G4Media.ro

Războaiele cu UE ale Ramonei Mănescu, varianta luată în calcul de Viorica…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Războaiele cu UE ale Ramonei Mănescu, varianta luată în calcul de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european în cazul respingerii celor două propuneri

Ramona Mănescu ar fi noua propunere luată în calcul de premierul Dăncilă pentru postul de comisar european vizând portofoliul transporturilor, în cazul în care Rovana Plumb și Dan Nica vor fi respinși, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, așa se explică rămânerea lui Mănescu în guvern în funcția de ministru de externe. Aspirațiile sale pentru funcția de comisar se bazează inclusiv pe relația de prietenie cu Viorica Dăncilă încă de pe vremea când activau amândouă în Parlamentul European.

În 2017, Mănescu o cataloga pe Viorica Dăncilă drept „colega și buna mea prietenă”, precizând că au o colaborare foarte bună în Parlamentul European, iar în 2018 a însoțit-o într-o vizită în Oman și Qatar și a făcut parte din delegația oficială.

Ca fost europarlamentar ALDE în legislatura 2014 – 2019, Ramona Mănescu se plasează spre coada clasamentului în topul activității, însă atunci când s-a implicat a avut luări de poziție cel puțin discutabile în raport cu valorile UE.

Analizând activitatea din ultima legislatură, portalul MEP Ranking.eu o plasează pe Ramona Mănescu pe locul 671 din 749 de europarlamentari. Algoritmul de calcul ia în calcul patru variabile: rapoarte, declarații, roluri și participare.

Ramona Mănescu a acuzat UE de dublu standard pe tema corupției și a susținut teza potrivit căreia țările din vest sunt chiar mai corupte decât cele din est, într-o analiză publicată în noiembrie 2018 pe site-ul DCNews.ro după rezoluția din Parlamentul European privind situația statului de drept din România.

În textul intitulat ”Vânând pești mari în România, UE a uitat de balenele din vest”, Mănescu acuză ”ipocrizia Europei” și prezintă o serie de exemple cu care vrea să demonstreze că adevărata corupție se găsește în țări ca Germania, Franța Olanda sau Danemarca, nu în România.

”Ar fi pueril sa credem ca toate acestea se intampla fara stiinta si acceptul tacit al leadershipului acestor mari puteri europene.

Ce este si mai dureros este sa vedem cum Germania, Olanda sau Franta, cu ajutorul unor romani, au marcat Romania pe harta Europei ca fiind „patria coruptiei”. Aceasta in timp ce sute de miliarde, ce alimenteaza terorismul, traficul de arme, droguri si persoane, sau care tin intregi regiuni ale globului in sub-dezvoltare, sunt trecute dintr-un cont in altul, prin cele mai mari si respectabile banci, iar cand fraudele sunt dovedite, scandalul se stinge in tacere, printr-o intelegere intre avocati.

Pornind de la versetul din Biblie „cel fara pacat dintre voi sa arunce cel dintai cu piatra”, ma intreb pana cand vom inchide ochii la ipocrizia Europei si la faptul ca dublul standard a devenit regula?

Este timpul ca fiecare sa-si rezolve propriile probleme si nu toata lumea sa fie preocupata doar de neimplinirile Romaniei, reale de alminteri, dar incomparabil mai mici ca ale altora”, scria Ramona Mănescu în analiza publicată anul trecut.

Mănescu a reluat apoi teoria victimizări și a conspirației, discursul preferat al liderilor ALDE și PSD pentru a minimaliza la Bruxelles problema corupției din România.

”Cei care trag ponoasele sunt cei mai mici, simpli cetateni sau state europene mai putin influente. Daca vrem ca proiectul european sa aiba un viitor solid, regulile trebuie sa fie egale pentru toti si in practica, nu doar pe hartie. Romania are un interes profund in a sustine proiectul european pentru ca bunastarea romanilor depinde in mare masura de succesul UE. Tocmai de aceea Romania si romanii au o voce legitima in a cere incetarea stigmatizarii artificiale a tarii noastre si abordarea cu curaj a marilor dosare care se strang de ani buni si stau sub cheie la Bruxelles, Berlin, Amsterdam sau Paris”, mai scria Mănescu.

