Rareș Bogdan: Am votat cu gândul la gazul primit pe 10 August și la zilele și serile petrecute în stradă în 2017
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat cu gândul la ”zilele și serile petrecute în stradă în 2017” și cu gândul la evenimentele din 10 August și pentru ca acest lucru să nu se mai repete.
- ”Am votat pentru modernizare și cu gândul la zilele și serile petrecute în stradă în ianuarie 2017 și la gazul primit în nas și ochi pe 10 august 2018 pentru ca niciodată să nu se mai întâmple așa ceva și pentru ca România să aibă șansa unui Plan Marshall. Pentru o Românie unde cetățenii să se întoarcă acasă și să își poată crește copiii aici. Și am votat pentru ca în această zi sfântă, de Sfântul Nicolae, să aibă loc o renaștere (…) Am stat la o mică coadă, dar am văzut că oamenii nu se apropie unii de alții, au cu toții răbdare, toți poartă mănuși, există soluție pentru dezinfectat. Nu se pot infecta într-o secție de vot, nu e cu nimic riscul mai mare decât într-un magazin universal sau o farmacie. Românii trebuie să se gândească că e greu să mai ia decizii după aceea. După primele ore, am speranța că românii au înțeles importanța votului”.
Context
În mandatul Guvernului Orban, procurorii șefi susținuți de ministrul Justiției Cătălin Predoiu și validați de președintele Iohannis, în ciuda avizului negativ al CSM, au luat o serie de decizii controversate în dosarul 10 August.
G4Media a explicat modul în care, prin ordonanța semnată la data de 26 iunie 2020 de procurorul Doru Stoica, au fost clasate acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei în dosarul 10 august. Acuzațiile împotriva executanților au fost, însă, trimise înapoi Secției Parchetelor Militare pentru continuarea cercetărilor.
Soluția de clasare este nelegală, au explicat pentru G4Media.ro mai mulți specialiști în drept, iar procurorul a comis mai multe erori. Ordonanța, o pledoarie înverșunată în favoarea intevenției în forță a Jandarmeriei, trebuia infirmată de șeful ierarhic superior, în acest caz de șefa DIICOT, Georgiana Hossu.
G4Media.ro a analizat cele 235 de pagini ale ordonanței de clasare, din care rezultă că procurorul DIICOT, care este șeful secției de combatare a Infracțiunilor de Terorism și Crimitalitate Organizată, s-a comportat ca un veritabil avocat al Jandarmeriei.
Ulterior, șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a redeschis ancheta 10 august pentru că procurorul de caz nu i-a audiat niciodată pe foştii şefi ai Jandarmeriei, puşi sub acuzare, nu s-a preocupat să ceară imagini pe care nu le-a putut accesa şi nu a audiat decât 4 martori.
Totodată, Asociația Inițiativa pentru Justiție, condusă de procurorul militar Bogdan Pîrlog care a deschis dosarul 10 August, susține că procurorul general Gabriela Scutea știa de existența unor posibile probleme în efectuarea cercetărilor în dosarul 10 August, dar că nu a luat nicio măsură pentru verificarea și corectarea acestora. Totodată, AIJ susține că Scutea a avut cunoștință și de faptul că urma să se dispună o soluție de clasare în dosarul 10 August.
sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
17 comentarii