G4Media.ro

Răzgândirea ministrului Educației: Uniformele se transformă într-o “eşarfă, o pălărie, ceva, un…

Răzgândirea ministrului Educației: Uniformele se transformă într-o “eşarfă, o pălărie, ceva, un semn distinctiv”, în recomandările către școli / Ce a decis instanța, cu privire la obligativitatea uniformei

“Nu ştiu dacă uniforma este neapărat necesară; o eşarfă, o pălărie, ceva, un semn distinctiv i-ar fi ajutat pe paznici, poate şi pe profesorul de serviciu să îl detecteze pe acel intrus în şcoală”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, făcând referire la cazul profesoarei atacate în școală la Ploiești.

Nuanțarea vine după ce, weekendul trecut, Ecaterina Andronescu a declarat într-o intervenție pentru Radio România Iași: “Eu văd că acel… acea uniformă școlară – poate că nu este cea mai potrivită sintagmă și de aceea lumea o refuză, dar școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus, din afara școlii. Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exagerate”.

Ministrul Educației a revenit joi asupra declarațiilor sale și a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistrița, că a vorbit despre uniforme școlare în contextul incidentului de la Ploieşti, pentru a le recomanda școlilor să adopte semne distinctive care să ajute la identificarea intruşilor, relatează Agerpres.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. O basca cu VIVA LA REVOLUCION.

  2. ce nostalgii… noii soimi ai patriei…

  3. Întreb redacția … de ce la acest articol a fost atașată foto cu pionieri asiatici, cu cravată roșie și nu fotografie cu cercetași din occident care poartă uniforma și același gen de cravată însă de altă culoare. Din josnică manipulare?

    • Hai, ca poti mai mult decat atat!

      Cercetasii nu poarta uniforma din obligatie si nu in timpul orelor de curs.
      N-a fost greu, este?!

  4. Eu nu am nimic impotriva uniformei. Trecand peste faptul ca abordarea Androneasca-i care este complet imbecila, eu vad mai multe avantaje in uniforma. In primul rand ar fi formalismul care impune un anumit tip de respect pt scoala. Fetite de 10-12-14 ani imbracate sexy cu decolteu si machiate nu mi se pare in regula. Mucosi de 15 ani cu mustata si 5 tuleie in barba iar nu e in regula. Intr-o societate profund inegala economic, diferentierile sociale la scoala bazate pe „tzoale” sunt o sursa constanta de inducere de modele gresite in randul copiiilor. Ca sa nu mai spun despre spiritul de echipa, de unitate, de apartenenta pe care o induce uniforma. As putea continua pe cateva pagini dar nu e locul aici.

    • Pentru @Ionel de mai sus: uite la @novac cum se face o argumentare valida, comparand lucruri comparabile.

      Acum, daca este si adecvata sau nu, e alta discutie, care poate genera o dezbatere civilizata.

    • Dreptul domniei tale la opinie. Și al meu, așijderea. Nu știu câte uniforme ai purtat in viață. Treaba asta cu uniformele și emblemele e subiect de apartenență la organizație. Știi…că șobolanii ăștia, roșii, portocalii, galben, verzi, albaștrii, violet. Un ROGVAIV întreg de șobolani, cu fulare specifice ticăloșeniei. Sunt îndemne pe care și le doresc, o apartenență care îi unește. Tratatele de management, vorbesc despre dorința oamenilor de a aparține unui grup, cu îndemne, cu ritualuri, cu uniformă etc. Militari, masoni, marinari, piloți, ospătari, pădurari, naziști, comuniști, sanitari etc toți vor o uniformizare. Un semn reprezentativ al organizației. Un liberte, egalite, fraternite între membrii acestei organizații. Și…un semn distinctiv. Am fost elev în comunism, cu o uniformă…și o emblemă a școlii. Cu un nr. matricol. Că jandarmii sau politiștii. Adică am intrat egal cu ceilalți în școală.Dar diferența, in raport de rezultatele învățăturii, o făceau semnele pe care le puneam pe uniforma de eleva. Corolar, se aplica algoritmul militarilor. Aparțin unei armate și se diferențiază prin îndemne acordate pt. merite. Pt. mine a fost o mândrie sa port uniforma de eleva cu semnul liceului meu. Asta pt. că nivelul era ridicat, exigent, iar după nr. matricol puteam fi identificat în toate activitățile mele urbane de bun simț. 323…a donat sânge! 323…a cărat bagajele unui vârstnic! Etc! Dar așa este…mai pot scrie 10 pagini pe tema asta. Să nu uităm că uniforma este un element de identificare organizațională atât în comunism cât și în capitalism. Ce nu știi…sau că papagalii nu vrei să spui sau chiar ești total prost este că cele mai bune școli, elitele au uniforme , în USA, GB etc. De ce? Tu ești extrem de … soț al vacii… ca să îți mai explic …! Tot nu vei înțelege!

    • @Ionel/ Ionela: te-as fi lasat sa te impartasesti de la intelepciunea mea, dar te-ai apucat sa jignesti si astfel te-ai descalificat. 323 – nota scazuta la purtare!

  5. Adevărul e dureros…sanitare!

    • Daca te referi la invectivele folosite de Ionel/Ionela …. luni sa vii cu tac-tu’ tuns!
      LoooooL

  6. Solutia normala este ca elevii (si profesorii) sa aiba legitimatie cu foto si stampila, precum oficialii la campionatul mondial.O basca, o esarfa se poate cumpara sau lua de la un coleg.