevarat, dar asta e stilul lor de viata, munca pute tare.
    Cine a facut studiul?

    • Raportul „Europa după Covid: Inversare sau Reînnoire”, realizat de Social Justice Ireland… dacă citeai articolul… atotștiutorule!

    • Hai să luăm 2 părinți care au un copil (in multe cazuri e un singur parinte cu mai mulți copii) care muncesc pe salariul minim de 1500 lei. Coșul lunar pentru subzistență e de vreo 2000 lei/persoană. Dacă nici măcar părinților nu le e suficient pentru subzistență, copilul unde crezi că se încadrează?

  2. Judecatorii de la CCR stiu?Pentru ca atunci cand dau peste cap activitatea organelor judiciare,inclusiv sectia penala a Inaltei Curti,facand sa se evapore sume imense care urmau sa se întoarca la bugetul statului,nu tin cont de acesti indicatori.Desi acesti bani puteau sa serveasca la asigurarea respectarii drepturilor fundamentale prevazute de Constitutie,bunaoara dreptul la un trai decent sau la educatie,la sanatate
    Problema este ca acele argumente pe care le invoca acestia sunt secundare in raport cu imperativul respectarii de catre statul roman a acestor fundamentale drepturi.Ca sa nu mai vorbesc,ca la o analiza obiectiva,pe natura juridica,acele argumente nu stau nici în picioare.

  3. @adv și Gabriel:sigur voi trăiți la oraș:duceti-va in Moldova sau Oltenia!@vecinu: magistrații au făcut în așa fel încât miliarde de euro ce trebuiau date înapoi statului nu s-au returnat din cauza nepriceperii intenționate sau nu,a lor!au pedepsit omul dar nu i-au dat statului înapoi ce i-au furat!de ce?intrebati-!!!

  4. „Aproape 16 milioane de copii se află la nivelul UE sunt amenințați de acest risc.”???!!!

    G4media, angajati un corector, e jale ce titluri dati uneori!!

  5. cauzele sunt multe, nu numai nerecuperarea prejudiciilor cauzate de coruptie, ci si: taxele si impozitele mari, investitii nerentabile(de ex. in stadioane, lacasuri de cult), subventii si vouchere pt privati , raportul de 12:1 intre salarii( o familie cu ambii parteneri politicieni cu functii si privilegii poate castiga de 12×2 ori mai mult decat una cu un singur salariu, de multe ori si acela incert)