G4Media.ro

Terenurile pe care sunt construite IKEA și Mall Băneasa: Înalta Curte a…

Foto: Inquam Photos / George Calin

Terenurile pe care sunt construite IKEA și Mall Băneasa: Înalta Curte a anulat decizia de confiscare a terenurilor de la Puiu Popoviciu și a trimis cazul spre rejudecare / UPDATE Reacția companiilor controlate de omul de afaceri

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anulat vineri, 12 iunie 2020, decizia de confiscare de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a celor 224 de hectare de teren din Băneasa și a trimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel București (CAB), potrivit minutei ÎCCJ.

Paradoxal, cu mai puțin de o lună în urmă, pe 14 mai 2020, un alt complet al ÎCCJ respinsese o contestație a omului de afaceri Puiu Popoviciu față de executarea deciziei de confiscare. Vezi aici mai multe detalii.

UPDATE: Companiile Băneasa Investments, Băneasa Rezidential, Băneasa Business & Technology Park, controlate de omul de afaceri Puiu Popoviciu, au transmis o notificare G4media.ro, prin intermediul casei de avocatură Dragne & Asociații, în care explică faptul că în dosarul soluționat pe 14 mai 2020 nu a fost vorba de o contestație față de executarea deciziei de confiscare, ci de o ”contestație împotriva hotărârii pronunțată de Curtea de apel București în data de 28 decembrie 2018 cu privire la întinderea măsurilor asigurătorii a popririlor”.

Vezi punctul de vedere al companiilor din grupul Băneasa aici. 

  • Decizia de azi a Înaltei Curți: ”Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță, respectiv la Curtea de Apel Bucureşti. Desfiinţează formele de executare a măsurilor asigurătorii luate prin sentinţa penală atacată. Respinge, ca rămase fără obiect, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii luate prin aceeași sentință. Respinge, ca nefondate, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii instituite în cursul urmăririi penale în dosarul nr. 206/P/2006, pe care le menține”.

Pe 28 decembrie 2018, judecătorul Corneliu Bogdan Tudoran de la Curtea de Apel București a decis confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa, pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Vezi detalii aici și aici.

În dosarul Băneasa, Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție efectivă, în august 2017. Acum, omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România. În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri.

Magistratul (între timp pensionat) Corneliu Bogdan Tudoran – cel care l-a condamnat pe Popoviciu la 9 ani de detenție, în primă instanță, la CAB, în ianuarie 2016, și cel care a emis decizia de confiscare din decembrie 2018 – a fost vizat de mai multe articole de presă.

Tudoran a fost pus sub acuzare pentru presupuse fapte de corupție de Secția Specială, dosarul fiind la procuroarea Mihaela Iorga Moraru, însă ancheta stagnează cu fostul judecător în calitate de suspect.

Foto: Puiu Popoviciu / (Inquam Photos / George Călin)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

  1. Puiu Popoviciu un penal , un puscarias , un hot , asta a furat din bunul poporului cum nu e vonovat ? de ce oare pentru PNL aflat acum la putere a devenit obiectiv strategic salvare infractorului Puiu Ppopoviciu ?

    • Intre timp a înțeles Puiu mesajul și a plusat unde trebuie.. .

    • Serviciile Secrete nu stiu cum a putut fi data o asemenea decizie aberanta din partea ICCJ ?
      Daca nu stiu, inseamna ca nu mai avem nevoie de asemenea Servicii Secrete.
      Daca stiu, de ce nu predau informatiile procurorilor ?
      Procurorii trebuie sa-i trimita in judecata pe toti judecatorii corupti de la CCR, din CSM, de la ICCJ, de la Curtile de Apel si de la Judecatorii, pentru abuz in serviciu si pentru favorizarea infractorilor, iar presedintele trebuie sa-i suspende.
      Daca judecatorii de la CSM se opun trimiterii in judecata a judecatorilor corupti si acei judecatori de la CSM trebuie sa fie trimisi in judecata si revocati pentru abuz in serviciu, pentru obstructionarea justitiei si pentru favorizarea infractorilor.

  2. Hai ca functioneaza Justitia din Romania, n-am ce zice!

  3. Brava justiția romana! Pai Popovici a cotizat mai mult decât o amarata de pensie speciala!

  4. Nici nu știu ce concluzie sa trag, totul e suspect!!!!! Dar un lucru e cert, țara e plină de hoți si corupti

    • Ce concluzie e de tras? Domnul Puiu a „cotizat” spre binele excesiv de inaltei curti si rezultatul n-a intirziat. Daca nu era zgircit nici anii aia de pirnaie nu-i primea.

