G4Media.ro

Raport: România are cele mai mari probleme dintre țările est-europene în a-și…

Sursa foto: Facebook Emil Boc

Raport: România are cele mai mari probleme dintre țările est-europene în a-și convinge cetățenii să se vaccineze anti-Covid după o campanie rapidă care a epuizat listele de așteptare

Deși campania de vaccinare a cetățenilor săi este una dintre cele mai rapide din blocul comunitar, ponderea populației care dorește să se vaccineze a crescut puțin față de luna octombrie a anului trecut, potrivit unui raport de săptămâna aceasta al grupului GLOBSEC din Bratislava, citat de Bloomberg și Rador.

Astfel, potrivit unui grafic Globsec, rata populației dispusă să se vaccineze în octombrie 2020 era de 45%, iar în martie 2021 era de 46%.

În Bulgaria, rata populației dispusă să se vaccineze în octombrie 2020 era de 23%, iar în martie crescuse la 38%.

În octombrie 2020, rata populației din Ungaria dispusă să se vaccineze era aceeași ca în România, de 45%, dar a crescut în martie 2021 la 72%.

România nu reușește să stimuleze dorința cetățenilor de a se vaccina anti-Covid. Cifrele evidențiază că guvernul ar urma să se confrunte cu o provocare în săptămânile care urmează, în timp ce persoanele care vor să se vaccineze deja s-au imunizat.

România a contractat suficiente doze pentru 10 milioane de oameni și și-a propus să vaccineze 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai. Până în prezent, aproximativ 3 milioane de persoane au fost vaccinate în această țară cu o populație de 19 milioane.

De la debutul campaniei de vaccinare, în luna ianuarie, peste 3,2 milioane de persoane din România au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate aproape 5,2 milioane de doze de vaccin.

Sursa: Boomberg / Rador

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. Atât e de plimbată sursa informației încât nu e credibilă

  2. Atata vreme cat vaccinezi 80 mii/zi constant nu e o problema.
    Acum toata lumea alearga dupa cumparaturi.
    Dupa sarbatori daca o sa fie la liber cred ca o sa sarim de 100 mii/zi.

  3. Cred că are legătură cu propaganda și anti-vaccin de pe grupurile extremist religioase din organizatia extremistă AUR. Are legătură cu faptul și cu presa românească care e profund antidemocratică și manipulatorie. Un exemplu e stirea vehiculată pe toate canalele legată de un caz in care un pacient a suferit un șoc anafilactic, neprezentându-se faptul că acesta e un caz rar si tratabil fără repercursiuni pe termen lung.

  4. Necaz mare: nu vrea populimea ,,sănătate” la doză.
    Of, of, măi, mâi!

    • Nu, chiar insist ca pupulimea AURolaca, ruseasca si cat mai multa parte din PSD sa stea departe de vaccin. Sau cel mult Sputnik V. Avem o tara mare si suficiente locuri in cimitir.

  5. Vrajeala, nu cu convins nici macar 30% din UE sa se vaccineze:)))

    • Cam ala e procentul 30-35 %. Si aia vor banda de viteza si extra drepturi!

    • In restul UE, cu cateva exceptii, cum ar fi Bulgaria, Croatia sau Letonia, cu care ne luptam la baioneta sa prindem cel mai de jos loc din topul vaccinarii, limitarea e lipsa dozelor, nu doritorii. La noi sunt cam 40% doritori, in restul Europei peste 60%.

      La noi sunt doua probleme: prima e ca propaganda rusa impotriva vaccinarii a prins, si a doua ca o parte semnificativa a populatiei care doreste sa se vaccineze nu a avut acces usor la vaccin. A doua problema e rezolvabila relativ usor, cu prima in schimb vom avea mult de furca.

  6. Oameni destepti, de ce sa ma vaccinez cu o solutie experimentala? Studiul Pfizer se incheie abia in 2023 – nu se cunosc efectele pe termen lung. Si nu, nu e orice tip de vaccin…. tehnologia e noua, #experimentepepopulatie.

