G4Media.ro

Răzvan Nicolescu despre nominalizarea lui Iulian Iancu la ANRE, arbitrul energiei: Dacă…

Foto: InquamPhotos / George Călin

Răzvan Nicolescu despre nominalizarea lui Iulian Iancu la ANRE, arbitrul energiei: Dacă statul roman vrea o relansare a relației economice cu Gazprom, ea trebuie asumata direct și deschis

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și actual membru în board-ul Institutului European pentru Tehnologie şi Inovare, critică intenția de nominalizare a fostului deputat PSD Iulian Iancu pentru un post în conducerea Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Nicolescu susține într-o postare pe Facebook că legătura lui Iulian Iancu cu Gazprom ar fi ”veche si asumată public”, dând ca exemplu un interviu acordat de acesta în iunie 2008 ziarului Monitorul de Neamț. „Au cerut Petrom, ceea ce era imposibil la momentul respectiv. Nu mai putea fi o negociere politica pentru ca noi eram deja era ieșiți cu Petrom pe plan internațional – consultanta, licitație, etc. Refuzul de a ajunge la o înțelegere legata de Petrom a rămas o rana deschisa. Din fericire pentru noi, si va spun acum in premiera, la Piatra Neamț, am primit confirmarea Gazprom ca sunt interesați sa reintre in proiectul Roman-Mărgineni. Deci, se dorește reluarea proiectului, intr-un parteneriat direct Romgaz-Gazprom”.

Reamintim că și fostul premier Ludovic Orban l-a acuzat pe Iulian Iancu de presupuse legături cu Gazprom, dar Iancu a câștigat definitiv procesul intentat acestuia.

”Am unele dubii și despre integritatea profesională pe care, în calitate de reglementator ar trebui sa o aibă, începând cu cele doua lucrări de doctorat și terminând cu acele contribuții pe care un ONG pe care domnul candidat îl conduce le primește de la industria pe care urmează să o reglementeze”, a mai scris Răzvan Nicolescu.

Fostul ministru al Energiei maia rată că ”aproape toate proiectele in care domnul Iancu a fost implicat, începând cu privatizarea defectuoasa a Petrom, continuând cu realizarea depozitului de la Roman-Mărgineni sau blocarea mai recenta a proiectelor de producție de gaz natural din Marea Neagra nu au adus beneficii tarii noastre”.

”Daca statul roman își dorește, in contextul actual, o relansare a relației economice cu Gazprom, ea trebuie asumata direct si deschis, așa cum face Viktor Orban in Ungaria. Sa ne comportam demn”, încheie Nicolescu. (Foto: InquamPhotos / George Călin)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. PSD a blocat exploatarea gazelor din marea neagra in ultimii 10 ani prin acest pion al Rusiei
    de ce? pt ca e mai bine ca gazele alea sa le extraga altcineva care poate fora langa Crimeea

    e inca o dovada ca SRI si SIE sunt praf

    • Slugile pesediste ale lui Putin din România, mai bine îl numeau direct pe ginerele lui Lavrov la ANRE, căci era cam acelasi lucru cu numirea lui Iulian Iancu.

  2. Rușii sunt băgați pe usa o data cu acest domn!

  3. Nu au dus la beneficii tarii noastre? Probabil vreti sa spuneti ca „au adus prejudicii tarii noastre”.

  4. O opinie corecta! Singurul care spune lucrurilor pe nume!

    • Da, e un geniu carpatin

  5. inca odata MARELE GALBEN TRADATOR A 6.5 MILIOANE VOTURI altauri de PEEEEENEEEEELEEEE a infrant PEEEESEEEDEEEE

  6. Nu uitati de ordonanta 114 care a plafonat pretul la gaze in detrimentul producatorilor romani si in interesul importului de gaze de la rusi ! Practic aceasta ordonanta au crescut importurile de gaze de la rusi inclusiv pretul de achizitie ! In plus acest individ este responsabil si de blocarea sistematica a trnspunerilor directivelor europene in domeniul energiei, in special liberalizarea pietei !

  7. vai dar nu trebuia să vă deranjați tovule! bagă-ți gazpromu-n kurile și ia valea!

  8. Stau si ma intreb de ce se insista asa de mult cu aceasta conserva putinista pe nume Iancu. Ce concluzii poti trage de aici? Ca in România, tara UE si NATO, influența economică a Rusiei este foarte mare si ajunge pana la cele mai înalte funcții publice, ca SRI si SIE sunt degeaba si nu apara interesele statului roman, ba mai mult agenții Moscovei zburda liberi si fericiti, ca statul roman cu tot ce inseamna asta, dupa 2 mandate sub nea Ficusu a ajuns la o dezintegrare si degringolada foarte periculoasa pentru identitatea acestei tari. Corupția incepe incet, incet sa ne coplesesca ca pe timpul lui Ilici&Bombonel. Cred ca de la corupție pleaca tot raul din tara asta…

  9. Daca acest domn va fi numit atunci vom fi terminati si nu va mai fi nevoie de vreo invazie ruseasca.

    • Acum nu mai conteaza numirea lui Iancu.Jocurile s-au facut cu mult timp in urma prin tradatorii de la acea vreme. Rusia controleaza politica energetica a Romaniei fara drept de apel.