G4Media.ro

Războiul ciocolatei. Cum s-a încheiat confruntarea juridică dintre Ritter Sport și Milka…

Sursa Foto: ritter-sport.de

Războiul ciocolatei. Cum s-a încheiat confruntarea juridică dintre Ritter Sport și Milka asupra monopolului pe forma pătrată

Timp de decenii, Ritter Sport și-a împachetat ciocolata în formă de patrat, așa că atunci când rivalul Milka a dorit să spargă acest monopol, cazul a ajuns în justiție, scrie BBC. Milka a repurtat o victorie inițială în 2016, dar, în cele din urmă, cazul a ajuns la Curtea Federală de Justiție, unde judecătorii au tranșat cazul în favoarea Ritter Sport.

Istoria ciocolatei pătrate începe în 1932, când Clara Ritter ar fi venit cu ideea de a face o ciocolată care să încapă în orice buzunar fără să se rupă și să câtărească la fel cât o ciocolată normală.

Compania germană de familie a înregistrat drepturile de autor asupra formei pătrate în 1993, prin urmare, atunci când Milka a început să vândă o ciocolată împachetată la fel, într-o formă patrată, a început un proces.

Milka, deținută de Mondelez, a câștigat în primă instantă, dar decizia a fost întoarsă ulterior, iar decizia finală a revenit Curții Federale de Justiție, care a decis că Ritter își poate păstra monopolul asupra formei pătrate.

În mod normal, în Germania un brand nu poate solicita protecție în funcție de forma produsului. Însă judecătorii au decis că Ritter Sport este un caz diferit. Consumatorii consideră că forma pătrată a cicolatei indică atât producătorul, cât și calitatea produsului.

Sursa: BBC

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ganz wirklich! Scheisse Milka!! Mu.. Mu..

  2. Zaharul, cel mai consumat cancerigen. 🙂

    ” Cancer, above all other diseases, has countless secondary causes. But, even for cancer, there is only one prime cause. Summarized in a few words, the prime cause of cancer is the replacement of the respiration of oxygen in normal body cells by a fermentation of sugar.
    — Otto H. Warburg, [15] ”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg#Cancer_hypothesis
    https://en.wikipedia.org/wiki/Warburg_hypothesis

    • Lipsa ciocolatei iti dauneaza la creier John si se vede clar la tine.

    • Ce link iti dau eu si ce link imi dai tu, ‘vasea’. Doctori consacrati, nu premiati Nobel. (E mai greu cand nu stiti boaba de engleza).

      Plictisitule, te-am inteles, e buna dupa paiele alea pe care le tot tragi in piept, ti-am inteles mesajul. Bea, fumeaza, fute, traieste-ti viata. Oricum n-are sens sa-mi bat capul cu tine …

      Esti unul dintre cei mai virulenti trolli de p’aici si 100% scrii cu inca alte 5 nick-uri.

      Treaba buna din ciocolata e cacaua, in niciun caz zaharul din ea, daca faceti confuzii e strict problema voastra. Oricum, e prea complicat pt.-un „Plictisit” sa inteleaga metabolismul, modul de respiratie a celulei si faptul ca cu cat e mai putin bombardata cu zahar din exterior cu atat functioneaza mai bine. Intr-un final, e vorba de oxigen, d’asta sportul face minuni cu orice alimentatie ai avea, desi majoritatea-s nocive. Fie … Baga cioco si pt. mine. :*

    • @John – ma bucur ca ma simti virulent cand scriu atat de rar. Inseamna ca am impact in creierul tau chiar daca ii lipseste zaharul.