Semne de întrebare apar și în legătură foștii angajați pe post de asistenți la cabinetul de europarlamentar. Pressone.ro dezvăluia în martie 2016 că eurodeputata Ramona Mănescu avea doi fini angajați drept asistenți: Cristina Semănaru și Manuel Avramescu.

Avramescu a fost membru în Consiliul Local de la Sectorul 6, în timp ce primăria acestui sector era condusă de soțul eurodeputatei, Rareș Mănescu. Mai târziu, când Ramona Mănescu a ajuns ministru al Transporturilor, Avramescu a fost numit director de cabinet.

În calitate de ministru al Transporturilor, Mănescu a susținut atragerea de investiții chineze (parteneriat public-privat) pentru proiectele de infrastructură rutieră și feroviară. În noiembrie 2013, afirma că UE nu are suficiente fonduri pentru finanțarea drumurilor în România, iar China „poate ajuta” infrastructura din țară.

Or, politica Bruxelles-ului este de reținere față de investițiile chineze în infrastrucutra vitală din țările UE, din cauza suspiciunilor de distorsionare a pieței prin legăturile companiilor cu statul chinez.

Chinezii sunt o sursă care ne poate ajuta să dezvoltăm infrastructura: sunt poduri, autostrăzi care nu pot fi toate finanţate cu fonduri europene. Am prezentat deja pieţei chineze o serie de proiecte pe care le putem face împreună”, a spus Ramona Mănescu.

Mănescu a inițiat discuții cu partenerii chinezi, transmițându-le acestora o serie de propuneri, printre care și dezvoltarea unei linii feroviare de mare viteză.

Atac la DNA și răfuiala cu Comisia pe tema luptei anticorupție. În 2010, Ramona Mănescu a făcut o interpelare către Comisia Europeană în care cerea desființarea DNA și transferarea atribuțiilor acestei instituții către Parchetul General. Mănescu s-a arătat indignată de aprecierile pozitive la adresa DNA, conţinute în raportul intermediar pe justiţie dat publicităţii de Comisia Europeană în acea perioadă.

În interpelarea transmisă Comisiei Europene în urmă cu nouă ani, europarlamentarul Ramona Manescu cerea explicatii referitoare la aprecierile pozitive aduse Directiei Nationale de Anticoruptie.( Sursa: HotNews.ro)

„Avand în vedere faptul că în celelalte state membre prevenirea și combaterea corupției intră în atribuțiunile Parchetului, aș dori să știu de ce în cazul României, unde Comisia Europeană dorește să sprijine reforma în justiție, nu considerați normal ca aceste competențe să revină, exclusiv, în sarcina Parchetului si alegeți să încurajați menținerea unei institutii care, potrivit chiar și Raportului Comisiei, și-a dovedit ineficiența, în mod constant, în ultimii trei ani”, precizează Ramona Mănescu în interpelarea trimisă CE, si publicata pe site-ul personal.

Mănescu a sugerat că DNA ar trebui desființat. “În acest context, întrebarea care se pune este de ce avem nevoie de DNA, o instituție care în realitate dublează activitatea Parchetului?…. Având în vedere concluziile acestui raport și realitățile evidente intentionez ca în următoarele zile să ridic, în Parlamentul European, problema utilității unei instituții precum DNA, într-un stat membru”, spunea Ramona Manescu într-o postare de pe blogul personal pe 23 martie 2010, cu doua zile inainte sa depuna oficial interpelarea adresată Comisiei Europene.

Alte detalii din CV-ul Ramonei Mănescu

Ramona Mănescu (47 de ani) a fost aleasă europarlamentar PNL pe vremea când partidul era condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu, în 2007, 2009 şi 2014. A fost şi ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta între 2013 şi 2014. A preluat portofoliul de la Relu Fenechiu, care fusese condamnat la închisoare cu executare pentru corupţie. În urmă cu doi ani a plecat din PNL și a trecut la formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE.

Potrivit CV-ului, este absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea București. A absolvit şi cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român din MAE, Academia Națională de Informații a SRI și Colegiul Superior de Securitate Națională de la MAPN.

Este soția fostului primar al sectorului 6, Rareș Mănescu, considerat membru al grupului de la Monaco, alături de Dragoş Dobrescu, Puiu Popoviciu, Bebe Ionescu, Adriean Videanu, Radu Dimofte şi alţii.