  5. O fii tot aia care l-au spalat si pe tariceanu.

  6. In pandemie,ca hotii!
    Dupa ghita apare asta si cine stie ce au mai „palmat” ei in perioada asta

  7. Dar noi apărăm justiția! Ieșim in strada pentru neatârnarea și nesancționarea magistraților! Sa nu fie Investigați dar sa aibe pensii speciale.Haștag rezist? Hai băieți, facem o victoriei? O blm ceva? Ca oricum e la moda și ne plictisim. Si abolim si Jandarmeria. Ne vedem la girafa? Am auzit ca a fost proprietara de sclavi, netrebnica.

    • Ca ambele tabere aici sunt super corupte. Si clanul politicienilor si clanul judecatorilor. Noi suntem prosti cand credem pe vreunul din ei.

  8. Asta inseamna sa fii smecher!

  9. Încă o dovada ca în România nu exista justiție. Dacă ar fi fost un amarat o confisca și pe mă-sa, dar asa la dl Popoviciu ne se poate! O sleahta de jigodii judecătorii ăștia. Ar trebui luați la bani mărunți sa vadă cineva de ce se întâmplă asa ceva!!! Am ajuns la concluzia ca acea secție speciala chiar este benefica. Încă odata s-a demonstrat ca dacă ești hot și borfaș ai câștig de cauza. Un om cinstit nu are șanse în aceasta tara care încet, încet se duce de tot pe mana hoților!!
    Rușine judecătorilor, o cloaca plina de beneficii!!!!

    • O sectie speciala dreapta,condusa te independenti si cinstiti,poate!!! Dar nu in forma asta,cu astia care sunt murdari si corupti ca ei…

    • Ai ajuns la concluzia ca SS Gestapo e benefică?! Poate nu ai citit articolul pana la capăt. Pai SS îl hărțuiește tocmai pe judecătorul de la Curtea de Apel care a decis confiscarea terenurilor, iar dosarul trenează la Gestapo cu judecătorul Tudoran in calitate de suspect. Deci SS pare ca apăra, printre altele, interesele lui Popoviciu. Încă mai crezi ca e benefică?

  10. He, he! Parale multe tăticu’acolo!

  11. Păi nu se plângeau magistrații că dacă le-ar fi anulate pensiile speciale, nu mai pot judeca independent? Le-a dat popoviciu mai mulți bani?

  12. Cum se numeste magistratul care a hotarat anularea?

  13. DLe Ministru , Asta-i justitia in Romania? Poate daca SS nu s-a desfiintat , face vreo ancheta ,sa ne spuna dece un coplet dela ICCJ a hotart confiscarea si la nici o luna diferenta , altul nu? Legea se interpreteaza?Sa nu spuneti ca au adus nu stiu ce probe. Fapta are miros patrunzator de hotie si este vizibila din noul satelit lansat de curand pe „Orbita 99 a Pamantului”. Romania nu mai este stat de drept , s-a transformat in Tara borfasilor , cu bani furati dela romani.

  14. Inca o palma data noua de justitia romana! Securistii conduc din umbra tara!

    Nu mai e nici o scapare in romania! Scapa cine poate de hotii astia!

  15. sa nu scapam din articol ca judecatorul care a decis confiscarea de la Pooviciu este cercetat de Sectia Speciala a PSD de investigare a magistratilor care dau decizii ce nu-s pe placul hotilor… fix pe cel care a decis confiscarea fmm

  16. Ca să o luăm spre drumul cel bun trebuie să-i dăm afară prin vot pe hoții din parlament și numai după aceea să avem speranțe pentru o justiție fără corupție.

  17. Pai tu crezi ca cei veniti din anii 90 se mai fac bine?
    Au trecut attea regimuri peste ei…
    Crezi ca cei din sistem,inclusiv ministrul, nu cunosc tarele acestei caeacatite?

