Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul ”M..E PSD”, explică de ce vrea să candideze la europarlamentare: Trebuie să fac ceva. Am început cu ”plăcuțele suedeze”, dar boala de-acasă e greu de vindecat
Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul de înmatriculare ”M..E PSD”, și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile europarlamentare din luna mai.
Reîntors în Suedia după episodul din vara anului trecut în care a făcut furori în România cu numărul de înmatriculare cu mesaj injurios la adresa partidului condus de Liviu Dragnea, Ștefănescu spune că, prin candidatura pentru un fotoliu de europarlamentar, vrea să se implice ”mai mult” pentru îmbunătățirea situației din țara natală.
”Am ajuns la concluzia că trebuie să fac ceva. Am început cu “plăcuțele suedeze”, dar boala de-acasă este gravă, greu de vindecat și am decis să mă implic prin toate mijloacele. Este greu pentru un singur om să pună umărul pentru vindecarea unui neam întreg, dar contribuția fiecăruia dintre noi, mai mare sau mai mică contează, se însumează și, în final, schimbă lucrurile. Poate este prea mult pentru un șofer de camion, să visez la o candidatură independentă pentru Parlamentul European, dar visul meu nu stă în cât de realizabil este el, ci că există pur și simplu prin aceea că toți suntem egali, cu drepturi egale, indiferent cum arătăm sau ce muncim, iar cel care decide este poporul suveran. Și dacă nu voi reuși să ajung în Parlamentul European, visul meu tot rămâne valabil. Toți avem puterea să schimbăm ceva în România. Împreună am putea schimba totul”, a explicat el într-o declarație pentru G4Media.ro.
Ștefănescu susține că pentru el important nu este ca să fie ales, ci vrea să transmită un mesaj că doar prin implicarea a cât mai multor oameni în viața publică lucrurile se pot schimba.
”Pentru mine nu este vorba ca eu să fiu ales, ci ca noi să avem o șansă. Întâi la adevăr, la luptă, la schimbare. Eu personal cred că acela care nu luptă nu este nicidecum mai câștigat decât cel ce riscă luptând. Eu aleg lupta! Chiar și atunci când nimeni nu crede în șansa mea. Prin ce fac măcar să pot transmite și altora încrederea că nu trebuie să cedăm. Mai ales acum când este mai greu ca niciodată. Este exact ce vor cei care ne-au alungat din țară: ca noi să renunțăm, chiar și la cetățenie, să nu mai venim acasă, să nu mai votăm, să nu mai protestăm. De ce? Ca ei să rămână tot mai puternici. Nu! Să credem că putem să-i răsturnăm, să-i facem să ne respecte, să simtă că existăm și că avem o voce. Vreau să fiu o voce în Parlamentul European, o voce care să fie auzită, o voce care să spună despre probleme reale pe care le avem în România”, a mai spus el în declarația acordată G4Media.ro.
Răzvan Ștefănescu a explicat și motivul pentru care nu își dorește asocierea cu vreo formațiune politică: este de părere că partidele, fie ele noi sau vechi, sunt implicate prea puțin în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și a situației țării.
”Am evitat să mă asociez cu vreo facțiune politică veche sau nouă pentru că ceea ce doresc este să văd eu cum se poate face politică, cel puțin ce se poate face pentru noi și de ce nu se face. De ce nici un europarlamentar nu se aude atunci când infractorii vin cu proiecte de legi care încalcă pe față convențiile și tratatele la care am aderat odată cu intrarea în UE, despre libertatea presei care în România este încălcată în mod flagrant, despre românii care sunt plecați din țară și uitați, dar sper să nu fiu singur în lupta aceasta pentru că sunt un simplu om și fără popor n-aș realiza nimic dacă aș fi ales. Tocmai de aceea am găsit în această candidatură un drum spre comisia LIBE, acolo unde sunt puse în discuție aspecte legate de libertăți civile, justiție și încălcări grave ale democrației. Am fost întrebat dacă merg după ciolan. Nu caut nici ciolan, nici bunăstare. Le am acasă și nu stiu dacă ciolanul este la Bruxelles, dar dacă este acolo vă garantez că îl vom împarți împreună”, a conchis Ștefănescu.
El și-a deschis și o pagină de Facebook prin care să își promoveze candidatura la alegerile europarlamentare.
Pentru a putea intra în cursa pentru obținerea mandatului de deputat european, un candidat independent trebuie să strângă 100.000 de semnături. De asemenea, potrivit legii, candidaţilor independenţi li se pot atribui mandate dacă au obţinut, fiecare în parte, un număr de voturi valabil exprimate cel puţin egal cu coeficientul electoral naţional. Coeficientul electoral naţional reprezintă partea întreagă a raportului dintre numărul total de voturi valabil exprimate şi numărul de mandate de parlamentari europeni ce revin României.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
22 comentarii