Platforma de investigaţii media Riseproject a publicat mai multe anchete de presă privind averea şi afacerile familiei Mănescu de la achiziţii de drepturi litigioase asupra unor terenuri din Capitală, la firme abonate la contracte cu Primăria Sectorului 6 pentru renovări de școli și centre de asistență socială (detalii aici şi aici).

Rise Project a scris şi despre problemele din declarația de avere a Ramonei Mănescu. Ea a fost surprinsă în Belgia la volanul unui Porsche Cayenne de 125.000 de euro pe care nu îl avea trecut în declarația de avere. În plus, locuia într-o vilă de un milion de euro şi avea firme pe care, de asemenea, nu le-a trecut în declarațiile de interese.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. astia nu se dezmint. cauta doar hoti si si mai hoti. ei, lasati, ca mult nu o mai duceti. naspa e ca nici noi, ne lasa nervii cand vedem de ce sunteti in stare.

  2. Eram sigur, nu se putea fara „cursuri postuniversitare la Academia Națională de Informații a SRI și Colegiul Superior de Securitate Națională de la MAPN”!
    Daca ar fi dupa mine, as interzice celor cu aceste „cursuri” sa intre in partide.

    • Licenta la Facultatea de Drept Bucuresti, in 1999, la 27 de ani… i-a luat 9 ani sa termine facultatea!

      Astia sunt colectionarii de diplome. Asa are si Victor Viorel licenta tot de la Universitatea Bucuresti, doar ca el a facut dreptul la Romano-Americana si nici un coleg nu si-l aduce aminte.. licenta se dadea obligatoriu la stat si atunci toti se lauda de unde au luat licenta, nu unde au facut facultatea.

      Ramona Manescu este o impostoare de prima clasa, arhetipul mafiei neo-comuniste. Detalii pe RISE Project in articolele din seria „Orașul subteran”.

  3. Spre deosebirile de legile date de ei, ăștia din UE pot sa le respingă propunerile ori câte ori vor!
    Chiar daca e a doua propunere, nu înseamnă că sunt obligați să o accepte pe borfașa asta, mai ales daca a atacat UE de atâtea ori! Mai verifica și astia cine sunt cei propuși, cred că se vor îngrozi sa afle cat a furat asta prin Romania. Încă o dată, ne fac de râs și ne duc renumele de hoți peste tot!
    De la hoții de buzunare, acum am ajuns in liga marilor borfași fix prin cei care trebuie sa ne reprezinte în lume!
    Îmi închipui ce fel de relații externe avem cu un asemenea ministru! Ar trebui boicotată de toate țările
    Apropo, de ce trebuie sa propună, în continuare, PSD acești comisari? In condițiile in care au pierdut alegerile europarlamentare, iar acum nu mai au un guvern legitim ( nu acesta e guvernul validat de parlament..)?!?cum sa viseze la transporturi când noi suntem cei mai slab dezvoltati pe această zonă??? Noi să dam direcția pe Transporturi? Serios, noi care avem cele mai proaste drumuri din Europa, care nu suntem în stare să construim vreunul??
    Cum se va prezenta asta la un posibil interviu pe aceasta temă???
    Până se gândește opozitia sa preia guvernarea, ne ducem dracului de râpă și intern, și extern; ne pierdem credibilitatea și vom fi dați la o parte de peste tot

  4. In orice tara din UE ramona manescu era luata la bani marunti referitor la avere.
    E o rusine pt Romania ca in 2019 avem un reprezentant al mafiei ministru de externe

  5. Ramona vrea o functie sa poata defila cu ea, sa se simta importanta si bagata in seama, sa se bucure de o idemnizatie frumoasa si nu pentru ca a trecut vreun concurs. Pai daca Cretu a reusit ea de ce nu ar putea…

    Lipsa ei de activitate de pana acum, traseismul discutabil, modul cum a stiut ea sa tina de os prin diverse locuri o ‘recomanda’ din plin. Competenta descalifica, oportunismul e o virtute. Oameni competenti sunt, dar ei nu sunt prieteni cu Viorica, cu Cacalin, cu Livache, cu Eugen, cu Ludovic si altii ca ei etc….ei nu stiu ca munca onesta te poate duce doar pana intr-un punct, apoi trebuie sa te incumetresti cu cineva. Asta este Romanica noastra plina de politicieni de kkt, prin care ne castigam lozinca de incompetenti in Europa.

  6. CIOLANUUU RAMONOOO… CIOLANU’!