G4Media.ro

Raritate: Primăria Constanța refuză construirea unui bloc într-un cartier de case/ Votul…

sursa foto: Info Sud-Est

Raritate: Primăria Constanța refuză construirea unui bloc într-un cartier de case/ Votul final aparține Consiliului Local, dominat de PNL și USR

Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului Local Constanța a blocat, luni, construirea unui bloc de 3 etaje într-un cartier de case, transmite Info Sud-Est. Avizarea negativă a construcțiilor de blocuri în cartierele de case a reprezentat o raritate în fostele administrații conduse de primarii PSD Radu Mazăre și Decebal Făgădău, sub motivarea că ”regimul de înălțime din zonă le permitea” investitorilor să ridice imobile cu mult mai multe etaje față de cele din jur.

sursa foto: Facebook/ Primăria Constanța

Actuala Comisie de Urbanism este formată din doi consilieri PNL (Daniel Tatu și Mihaela Andrei), doi USR (Cristiana Popescu și Cătălin Iacob) și un consilier PSD (Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar în timpul administrației conduse de fostul primar Decebal Făgădău). În afară de consilierul PSD, ceilalți membrii ai comisiei au avizat negativ viitoarea construcție.

Primăria Constanța a confirmat pe pagina de Facebook a instituției că nu va mai fi permisă construirea blocurilor între case pentru că modifică specificul zonei, din locuințe individuale în locuințe colective:

  • ”Primăria Municipiului Constanța nu a avizat favorabil un plan urbanistic zonal prin care, într-un cartier de case, ar fi urmat să se construiască un bloc. Inițiatorul acestui PUZ intenționa să ridice un imobil D+P+3 niveluri cu funcțiunea de locuire colectivă pe un teren situat pe strada Ion Lahovari la intersecție cu strada Ioan D. Chirescu. Edificarea acestui bloc ar fi modificat caracterul zonei : din locuințe individuale, în locuințe individuale și colective. Punctul de vedere al direcției urbanism a fost însușit de consilierii locali PNL și USR în cadrul comisiei de specialitate nr.2, care nu au avizat proiectul, spre deosebire de fosta administrație care anul trecut a aprobat un PUZ similar pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga nr 5-7 . Atunci, într-o zonă în care se puteau construi doar locuințe individuale, s-a aprobat și ridicarea de locuințe colective iar caracterul zonei a fost modificat”, a transmis Primăria Constanța, miercuri, pe Facebook.

Consiliul Local Constanța este dominat de consilierii locali PNL (10, din care un viceprimar) și USR (7 și 2 consilieri PLUS, din care un viceprimar), în timp ce PSD are doar 8 consilieri.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Cum, la C-ța se respectă legea? Cred că turbează Fasoliche de ciudă….

  2. Raritatea asta inseamna normalitate , inseamna urbanism .
    In toata tara asta primariile nenorocite si consiliile locale iresponsabile dau in concesiune terenuri in jurul blocurilor de locuinte pentru construire de rampe de acces care duc la apartamentele de la parter . Apartamente care au usa de acces pe casa scarii ….din constructie .
    Mai dau institutiile nenorocite ( mentionate mai sus ) teren in concesiune pentru extinderea camerelor de la parter sau realizare de balcoane la parter .

    Oameni buni care stati la bloc !
    In contractele voastre de vinzare cumparare scrie ca sinteti proprietari pe :
    – apartament
    – cotele indivize ( casa scarii , curti de lumina si uscatoare )
    – terenul aferent ( constructiei / blocului )
    Terenul aferent imobilului il puteti afla insumind toate cotele de teren aferente din toate contractele de vinzare -cumparare ale celor din imobil .
    Insumate ele dau o suprafata mai mare decit amprenta la sol a blocului . Cu alte cuvinte detinatorii de apartamente sint proprietari si pe o alee ( se numeste ,,de garda ,, ) din jurul blocului ) . Primariile dau in concesiune bucati din aceasta alee pentru constructie de rampe sau balcoane . Adica incalca proprietatea privata .
    Pe cotele de teren aferente imobilului , fiecare proprietar de apartament plateste impozit .

  3. Ia sa veniti la Cluj-Napoca sa vedeti cum autorizeaza Boc pe banda rulanta tot pentru gasca de constructori de partid condusa de Tise

  4. Nu se putea da pentru că destinatia era de locuință colectivă, dar dacă destinația era de locuintă individuală se putea da cu câte etaje vrea mușchiul lor , dacă ar fi să neluăm după mintea ăstora de la urbanism.
    Auzi tu, ar fi modificat caracterul zonei , din locuințe individuale, în locuințe individuale și colective.

    Dar ce măă papagalilor, e vreo zonă centrală, zonă istorică, zonă protejată ?

    Bai cum interpretează bagabonții ăștia legile. Cum le dorește mușchiul.
    Câtă borfășeală și pe la Constanța.

    • Ce repede intelegeai daca locuiai intr-o casa pe acolo si imediat vecinul dinspre sud ridica un bloc cu 4-5 etaje chiar linga hotar…

  5. Locuinte Colective Mici (Blocuri Mici sau “Blocuri între Case”) amplasate printre locuințele individuale/unifamiliale (Case) sunt o eroare urbanistică majoră după cum au demonstrat scandalurile, procesele în instanță, acțiunile și precedentele din Timișoara, Cluj, Oradea și București.

    În nicio țară civilizată din lumea asta nu se amestecă lot cu lot lângă LOT, bloc cu casă lângă alt bloc

    Orice zonificare se face pe loturi foarte mari sau pe cvartale delimitate de străzi de minim categoria 2, cu două benzi pe fiecare sens.

    Doar zonele centrale și semicentrale ar putea fi prevăzute onest, în anumite condiții, cu “locuințe colective mici” cu parcaje separate, la distanță mică sau medie.

    Doar cu terenuri Foarte Generoase și doar cu PUZ pentru schimbarea funcțiunii de locuire colectivă care acum e amestecată în funcțiunea de individuală.

    Nu între casele din zone aflate departe de centrul orașului, nu în zonele de case de la periferii sau din periurban, nu pe parcele mici prevăzute ca zone de case.

    Nicăieri în lumea considerată civilizată nu se întâmplă așa ceva oricum și în orice condiții, cu indiferență și dispreț scelerat față de structura existentă a cartierului, a distanțelor față de centru și în lipsă de respect față istoricul și de structura existentă a țesutului urban existent dar și față de orice plan și strategie de dezvoltare la nivel de județ.

    Absolut toate blocurile construite între case nu sunt prevăzute cu proiecte conforme!

    Absolut niciun proiect de bloc construit pe lot de casă nu asigură locurile de parcare în incintă și nici spațiile verzi necesare cerute prin Certificatul de Urbanism, Regulamentul de Urbanism și acordul de mediu.

  6. Cred ca makedonul care a primit acest refuz e foarte trist. In tristetea lui coboara din BMW-UL sau in care s-a urcat cu incaltamintea plina de balegar, se duce acasa si mananca o portie de „piperki” cu branza din aracet facuta chiar de el, dupa care isi intreaba retoric oaia de prasila(miala) pe care o adaposteste in casa : ” Di tzi oare nu mi-a datu voie primaria sa facu blocu colo sus pi dziana?”

    • 😀😀😀

  7. Cand situatia e asa draguta ca o banalitate in alte tari e articol in presa nationala :)))