G4Media.ro

Raportul despre drepturile omului în România aminteşte cazurile de corupţie din Guvern…

Raportul despre drepturile omului în România aminteşte cazurile de corupţie din Guvern şi menţionează controale ale Fiscului la Rise Project şi HotNews.ro

Departamentul american de Stat notează în raportul despre respectarea drepturilor omului în România anul trecut că legea prevede pedepse penale pentru oficialii corupți, însă în ciuda numeroaselor condamnări la nivel înalt, corupția rămâne o problemă răspândită, transmite Digi24. Raportul aminteşte şi declanşarea controalelor Fiscului la Rise Project şi HotNews.ro după apariţia unor investigaţii la adresa lui Liviu Dragnea.

Raportul precizează că în 2017 au existat numeroase cazuri de corupție la nivelul Guvernului, iar mita este des întâlnită în sectorul public. În raport se mai arată că în România, legile nu au fost mereu implementate eficient, iar oficialii, inclusiv judecătorii, s-au implicat în acte de corupție fără să fie pedepsiți. Imunitatea față de declanșarea urmăririi penale deținută de actuali și foști membri ai cabinetului, care erau și membri ai Parlamentului, au blocat uneori anchetele, se arată în raportul asupra situației drepturilor omului.

Un alt domeniu unde România este criticată este libertatea de exprimare, inclusiv a presei. Departamentul de Stat citează ONG-uri care au observat politizarea excesivă a presei, mecanisme corupte de finanţare și politici editoriale subordonate intereselor patronilor.

Nici faptul că ministrul de interne Carmen Dan a întocmit o aşa-zisă „listă neagră” cu jurnalişti care au suținut protestele față de guvern nu le-a scăpat diplomaților americani, mai notează Digi24.ro. Raportul notează că există în România două mari televiziuni (Antenta 3 și România TV) controlate de oameni de afaceri care sunt susținători vocali ai guvernului. Acestea au relatat incorect manifestaţiile antiguvernamentale, precizează Departamentul de Stat. Ministrul Carmen Dan figurează în raportul Departamentului de Stat privind situația drepturilor omului în România în 2017 la capitolul „libertatea de expresie”. Diplomații americani notează că în timpul unei conferințe de presă din februarie 2017, Carmen Dan i-a nominalizat pe câțiva ziariști, pe care i-a acuzat că sprijină protestele de stradă antiguvernamentale.

Citeşte tot articolul pe Digi24.ro

Citeşte aici raportul complet al Departamentului de Stat

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Cică:

    „Raportul precizează că în 2017 au existat numeroase cazuri de corupție la nivelul Guvernului”

    Dar, ia sa vedem! Știe cineva MĂCAR UN CAZ de coruptie la nivelul guvernului din 2017? Dacă nu știți din 2017, poate știți vreunul dovedit, „la nivelul guvernului” din … 2012 și pâna in prezent.

  2. Atentiune, daca o crima ramane cu autor necunoscut nu inseamna cu nu este crima. Eu vad macel total.

  3. Interesamt articolul!