G4Media.ro

Rata de pozitivare a testelor COVID crește accelerat în România, însă numărul…

Sursa: INSP

Rata de pozitivare a testelor COVID crește accelerat în România, însă numărul de teste rămâne la același nivel – raport INSP

Rata de pozitivare a testelor COVID crește în ritm accelerat în România, în condițiile în care numărul de teste rămâne la același nivel de mai multe săptămâni, după cum relevă raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) publicat marți.

Astfel, în ultima săptămână, rata de pozitivare a ajuns în jur de 27% din testele efectuate. În schimb, numărul de teste a rămas aproximativ același de cel puțin o lună, perioadă în care rata de pozitivare aproape s-a dublat. În plus, o mare parte dintre teste sunt făcute la cerere, contra cost.

Sursa: INSP

Principalele concluzii ale INSP:

  • În săptămâna 9 – 15 noiembrie, 31.9% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Sibiu, Constanța și Ilfov.
  • 30.7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Arad, București, Timiș, Mureș și Sibiu.
  • De la începutul pandemiei până în prezent:
    • 1 din 52 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
    • 83.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.2% din decese au fost la bărbați.
    • 95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Raportul integral poate fi consultat aici

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Pozitivare aproape de inca nu a junns official declarativ la 60%, asteptati….

    • Deja nu se mai prelucrează testele. Se pune stampila alternativ, cu stânga pozitiv, cu dreapta negativ. Uneori mai greșește și de aia nu e 50-50.

  2. Pai doar n-or sa creasca numarul de teste… ce, vreti 25000 de infectati pe zi?
    Ce ne vom face, intr-un astfel de caz, cu alegerile de Mos Niculae?

  3. prea mare icebergul , nu sti cat vezi din el.

    evaluarea evolutiei pandemiei e mai exacta prin cifrele de la ati si decedati.

  4. Normal sa creasca rata de pozitivare atunci cand este transmitere comunitara accentuata, pentru ca nu ai pe cine sa indici ca, contact direct. Deci, numarul de persoane care pot indeplini conditiile de transmitere a virusului este foarte mic. Si atunci nr de teste pe nou depistat este mic si cu sanse mari ca cei declarati sa fie si ei infectati.

    • Trage tu concluzia.
      Locuiesc în Buzău, cartier Micro 3 lângă un loc de joacă. În fiecare zi în special seara după ora 17.00 zeci de copii și adolescenți se întâlnesc pentru a se juca fără a respecta nici cea mai mică regulă care se aplică în aceste vremuri (distanțare socială).
      Urlete, îmbrânceli, îmbrățișări (adolescenții nu se pot abține), consumul la comun de sucuri, bere, stick-uri, etc. Să nu se creadă că îi urmăresc, văd toate acestea când vin și plec din locuință cu probleme care nu suferă amânare.
      Nici adulții nu se pot abține, când se întâlnesc se așează pe băncile din fața scărilor blocurilor, își dau jos măștile și aprind țigările și stau la șuetă față în față.
      Vroiam să mai scriu dar explozia petardelor mă face să-mi pierd cumpătul și să scriu injurii la adresa autorităților.
      Petarde la Buzău? Și e de-abia 17 noiembrie ora 19:55. Până în ianuarie îmi fac creierul piftie.
      Mulțumesc autorităților municipiului Buzău. 🖕!

    • Si probabil ca sunt mult mai bucurosi, fericiti decat cei care stau la balcoane. Auzi la ei, ce tupeu sa se imbratiseze.
      Stai tu linistit in casa, noi ceilalti ne traim viata asa cum e ea, cu boli, cu probleme dar si cu bucurii.

    • „pentru ca nu ai pe cine sa indici ca, contact direct.”

      Serios? Adica nu ai familie, nu ai colegi de munca, nu ai prieteni cu care sa te fi intalnit in ultimele 7 zile? Traiai singur in pestera cand te-a luat boala?

      DSP-urile nu mai fac anchete pe bune, e singura explicatie logica. Teste putine = imbolnaviri raportate putine.

      Ca altfel e absurd sa ai rate de pozitivare atat de mari. Pur si simplu refuzi sa mergi mai departe cu testele, desi ai capacitate de testare pana la 50.000 pe zi.

  5. In sfarsit un articol pertinent, restul raportarilor sunt povesti, degeaba tot spunem numarul de infectati, rata de pozitivare, numarul de morti, asta conteaza, nu cati s-au descoperit, ca numarul lor depinde de numarul de teste care am observat ca odata e 30,000 odata 36,000 si odata 8000.

  6. totusi nu mi se pare pertinent, cum zici ca nu a crescut numarul de teste?
    nu iau apararea nimanui aici, cu atat mai putin guvernului sau insp, dar efectiv se vede pe grafic cresterea numarului de in ultimele 6 saptamani (de la o sapt la alta). Ok, ca nu e cresterea la fel de accelerata ca rata de pozitivare e altceva, ca s-ar putea face si mai multe teste, iar e altceva. Dar avem pretentii de la guvernanti cand noi nu putem scrie o stire exacta cu graficul in fata?

    • Priviti bine graficul.

      In ultimele 4 saptamani, numarul de teste facute conform anchetelor epidemiologice e aproape constant. Vezi saptamanile 42.43.44 si 45. Iar rata de pozitivare a luat-o razna, la fel numarul de imbolnaviri. Numarul de teste a crescut ca se testeaza multi la cerere, pe banii lor, adica testarea NU e sub controlul statului.

      Cum e posibil sa ai asemenea rate de pozitivare si tu sa nu cresti timp de 4 saptamani numarul de teste facute pe anchete epidemiologice? Hai, ca e la mintea cocosului: anchetele sunt conduse in asa fel incat sa NU SE MAI FACA TESTE peste un anumit plafon, adica 120.000 de teste saptamanal. Vezi graficul, ca exact asta arata.

      Eu personal stiu 3 familii in care aproape toti membri au simptome, dar DSP-ul s-a „multumit”cu un singur test pozitiv/familie. Restul in izolare (decisa de ei, da?) si sa discute cu medicul de familie. Daca devine groasa situatia, sa sune la 112.

      Problema e ca ne pacalim singuri. Testam putini ca sa nu avem cazuri raportate peste 10.000 zilnic. Problema e ca bolnavii aia tot exista. Nu ii bagi in seama, nu ii izolezi? O sa duca boala mai departe si tot asa.

      Totul se va vedea in numarul de cazuri grave la ATI, ca acolo nu ne putem ascunde. Si in numarul general de morti comparativ cu lunile similare din 2018 sau 2019, dar aici o sa vedem in statisticile de la anul ca am avut 5-6000 de decese suplimentar lunar. Atunci nu mai conteaza, ca au trecut alegerile.

  7. Se pare ca totusi castigi imunitate pe termen lung, nu cum se zicea pana de curand ca se pierde in 2-3 luni: https://www.msn.com/en-us/health/medical/immunity-to-the-coronavirus-may-last-years-new-data-hint/ar-BB1b6dwt?ocid=msedgntp

    • Corect, „se pare”. Sau in engleza, „may”. Pentru moment nimic nu e sigur.

    • S-a stiut de la bun inceput, ca altfel n-avea rost sa se lucreze la vaccinuri.
      Doar propaganda responsabila cu raspindirea fricii a scos gogomania (ca sa nu si-o ia in cap astia vindecati, cica si cred si eu ca si-ar lua-o, de ce sa stea in casa unul imun?).