G4Media.ro

Răzbunarea postumă a lui John McCain împotriva lui Donald Trump / Cum…

Facebook

Răzbunarea postumă a lui John McCain împotriva lui Donald Trump / Cum a fost învins președintele în funcție în statul Arizona, unde fostul senator republican, ridiculizat de Trump, era foarte popular

Atacurile şi insultele pe care le-a îndurat defunctul senator republican John McCain din partea preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au înclinat greu balanţa în avansul obţinut de preşedintele ales Joe Biden în Arizona, un stat tradiţional foarte conservator care acum l-a răzbunat postum pe fostul veteran de război, a scris EFE într-un comentariu.

Popularitatea uriaşă a lui McCain în SUA şi în Arizona este consecinţa îndelungatei sale cariere de senator, de mai bine de trei decenii, dar în special a faptului că McCain a fost veteran al armatei SUA şi fost prizonier de război, torturat timp de cinci ani în Vietnam.

Şi tocmai acest episod dur din viaţa lui McCain a fost subiect de batjocură din partea lui Trump în mai multe rânduri. „Îmi plac oamenii care nu au fost capturaţi. (…) Nu-mi plac cei care pierd”, a declarat Trump la adresa lui McCain în timpul campaniei prezidenţiale din 2015 în urma căreia a ajuns la Casa Albă.

Naşul de botez al unuia dintre fiii lui McCain şi prieten bun cu McCain, Tommy Espinoza, om de afaceri şi activist democrat foarte implicat în politică, vorbeşte la superlativ într-un interviu acordat EFE despre fostul veteran de război, chiar dacă nu era întotdeauna de acord cu el în anumite chestiuni ideologice.

Însă afecţiunea şi respectul dintre ei au fost atât de mari că, cu o lună şi jumătate înainte de a muri, McCain l-a rugat să ia cuvântul la înmormântarea lui. Doi ani mai târziu, Espinoza zâmbeşte când vede că Trump pierde alegerile, atât la nivelul statului Arizona, cât şi pe plan naţional.

„Multă lume în întreaga ţară, inclusiv comunitatea latino de aici din Arizona, a votat împotriva lui Trump din cauza comentariilor făcute de acesta la adresa lui McCain”, dă asigurări Espinoza, care insistă că pentru defunctul senator aceste atacuri erau „egale cu zero”.

Însă, spune Espinoza, dincolo de comentariile denigratoare, un alt element-cheie care a făcut ca Arizona şi mulţi republicani să-l prefere pe Biden este relaţia excelentă dintre McCain şi preşedintele ales.

„Joe Biden era prieten foarte bun cu senatorul (McCain – n.r.): plecau împreună în vacanţe, aveau nişte discuţii foarte intense”, comentează omul de afaceri. Iar această prietenie a făcut ca atât soţia, cât şi fiica lui McCain, Cindy şi respectiv Meghan, să iasă public în timpul campaniei electorale din acest an şi să-şi anunţe susţinerea pentru Biden. Cindy, republicană până în măduva oaselor, chiar s-a alăturat echipei de tranziţie a lui Biden.

Datorită acestui fapt, Biden se afla în frunte în Arizona, fief conservator de neînvins din 1996, când democratul Bill Clinton a câştigat acest stat. Înaintea lui Clinton, doar Harry Truman mai reuşise această performanţă în 1948.

De altfel, familia lui McCain l-a felicitat sâmbătă pe Biden, după ce mai multe mass media îl dădeau pe fostul vicepreşedinte democrat câştigător al scrutinului prezidenţial.

Într-o postare pe social media, Meghan McCain a lansat un nou atac împotriva preşedintelui în exerciţiu, pe care l-a criticat în repetate rânduri pentru lipsa de respect faţă de tatăl ei. „Într-o notă foarte personală. Sunt uşurată şi privesc spre viitor deoarece avem un preşedinte care respectă prizonierii de război care au fost capturaţi”, a scris ea pe contul ei de Twitter.

La rândul ei, văduva senatorului republican a făcut un apel la unitate naţională şi a cerut poporului american să conlucreze pentru ca ţara să devină mai bună. „Felicitări dragului meu prieten şi preşedinte ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris. A sosit momentul să lăsăm deoparte politica şi să ne concentrăm pe construirea unei Americi mai puternice”, a scris Cindy McCain pe contul ei de Twitter.

Totodată, impactul pe care l-a avut McCain în rândul comunităţii latino conservatoare din acest stat sudic, care are frontieră comună cu Mexicul, a fost relevant pentru ca Arizona să-şi schimbe orientarea politică. Aceasta este opinia avocatului expert în imigraţie, Ray Ibarra Maldonado, rezident în Phoenix şi care a lucrat îndeaproape cu biroul senatorului McCain în multe cazuri. „Sunt mulţi alegători independenţi şi republicani latino care-l iubeau nespus pe John McCain. Scandalul cu Trump l-a costat mult (pe actualul lider de la Casa Albă – n.r.), nu doar aici, ci în întreaga ţară”, este de părere avocatul citat.

Realitatea este că McCain a fost mereu elegant cu rivalii săi politici, aşa cum s-a întâmplat în 2008, când şi-a recunoscut înfrângerea în faţa democratului Barack Obama. Acum, se poate spune că McCain s-a răzbunat postum: Trump va părăsi Casa Albă după ce a pierdut în mult-iubitul său stat Arizona, conchide EFE.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Trump ar trebui sa fie mandru cand SUA alege pe cineva mai onest si mai serios decat el.

