G4Media.ro

Reacția Federației Sindicatelor din Educație, după ce un elev a rănit o…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reacția Federației Sindicatelor din Educație, după ce un elev a rănit o profesoară de la Colegiul „Ion Creangă”: Profesorii sunt lipsiți de apărare / Cer includerea de măsuri de protecție pentru profesori, în viitoarele legi

Noua lege trebuie să redea autoritatea profesiei didactice susține Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ într-un comunicat de presă. Aceasta solicită Guvernului să intensifice măsurile de prevenire a actelor de violență la nivelul unităților de învățământ și să înăsprească legislația în vigoare privind siguranța în unitățile de învățământ. Reacția vine după ce o profesoară de limba japoneză în vârstă de 26 de ani de la Colegiul Național „Ion Creangă” a fost atacată și înțepată în zona gâtului cu un obiect ascuțit de un elev de 16 ani, miercuri.

„Evenimentul de la Colegiul Național „Ion Creangă“ ar trebui să reprezinte un nou semnal de alarmă pentru autorități. Cadrele didactice sunt lipsite de apărare, iar unitățile de învățământ nu au instrumentele reale, necesare și concrete pentru a lua măsuri imediate și eficiente în situația unor violențe întreptate împotriva salariaților. Sancțiunile/măsurile actuale – precum mutarea disciplinară, scăderea notei la purtare (operabilă doar la sfârșitul anului școlar) – sunt complet lipsite de eficiență. La ora actuală, în multe școli avem probleme legate de violență, de consumul de droguri și nu numai. Multe dintre aceste cazuri nu ajung în mass-media, dar primim săptămânal astfel de semnale. Am cerut – nu o dată – aprobarea unui statut al personalului din învățământ, care să prevadă și sancțiuni drastice în situații precum cea de la Colegiul Național „Ion Creangă“, însă niciun Guvern nu și-a dorit și nu și-a asumat un astfel de act normativ. Avem nevoie de o legislație care să ofere pârghii angajaților să ia măsuri în astfel de cazuri. Avem nevoie de consilieri și psihologi școlari care să discute cu elevii și părinții pentru a preîntâmpina asemenea fapte“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „Spiru Haret“.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Măsuri de protecție pentru profesori? La naiba, este democrație, voi nu știți? Elevul are voie să vorbească urât profesorului după care îl consiliem, are dreptul să bea și trebuie să îi dăm apa după, are dreptul să fumeze în școală după care ii explicam ce rău face fumatul,are dreptul să se drogheze după care chemăm ,cu grijă, salvarea și ii cerem scuze că nu l-am prevenit de nocivitatea drogurilor. Și totul pe fondul libertății de gen și al lipsei de supraveghere de către familie care va da vina pe școală. Familie in care părinții, la rândul lor, au fost educați in spiritul unei prost înțelese libertăți postrevoluționare si al disprețului fata de ordinea și disciplina impusă de o viață socială normală.