G4Media.ro

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura până la sfârşitul…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura până la sfârşitul anului, estimează un consilier al preşedintelui ucrainean: „Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă”

Războiul cu Rusia ar putea dura până la sfârşitul acestui an, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, informează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit lui Arestovici, războiul va dura probabil multe luni de azile. „Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă”, a spus el.

Chiar dacă actualele operaţiuni de luptă active din regiunea Donbas vor fi oprite, aceasta nu va însemna în niciun caz sfârşitul războiului cu Rusia, a conchis consilierul.

Însă armele obţinute recent de forţele ucrainene ar putea avea „efecte serioase” asupra luptelor la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, a spus Arestovici, într-un interviu postat pe YouTube marţi seara.

La rândul său, un alt consilier al preşedintelui ucrainean Zelenski, Mihailo Podoliak, a salutat miercuri promisiunile SUA şi aliaţilor lor de a trimite arme mai grele Ucrainei, în urma unei conferinţe internaţionale privind furnizarea de arme Kievului care a avut loc la baza aeriană americană din Ramstein, Germania.

„Una dintre cererile ciudate ale Rusiei la începutul războiului a fost ‘totala demilitarizare’ a Ucrainei. După conferinţa epocală de ieri a celor 40 de miniştri ai apărării, am veşti proaste pentru Rusia. Capacitate, viteză, logistică simplificată, o gamă extinsă de arme: Ucraina se întăreşte”, a scris Podoliak pe Twitter.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială” pentru „denazificarea” şi „demilitarizarea” ţării vecine.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Intrebarea e cat de repede sunt livrate caci Rusia deja avanseaza in est si sud.

    • In sud și est nu pot fi folosite…transportul lor este expus datorită zonei/rutele feroviare și terestre sunt distruse sistematic. Acele arme le pot folosi doar dacă rușii au de gând să treacă la o nouă etapă, spre Est sau Nord. Se conturează clar o Ucraină ruptă în două.

    • Bai Vasea, cap ai, minte ce îți mai trebuie. Vezi ca ajunge armament greu zi de zi pe frontul de Est, rusii nu au distrus nimic semnificativ, fluxul de arme grele în Vest e continuu, de ex în Harkov vine armament la greu. Ucraina are destule rute terestre si feroviare accesibile, iar armele nou venite au raza de acțiune de zeci de kilometri, le-o da rușilor de la distanta.

    • Multi spun pe diferite surse ca in Moldova sunt soldati si ofiteri romani cu uniforme moldovene, pregatiti alaturi de ucrainieni sa intre in Transnistria, sa preia controlul asupra depozitului de armament de acolo si sa ”elibereze” Transnistria de soldatii rusi.
      Daca o sa primim niste bombe, sa stiti de unde ni se trage – de la dragii nostri conducatori.

      Bulgaria a fost taiata de la gaze ca da pe blat mult armament ucrainei

    • De unde stii, ai vb cu baba vanga?

    • Mulți spun…spun sursele de propagandă pro-sovietica ventilate de troli purecosi ca cel care folosește numele Elena. Așadar, înseamnă că nu e așa: tot ce știu rușii și e adevărat, ei nu spun; in schimb, tot ce spune s-a dovedit intoxicare și nu e nicio evidență că aici e alttfel.
      Iar dacă primim bombe, sunt de la ăia care le dau și care nu sunt conducătorii noștri. Tipic pentru trolingul sovietic, distorsionarea realității: ocupația sovietică nu a fost de la Stalin, ci de la Churchill iar invazia în Ucraina e de la NATO, nu de la Putin.