  18. Justitia este ca tara, subdezvoltata, anemica, populata cu personaje dubioase si lipsite de forta, unde totul de joaca din cuvinte si nimic nu este definitiv. Ministerul Justitiei ar trebui sa se cheme Ministerul Amanarii. Sunt 12 ani de cand se judeca acest proces. 12 ani de cand este blocat un proiect cu bulevarde si sosele in care s-au cheltuit bani UE , care stau in paragina in loc sa fie terminate pentru a sluji comunitatea. Totul este o continua si nesfarsita amanare. La astia nu exista norma de timp, nu au nicio obligatie sa dea deciziile finale intr-un termen civilizat, totul se intinde la nesfarsit. De ce? Fiindca asa se scot bani peste bani. Din aceste amânări. Bucuria avocatilor si evident a magistratilor care isi iau salariile uriase, la umbra independentei si intangibilitatii. 12 ani de stagnare si asteptare ca sa se dea drumul la niste strazi deja facute. Si asta nu e cel mai lung termen. Sunt cauze in care se asteapta de mult mai multi ani. Asa ceva nu se mai poate continua. Degeaba au fost oamenii pe strazi cu sutele de mii. Nimic nu s-a realizat. A intrat Dragnea in puscarie. Dar dupa asta se vede ceva concret in felul in care functioneaza justitia romaneasca? O imbunatatire, o altfel de abordare. Nu. De ce? Din cauza oamenilor deprofesionalizati din sistem. Si a mostenirii comuniste. Si a amestecului politic.

  19. Asta e justitia pentru care am ieșit în stradă!!!!!????? Cred ca la următoarea iesire vom proceda ca in state ca nu se mai poate cu voi javrelor . Gata ! Desființarea!

  20. Sunt curios cât a costat aceasta decizie a incoruptibilei justiții românești ?!
    CCR ICCJ ,niște bande de escroci !

  21. Atenţie, odată ce cauza se trimite pentru rejudecare, asta NU înseamnă că instanţa iniţială mai este liberă în judecata sa. Nicidecum! Pentru rejudecare, dosarul se trimite şi cu obligaţii clare de modificare a hotărârii iniţiale. Aşa că mafia a reuşit deja. Trăiască pensiile speciale ale judecătorilor!

  22. te pui cu securistii ?

  23. Adica nu s-a recuperat prejudiciul de la voiculescul si i se confisca averea popoviciului ?

  24. Exista pericolul prescrierii?

  25. Baiat 2istet” si cu bani. A contestat si-a tot contestat pana a picat dosarul la cine trebuie. Restul e can-can. Faptele s-au prescris sau nu exista. Dixit in 2045!

  26. Absolut incredibil. Bă predoiule zi bă ceva și tu că ești ministrul justiției, măcar băga, ți ceva… În gura la ăștia… Hai bă alifie. Hotiiilor să-i aveți de lumânări. Sic., jjjjj

  27. Stufarisurile si portitele,bine camuflate prin enunturi mestesugite,fac din actualele coduri adevarate provocari la coruptie,fara sa mai punem la socoteala nespus de multele decizii ale C.C.R..La acestea daca mai adaugam si celelalte legi privnd functionarea C.S.M.,a justitiei,a inspectiei judiciare, a intrarii in magistratura pe usa din dos,a pensionarii magistratilor care are scopul,mai mult sa produca criza si haos ca la medici(recent CCR a dat o decizie care opreste intrarea pe usa din dos in magistratura;la fix a picat pentru a adancii si mai tare criza,ca nu-i asa nimic nu-i intimplator),se poate trage concluzia ca in justitie se poate FACE orice.Cred ca nu exagerez,eu am patit-o.Dar fara sa ne dam seama,in atari conditii,politica devine cea mai buna afacere,nu-i asa?!

  28. De fapt, cea mai mare problema a Romaniei este aberanta stare de infaibilitate a C.C.R..Sa nu uitam ca prima decizie, mare, scandaloasa,s-a referit la dosarul Revolutiei,cand l-a scapat pe Iliescu,pe aberantul argument ca nu trebuia anchetat de procuroul militar,findca el e civil.Pai daca faptele le-a comis impreuna cu generali de tot felul,cine trbuia sa faca ancheta,mama mare?!Iata cum si-a facut loc cancerul in justitie!

  29. Monica,ai comis o lezmajestate cerand ca SRI-ul sa iformeze procurorii.Doamne fereste,nu sti ca onor CCR a inclus-o la urmarirea penala,unde nu oricine poate sa informeze procurorii,pardon parchetarii, ca de ne-am frantuzit.Infractiunile de acest gen,draga,sunt niste entitati foarte delicate si nu pot fi „barfite”de oricine.Ia sa verifici si plangerile de la CSM,care sunt cu miile,sa vezi cum s-au „rezolvat”,ca alea de la DNA au fost „abuzive”.

  30. Mai trebuie sa mai fac o precizare.Si anume ca ifailibilitatea CCR este aberanta ,pentru ca judecatorii acesteia sant numiti politic.