  2. pentru cine nu stie inca : politica este o vesnica razbunare .

  3. Articol de toata jena scos de presa neomarxista din Romania.

    • Trolii lui Putin schelaie ca urangutanul a pierdut alegerile

    • @sonia, de acord cu observatia dvs
      teroarea ideologica neomarxista isi are radacinile in ussr, si in parisul din 68

    • Presa neomarxista? Ati citit articolul? Era vorba despre senatorul republican McCain si relatia lui „tensionata” cu Trump, ca sa ma exprim eufemistic.

      Senatorul McCain, republican convins, veteran al armatei USA, 5 ani de prizonerat crunt in Vietnam. Cat de marlan poti sa fii ca sa spui despre acest om „Nu imi plac aia care pierd si care sunt capturati”? Asta tinand cont ca tu, Trump, ti-ai utilizat toate pilele ca sa nu fi incorporat cand erai tanar?

      Si, da, McCain a afirmat totdeauna deschis ca Trump e un periocol pentru partidul republican si ca nu trebuie nominalizat.

      Totul e public, faptele si declaratiile. Dar ce e „propaganda neomarxista” aici? Il poti acuza post-mortem si pe McCain de „neomarxism”?

      De fapt totul a devenit o mare mizerie in politica actuala a lui Trump, absolut orice dusman real sau imaginar a fost numit „socialist”, „neomarxist” si asa mai departe. E cea mai simpla cale, nu ai nevoie de niciun argument in dezbatere.

    • Toti trollii care nu cunosc limba romana au auzit de cuvantul neomarxist si il repeta ca niste papagali. daca iti jignesc eu familia tu esti ok cu asta da? Ca asta se intelege din aberatiile tale. Intre timp: trump lost. Deal with it.

  4. inainte de a schelalai de bucurie democratii ar trebui sa inteleaga ca trump a luat peste 4 milioane de voturi peste cele luate in 2016, deci n-a pierdut niciun vot in 4 ani si doar sistemul arhaic si bizar de vot prin corespondenta utilizat de unele state si mici smecherii legale i-au salvat in 2020.diferente de zeci de mii de voturi in state cu probleme nu sunt chiar niste marete victorii. altfel biden este vai de capul lui, nu vad cum te poti mandri cu asa ceva vreodata! cat despre presa…n-a mai ramas nimic de zis :)) google i-a distrus iremediabil, toata presa e la mana mogulilor sau a fondurilor de la stat!

    • Trump a castigat in 2016 cu peste 2 mio de voturi in spate, la votul popular.
      Bine, putem fi de acord ca votul prin corespondenta e „arhaic si bizar” pe cand jucaria preferata a republicanilor din ultimii ani, gerrymandering, este ceva extrem de modern si eficient…

    • A luat 4 mil in plus si a pierdut la alte 4 milioane. Deci zic sa mai analizezi faptele in totalitate nu doar partea care iti place tie. Acum pune-ti intrebarea: de ce au iesit atatia la vot?? Hai ca ai tema de gandit pe urmatorii 4 ani 😂😂

  5. Daca postarea,direct din balaceanca este la indemana mogulior atunci ai dreptate!

  6. Dacă e John McCain, trebuie să vedeți asta. Poate știți, McCain era candidatul la președinție din partea partidului Republican, în 2008, împotriva lui Barack Obama. A pierdut alegerile și în fața susținătorilor săi, care la începuit au huiduit, a ținut discursul de mai jos, după care a fost aplaudat. Ce multe s-au schimbat în America, în câțiva ani !!!

    hhttps://youtu.be/X3LIjhnSL9Attps://youtu.be/X3LIjhnSL9Ah

    • Scuze .

    • Impresionant discursul lui McCain de acceptare a infrangerii. Adevarat, multe s-au schimbat din 2008 si pana azi si nu neaparat in bine.

    • McCain acest Dragnea de Arizona care a pierdut In fata celui mai prost presedinte din istoria US, Obama. Ce a facut idiotiilor Obama In 8 ani pt negrii de se vorbeste despre injustitie raciala sistematica?? Ati pus botul ca CTP la Iliescu si acum va dati destepti ca cunoasteti adevarul.

    • Heywood : pur și simplu habar nu ai ce vorbești. Îl compari pe McCain – un republican și patriot, erou de război, cu un ”socialdemocrat” de cea mai proastă speță ( Dragnea ) care nu e nici socialdemocrat, nici patriot. Această ”Comparație” te caracterizează pe tine cu resentimentul tău ieftin și prostia agresivă.

  7. John McCain a fost un adevarat erou in SUA, un adevarat patriot. D. Trump e un escroc care nu-l agrea pe McCain, aceste 2 persoane au fost diametral opuse. Unicul lucru pe care il doresc lui Trump e sa plece la puscarie pe multi ani, sigur daca nu va reusi sa fuga la moskova pina atunci

  8. Razbunarea-i arma prostului. It’s called Karma, baby.
    Ca pandemia pentru noi toți că n-am inteles by ourselves ca trebuie sa ne ferim de omul roș.

  9. În viziunea lui Trump o persoana care a luptat pe front și a făcut prizonierat e un looser. Spre deosebire de unul că el, un bișnițar imobiliar care și-ar vinde și mama pentru câștig bănesc!!!! El e un winner!!!! Cea mai mare țeapă pe care a luat-o americanii e când l-au ales pe smenaru’ asta președinte, acu’ 4 ani…. America first!!! Ya wright!!!