    • De ce să pui presiune să vaccinezi tot mapamondul într-o zi dacă s+ar putea, cu un produs a căror eficacitate și siguranță vor fi cunoscute abia în 2024?
      Pentru binele și siguranța cui?
      Inclusiv definiția vaccinului a fost schimbată pentru a putea fi încadrate acolo… aceste minunății!
      Câtă disperare pe mai marii lumii, să ne facă bine la toți cu forța și cât mai repede posibil!
      Cu un produs experimental aflat în studiu!

    • Pana sa afli efectele pe termen lung vedem la tine unul pe termen scurt, retardul

    • @haha e usor sa apelezi la epitete cand nu ai argumente…. poti sa zici cine e retardatul de la o posta 😉

    • @praslea Dar efectele pe termen lung ale virusului le cunosti? Ca pe cele pe termen scurt le stim, si sunt mult mai grave si mai frecvente decat cele ale vaccinurilor. Milioane de oameni nu vor mai prinde anul 2023, sa vada cum se termina studiul Pfizer, din cauza virusului.

  7. Prostia,sora cu moartea!
    Astia,ar intepa pana si…albinele!

  8. Nu este greu sa fii sceptic si sa nu vrei sa te vaccinezi cu porcaria de la Pfizer.
    Vaccinul este prea agresiv. Daca era mai bine tolerat de organism dar obtinea doar 75% eficacitate (in loc de laudatul 94%), daca avea mai putine efecte secundare (nu de o mie de ori mai multe ca vaccinul antigripal), daca nu genera 1 la 20 000 cazuri de miocardita la persoanele tinere care au dus la internari (si decese), daca nu genera zona Zoster in 2% dintre cazurile de vaccinati reumatici…. daca …. daca…. atunci poate era mai usor acceptat de populatie.
    Vaccinul Pfizer este nepotrivit, dozajul este prea agresiv, are mult mult mult prea multe efecte secundare. Daca nu era spaima politicienilor, un astfel de vaccin nu ar fi fost aprobat niciodata.

    • Nu, zau? Asa a zis la Latrina 3? Ce noroc cu tine, un savant anonim, ca ai venit sa ne luminezi.

    • Andreiutule, baiatule, necunoasterea te face trufas. Fii mandru, asa cum zicea cineva mai jos, ca ai IQ-ul cat eficienta vaccinului. 94.
      Am raspuns si mai jos, asa cum zic eu au zis urmatorii: Prof. Dror Mevorach, seful unei unitati covid la spitalul Hadassah Hospital Ein Kerem, Victoria Furer (autoare a 67 de articole stiinfice pe teme de reumatologie), Devy Zisman (autor a 159 de articole stiintifice), Adi Kibari, Doron Rimar (81 de articole), Yael Paran, Ori Elkayam (195 de articole). Ei vin din diferite centre
      Rheumatology.
      Rheumatology Department, Carmel Medical Center, Haifa, Israel.
      Bnei Zion Medical Center, Haifa, Israel.
      Infectious Diseases Departments, Tel Aviv Sourasky Medical Center, Sackler Faculty of Medicine, Tel Aviv University, Tel Aviv, Israel.

      Andreiutule, oamenii acestia au mai multa scoala cat 1000 ca tine nu vor face vreodata.

    • @Andrei trebuie sa recunosti ca esti prost, asa ca du te si mai baga o doza!

    • Au murit doar doua persoane de miocardita aia in tot Israelul. Si chiar daca raportezi doar la cei tineri, 1,25 milioane, sunt maxim doua decese la un milion. Daca mergi vreo 250 km cu masina, ai cam aceleasi sanse de deces in accident rutier.

      Multi, inclusiv eu, am mers sute sau chiar mii de kilometri prin Romania ca sa ne vaccinam cat mai repede cu un vaccin cat mai eficace, iar riscul de deces in accident rutier catre / de la centrul de vaccinare poate fi si de 15 ori mai mare decat riscul de deces de la vaccin.

      Sunt curios cati dintre cei care refuza vaccinurile ar refuza sub orice forma sa merga cu masina 250km in concediu, si ar merge doar cu trenul.

