G4Media.ro

Raportul național de evaluare de la testarea standardizată privată din iunie, pe…

Foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Raportul național de evaluare de la testarea standardizată privată din iunie, pe 150 de mii de elevi din 500 de școli de stat, publicat de Ministerul Educației, are copyrightul companiei partenere a ministerului și nimic din el nu poate fi publicat fără acordul acesteia

Raportul național de evaluare în urma testării standardizate din mai-iunie 2022, publicat de Ministerul Educației pe site-ul propriu, este marcat pe fiecare pagină cu dreptul exclusiv al autorului „Copyright, toate drepturile rezervate”. Copyright-ul este al companiei care a făcut raportul, iar acest lucru înseammnă că nicio frază, extras, tabel, grafic sau pagină din raport nu pot fi publicate fără acordul titularului dreptului, în speță compania care a făcut respectivul raport și care l-a marcat astfel.

Asta face imposibilă analiza oricăror date din raport într-un articol jurnalistic, de exemplu, compania respectivă putând cere daune pe baza legislației dreptului de autor.

Raportul publicat de Ministerul Educației a fost însoțit de două comunicate de presă – unul din parrtea companiei și altul din partea Ministerului Educației, acesta din urmă sub forma unei declarații de presă a ministrului Sorin Cîmpeanu. În niciunul dintre aceste comunicate nu este menționat „copyrightul”. În plus, în niciunul dintre comunicatele date pe subiect nu este menționată nicio atenționare cu privire la copyright.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Adica plagiatorul Campeanu a platit cu bani publici o „opera” privata? Asta e deturnare de fonduri sau asa ceva?

  2. A fost capcana.
    Se protejeaza sa nu poate fi prinsi cu plagiat sau date false si incomplete.
    Totusi sper ca exista solutii ocolitoare.
    Felicitari celor care au descoperit mizeria

  3. La încheierea contractului așa a cerut ministerul! Mare ticălos e acest ministru! O mediocritate a ajuns să manipuleze o țară și toată lumea se miră, se întrebă, dacă îl poate opri cineva. Este plin de mucegai, de tupeu, un slugarnic lipsit total de decență. Culmea, învățământul romanesc a ajuns să fie condus și ,,reformat” de un mediocru inginer agronom.

  4. Privarizarea evaluării.
    Ultima găselniță a ministrului Tampeanu/Carpeanu!

    • Privatizarea cu firma fostul absolvent de facultate de la SRI, Dragos Iliescu, mare profesor azi la UB!

  5. Tendința e privatizarea învățământului de stat pe banii cetățenilor. Pretenții și cerințe ca la americani pe banii amărâților, care nu vor mai avea nici măcar dreptul la învățământul universal și gratuit.
    Ideea e că directorii sa își „tragă” instituțiile de învățământ pe persoană fizică, să taie și să spanzure cum vor ei și, daca se poate, să lase „moștenire” școala copiilor lor.
    Între timp activitățile școlilor se vor „îmbogăți” ca la societăți comerciale, cu activități de producție, comerț, turism, adică o ultimă „privatizare” a României pe spesele fraierilor.
    Iar ministrul patronează cu mana de fier aceste mizerii numite „reforma”, incalcand toate principiile posibile.
    De ce nu vă faceți fraților scoli particulare pe banii voștri și tânjiți la bunurile statului ? Nu aveți bani destui ? Sau e mai ușor să iei totul de-a gata ?

  6. In fiecare zi se baga in seama si spune nimic. Nu cunoaste sistemul si se pare ca este foarte mandru de ideile sale. Dezbaterea publica nu conteaza, este de ochii lumii, dovada anul scolar care incepe pe module, fara proceduri, fara nimic pus la punct. Experimente pe copiii nostri, dar poate asa ne vrea tara……