G4Media.ro

Rata de infectare COVID în București a ajuns la 5,57 la mie.…

sursa foto: Pexels

Rata de infectare COVID în București a ajuns la 5,57 la mie. De la pragul de 6 la mie, școlile intră în online și se instituie carantină de noapte în weekend

Rata de infectare COVID în București a ajuns, marți, la 5,57 la mie, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Este a doua zi consecutivă cu o creștere semnificativă și încă nu au fost luate în calcul cele aproape 2.600 de infectări raportate luni.

Rata de infectare publicată astăzi este calculată pentru perioada 11-24 septembrie. Există un decalaj de 3 zile astfel încât să poată fi primite rezultatele la toate probele pentru testele recoltate într-un interval de 14 zile.

Atunci când se depășește pragul de 6 la mie, toate școlile trec în regim online și este introdusă carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20.00 – 5.00. În acest interval, doar persoanele vaccinate pot să iasă din case fără un motiv întemeiat.

sursa foto: Pexels

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Liberalilor, mai faceti, liberalilor, un congres, mai scade dreak incidenta! :(((
    Vineri, 24 septembrie, o zi inainte de Congres: 3,77
    25 septembrie: 4,1
    Marti, 28 septembrie: 5, 57, aproape cu 2 la mie, in 4 zile, inainte si dupa HaosCongresul nesimtitilor.
    Coincidenta, desigur, ei n-au ascuns nimica.

    • Uiti de Sosoaca, sa faca si ea un miting cu „Jos masca” si „Nu ne vaccinam”.

    • @Ilie N-au fost la mitingul amazoanei atatia patrioti ca la congres. Poate e momentul sa acceptam ca nu la Sosoaca e toata problema. Stiu ca e greu, dar putem încerca.

    • Daca tineti minte, in primavara, dupa proteste, numarul de cazuri a scazut!

  2. Maine incidenta va trece de 6%. Peste acest prag doar cei vaccinați au voie sa scuipe coji de semințe pe strada.

  3. Asta e incidenta xalculata cu datele pana vineri (alea soft, aranjate pentru congres). Incidenta de peste trei zile (deci vinerea asta) va avea un salt fantastic, asa cum a avut si raportarea de cazuri noi luni. Pentru maine si poimaine intra datele de aambata si duminica..slabut.

  4. E trecuta de 6 de mult, doar ca nu e raportata. VV vorbea despre vreo 4000 de cazuri pe Bucuresti nealocate saptamana trecuta, ieri au fost alocate doar 1500, au mai ramas 2500+cazurile zilnice. Daca la 1500 de cazuri alocate a crescut incidenta cu 0.5, faceti voi calculul real. In momentul de fata incidenta reala e de peste 6.5 luand in calcul cazurile noi de ieri si azi.

  5. Situatia este foarte grava in scolile din București, profesori, elevi cu simptome, medicii de familie nu mai fac fata.Sunt sectoare care au trecut de 6 la mie.

    • Nu e în stare sa dea situația infectarilor. Câți pozitivi, câți în spital, câți morți de la începutul pandemiei sau mai de curând, asa de pe la bacul de toamna încoace. Asa ca nu mai cred propaganda alarmista cu situația din învățământ.

  6. cred ca a trecut de 10 la mie de mult

  7. Mulțumim din inima Câțu !
    Ești foarte bun.

  8. Iar i a reușit domnului Iohannis planul, a vrut guvernul mieu cu prețul , a fost nevoie sa moara oameni, acum cu pretul a cateva mii de infectați in plus și a ales și un nou președinte al partidului, nu este problema, doar romania e plantația lui ir cetățenii sunt plante, oricum e la ultimul mandat iar pentru dânsul nu contează plantele……

  9. Bucuresti Populație (2011)
    – Municipiu 1.883.425 locuitori
    – Densitate 8.260,6 loc./km²
    – Urbană[3] 2.158.758 locuitori
    – Metropolitană[4] 2.419.425 locuitori
    Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucure%C8%99ti

    Apoi aici http://bucurestiul.info/populatia-bucurestiului/:
    abel si grafic cu populatia Bucurestiului pe sectoare:SectorulPopulatiePopulatia sectorului 1194608 locuitori (11.6%)Populatia sectorului 2304523 locuitori (18.1%)Populatia sectorului 3342541 locuitori (20.4%)Populatia sectorului 4261306 locuitori (15.6%)Populatia sectorului 5241585 locuitori (14.4%)Populatia sectorului 6333422 locuitori (19.9%)Populatie totala Bucuresti1677985 locuitori (100%)

    care este de fapt populatia Bucurestiului ? – https://www.b1tv.ro/eveniment/care-este-de-fapt-populatia-bucurestiului-in-2020-ce-spun-datele-oficiale-vs-ce-se-intampla-in-realitate-347344.html

    Contradicție între datele oficiale și populația reală
    Potrivit prefectului Capitalei, dacă datele statistice indică pentru București o populație de 2,1 milioane de locuitori, populația reală ar fi de fapt de 2,5 milioane.

    Cea mai recentă dilemă a decidenţilor despre acest subiect s-a iscat marţi, 13 octombrie, când mai multe autorităţi ale statului s-au contrazis cu privire la valoarea incidenţa numărului de cazuri de coronavirus din ultimele două săptămâni din Bucureşti. Motivul? Fiecare dintre ele a determinat acest indicator în funcţie de valori diferite ale numărului de locuitori ai Capitalei.
    Din 2011 pana in prezent numarul privind populatia Bucurestiului a suferit numeroase fluctuatii.
    Atunci:
    Care este rata reala a infectarilor cu covid in Bucuresti in raport cu rata oficiala ?
    Carei populatii a Capitalei i se asociaza aceasta raportare ?
    Daca: Populatia reala este mai mare populatia raportata oficial, atunci rata oficiala este raportata eronat, numarul cazurilor de covid la mia de locuitori fiind mai mic in raport cu populatia reala. De aceea trebuie actualizate mereu datele privind populatiile din localitatile Romaniei.
    In Bucuresti, pe langa locuitori mai sunt:
    – Studenti din alte orase / tari care studiaza aici
    – salariati din alte localitati / tari care isi desfasoara activitatea in Bucuresti (din Philipine, China, Vietnam, SUA, etc si lucreaza a companiile multinationale sau in alte domenii) – lucrand pe perioade de 1,2,3 ani.
    – Turisti si persoane aflate in tranzit (acest numar variaza zilnic)
    Atunci: In raportarile ratei de infectare trebuie sa se tina cont de variatia reala a populatiei.
    Numarul oficial al populatiei trebuie deci REEVALUAT pentru a sti cu exactitate cate persoane locuiesc cu adevarat in Bucuresti (fie ca locuitori permanenti / fie cei care isi desfasoara activitatea / studiaza pe perioade mari de timp 1, 2, 3 ani).

  10. Contradicție între datele oficiale și populația reală
    Potrivit prefectului Capitalei, dacă datele statistice indică pentru București o populație de 2,1 milioane de locuitori, populația reală ar fi de fapt de 2,5 milioane.

    Cea mai recentă dilemă a decidenţilor despre acest subiect s-a iscat marţi, 13 octombrie, când mai multe autorităţi ale statului s-au contrazis cu privire la valoarea incidenţa numărului de cazuri de coronavirus din ultimele două săptămâni din Bucureşti. Motivul? Fiecare dintre ele a determinat acest indicator în funcţie de valori diferite ale numărului de locuitori ai Capitalei.