    • @Vlad – esti slab, compari mere cu pere. Din accidente se moare mai mult decat din virus la populatia tanara. 2 decese la un milion din vaccin e la fel ca din virus la tineri. Deci?
      Fiecare alege cum vrea. Problema este ca guvernele nu sunt destul de transparente referitor la concluziile analizelor efectelor adverse si de aici si conspiratia.

  9. articolul se contrazice singur – logic, reiese negru pe alb ca Bulgaria (la 38%) are cele mai mare probleme!
    G4Media – asa sprijiniti voi vaccinarea? dand chestii obscure, ilogice si complet nefolositoare scopului comunu? Luati exemplu de la HN cu articolul despre diferentele (care d efapt nu prea sunt) intre vaccinuri functie de rata de eficacitate.

    • Da, ideea e ca la ei increderea in vaccin s-a dublat din octombrie pana acum, ca sa ajunga la acel 38%, in timp ce la noi sta intepenita cam la acelasi procent. La noi e cea mai mica crestere a increderii in vaccin.

  10. „În octombrie 2020, rata populației din Ungaria dispusă să se vaccineze era aceeași ca în România, de 45%, dar a crescut în martie 2021 la 72%.”
    Ce inseamna sa ai in frunte unul priceput la imbrobodirea bizonilor!

    • Exact, dar avem si in Romania aceeasi expertiza care zace nefolosita.
      La fiecare patru ani primarii conving milioane.
      In fiecare saptamana clerul convinge milioane.

      Guvernul trebuie sa recunoasca odata ca avem expertiza asta si sa o foloseasca la fel cum o fac la alegeri. Ar fi prima oara cand peneleu si pesedeu si-ar putea uni fortele pentru ceva pozitiv.

  11. De unde ai scos procentele astea la reacțiile adverse? Pune și link-ul de unde le-ai luat dacă vrei sa te creadă cineva. Altfel, doar prostii te cred pe cuvânt.

    • Ok, a fost o traducere sumara si pe G4 a stirii, dar pun originalul din Jesusalem Post.
      „Israel said probing link between Pfizer shot and heart problem in men under 30”
      The report was authored by senior ministry officials led by Prof. Dror Mevorach, head of one of the COVID-19 units at Hadassah Hospital Ein Kerem.
      At this stage, according to initial findings that still need to be verified, there is an impression that the number (of cases) is higher than would be expected, especially for those under 30.”
      The report found that of those who received the second dose, 1-in-20,000 had possible side effects of myocarditis among those aged 16-30.

      Apoi, sa vedem si Zoster-ul, tot din Israel ne vine stirea, tot de la doctori care au publicat in revista Rheumatology
      „Herpes zoster following BNT162b2 mRNA Covid-19 vaccination in patients with autoimmune inflammatory rheumatic diseases: a case series”
      Autori: Victoria Furer 1, Devy Zisman 2, Adi Kibari 2, Doron Rimar 3, Yael Paran 4, Ori Elkayam
      „The prevalence of HZ was 1.2% (n = 6) in patients with AIIRD compared with none in controls. Six female patients aged 49 ± 11 years with stable AIIRD: rheumatoid arthritis (n = 4), Sjogren’s syndrome (n = 1), and undifferentiated connective disease (n = 1), developed the first in a lifetime event of HZ within a short time after the first vaccine dose in 5 cases and after the second vaccine dose in one case. In the majority of cases, HZ infection was mild, except a case of HZ ophthalmicus, without corneal involvement, in RA patient treated with tofacitinib. There were no cases of disseminated HZ disease or postherpetic neuralgia. All but one patient received antiviral treatment with a resolution of HZ-related symptoms up to 6 weeks. Five patients completed the second vaccine dose without other adverse effects.”

      Din vreo 490 de bolnavi de reumatism si boli autoimune care au fost vaccinati cu Pfizer, 1.2% au dezvoltat Zoster dupa vaccinare, fata de 0% in grupul de control. Un singur caz a fost mai sever, de Zoster la ochi dar fara afectarea corneei.

  12. Vedeti partea buna : 30% sunteți VOI cu IQ mai mare decat eficiența vaccinului .